Rozmazlenost? 4letý po narození sestry nic neumí a chce jen mě

1005
4.6.14 10:48

Rozmazlenost?4letý po narození sestry nic neumí a chce jen mě

Ahoj všem. Máme doma 4 letého kluka a roční dceru. Od narození dcerky začal dříve pohodový kluk dělat scény a to takové, že chce dělat vše jen s pomocí maminky, najednou nic neumí a musím mu u všeho asistovat…je schopný se klidně počůrat, když mu nepomůžu sundat kalhoty a držet ho. Nikdo jiný mu pomoct nesmí. Má klidně i 20 minutový záchvat až se z toho dusí, ale dokud nepomohu, tak nepřestane. Je od narození až do ted pořád jen se mnou, možnost hlídání není, protože bydlíme s manželovo rodiči v jednom baráku a tam jde tak max na hodinu a zase za mnou…nikdy nebyl sám bez maminky krom 4 dnů, co jsem byla v porodnici, ale to byl ještě pohodovej klučík. Až s donesením miminka domu začal strhávat pozornost na sebe a nic neumět :( Dnes mi manželovo matka po včerejším záchvatu syna, že nechce od ní vyndat z vany a utřít, že jen od maminky řekla, že nad ním večer přemýšlela a dospěla k závěru, že je prostě rozmazlený :( Já si to nemyslím, protože nic nedostává jen tak bez zásluhy, nic si u mě nevyřve a musí poslouchat. Máte někdo podobnou zkušenost a je to opravdu rozmazlenost nebo jen následek toho, že on mě měl pořád jen pro sebe a ted se musí dělit? A může se to změnit po nástupu do školky a částečného se odpoutání od maminky? Moc děkuji za každý komentář.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
PajinkaT
4.6.14 10:51

@asiris : Sice nemám dvě děti, ale podle mě to není rozmazlenost, ale prostě „žárlivost“, že už tě nemá jen pro sebe…

• Citovat
  • Upravit
3800

Já si myslím, že není rozmazlený, jen na malou žárlí. Zkus malou dát na chvíli tatínkovi, nebo tchýni a věnuj se jenom jemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33155

Žárlí. :pankac: Před tím tě měl jen pro sebe a najednou se musí dělit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1583
4.6.14 10:53

Neni rozmazleny, ale zarli na sourozence. Chce to snim travit vic casu, vice se spolu mazlit, hrat si a ono si to sedne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
4.6.14 11:09

Je to pochopitelné, měl tě 3 roky jenom pro „sebe“. Trávil s tebou čas ty si se věnovala jemu. Teď přišel „vetřelec“ a maminku mu vzal:-), nechce se mu dělit. Tak si logicky vyvodil, že když se bude chovat jako mimi, bude tě mít zase zpět:-). Chce to najít si společný čas který budete trávit spolu jenom vy dva, bez dcerky a nejlépe pravidelně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
4.6.14 11:10

@asiris
Není rozmazlený, ale žárlivý. Asi bych ale vymezila mantinely, protože pak budeš skákat jenom kolem něho a mimčo půjde stranou. Ale samozřejmě se mu věnuj. Vlastně proč nikdy nebyl hlídanej a udělala si z něj takovýho malýho závisláčka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7758
4.6.14 11:20
@asiris píše:
Ahoj všem. Máme doma 4 letého kluka a roční dceru. Od narození dcerky začal dříve pohodový kluk dělat scény a to takové, že chce dělat vše jen s pomocí maminky, najednou nic neumí a musím mu u všeho asistovat…je schopný se klidně počůrat, když mu nepomůžu sundat kalhoty a držet ho. Nikdo jiný mu pomoct nesmí. Má klidně i 20 minutový záchvat až se z toho dusí, ale dokud nepomohu, tak nepřestane. Je od narození až do ted pořád jen se mnou, možnost hlídání není, protože bydlíme s manželovo rodiči v jednom baráku a tam jde tak max na hodinu a zase za mnou…nikdy nebyl sám bez maminky krom 4 dnů, co jsem byla v porodnici, ale to byl ještě pohodovej klučík. Až s donesením miminka domu začal strhávat pozornost na sebe a nic neumět :( Dnes mi manželovo matka po včerejším záchvatu syna, že nechce od ní vyndat z vany a utřít, že jen od maminky řekla, že nad ním večer přemýšlela a dospěla k závěru, že je prostě rozmazlený :( Já si to nemyslím, protože nic nedostává jen tak bez zásluhy, nic si u mě nevyřve a musí poslouchat. Máte někdo podobnou zkušenost a je to opravdu rozmazlenost nebo jen následek toho, že on mě měl pořád jen pro sebe a ted se musí dělit? A může se to změnit po nástupu do školky a částečného se odpoutání od maminky? Moc děkuji za každý komentář.

já tohle nechápu, dyť je to přece jasný, že žárlí…často se stává, že se zaqčnou děti i počůrávat a pod, chtěj aby se o ně maminka starala stejně jako o mimčo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4426
4.6.14 11:31

Jj žárlí a důležité je vymezit si čas jen a jen pro něj. Takže naplánovat čas jen pro vás dva, zlepší se to, nemá to lehký, snaž se do něho vcítit. jo a snaž se ho nějak zapojit do dění, dávej mu nenáročné úkoly, aby se cítil důležitý.
Po narození dcerky, by si o mě synek neopřel ani kolo, strašně žárlil, byly mu teda dva roky, ale myslím, že to je fuk, dělal scény a pak to zase přešlo v opak, že na něj nesměl sáhnout nikdo jiný než já, tchyně mi naznačovala, že to není normální a máme navštívit psychologa, poslala jsem ji k šípku a snažila se najít jen společné chvíle pro nás dva. Teď je to šikovný rozumný šestiletý kluk, narození třetího pak bral už statečně. Drž se časem to přejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1400
4.6.14 11:41

Jak píší holky, už nemá mámu jen pro sebe, žárlí. Určitě se více pověnovat jemu samotnému, malá bez tebe chvilku vydrží. A pravidelně. Dělala jsem to samé jako malá, jen jinak - sebepoškozování :( A to jsem o 7 let starší :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
4.6.14 11:44

To je normální žárlivost, taky tím teď procházíme. Ale docela si mě vyděsila tím, že dcerce je už rok a malého to stále nepřešlo. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
4.6.14 11:55

@petulagabi
Já jsem říkala pořád, že určitě je to tím, že žárlí a je to pro něj těžké, ale dnes jak mi mamka řekla s tou rozmazleností, tak jsem prostě potřebovala ujistit, že to rozmazleností nebude :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
4.6.14 11:58

@Natálka26
Nikdy jsem neměla možnost ho někde někomu nechat na hlídání:( Moje mamka je rozmazlovací babička jen přes dárky, ale na hlídání nemá nervy a už po hodině jí vadilo, že se mu jako miminku musela věnovat a on to z ní bohužel cítí a být s ní sám nechce:( A manželovo rodiče by ho i hlídali, jenže, jak jsme s nima v baráku, tak ví, že tam může kdy chce, ale má maminku blízko a během chvilky je u mě, když mu něco přelítne přes nos. A jinou možnost kam ho dát nemám:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
4.6.14 12:00

@petipacka
Moc díky za podporu :o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
4.6.14 12:01

@nestela
No nepřešlo ba naopak mi příjde, že je to ještě horší než když byla uplné miminko, ale u Vás to může být jiné :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí