Mám ji na ten pohřeb vzít?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
193
4.6.14 20:27

Pokud chce jít vzala bych ji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
4.6.14 20:28

Byla jsem na pohřbu otce v 11 ti.
Tchyně v 15 ti mi přijde zbytečná řešit.
Nejvíc člověka zasáhnou odchody těch opravdu nejbližších, ale je potřeba si pohřbem projít, najít ten konec. Tak to ber.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5080
4.6.14 20:28

Vzala bych ji. Mě rodiče nevzali na pohřeb pradědy když mi bylo 14 a dodnes mě to strašně mrzí. Vzhledem k tomu, že praděda byl ze Slovenska jsem ho taky nevídala tak často, ale prostě byl to člen rodiny..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3796
4.6.14 20:42

Taky bych ji vzala, já absolvovala prvni pohřeb (dědečka) v 8 letech, a dala jsem to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
4.6.14 20:47

Přiznávám se, že by mě ani nenapadlo nebrat 15letou na pohřeb, že by nezvládla, sama jsem byla na pohřbu dědečka v 6, pohřeb babičky v 8 a stejně tak dědečka sestřenice, smrt a pohřeb patří k životu, tak proč ztoho dělat nějaké tabu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2028
4.6.14 20:51

Vzala bych ji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
4.6.14 21:02

Vzala bych jí. Já byla na pohřbu poprvé v 6 a podruhé v 10 letech. Žádný následky nemám :nevim: navíc je jí 15 tam není co řešit to už je skoro dospělá holka :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
4.6.14 21:05

Já byla na prvním pohřbu v 9 letech. Pohřeb se mnou nic neudělal, fakt, že mi zemřel dědeček ano. Naši mi vysvětlili, že se s ním půjdeme rozloučit. Dokonce jsme šli se sourozenci první za rakví. Byla jsem smutná, ale byla jsem ráda, že jsem se s ním rozloučila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
901
4.6.14 21:10

Asi bych jí nevzala :nevim: pokud by se jednalo o její rodinu, tak ano, ale tohle není pokrevní nevidím důvod, ale pokud ona chce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
4.6.14 21:16

Když sama chce, vzala bych ji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1638
4.6.14 21:30

Třeba ji měla ráda a chce se taky rozloučit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4497
4.6.14 21:40

Proč by to v 15 nezvládla? Pokud tedy není nějak labilní… Já jsem první pohřeb zažila v necelých 5 letech na Slovensku, kdy tělo strýce táty leželo v černém obleku na posteli, pak byl funus v kostele a ještě na hřbitově. Strýce jsem sice neznala, ale bylo to poučné a následky to na mně nezanechalo. Druhý pohřeb jsem zažila v 6 letech, to byl můj jediný děda, pak v 11 babička a nějaké mezi tím. Viděla jsem i otevřené rakve a trauma jsem neměla. Přijde mi, že smrt je přirozená součást života a v 15 bych řešila už jen to zda tam chce jít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
4.6.14 23:08

Určitě vzala, když sama chce. Já byla na prvním pohřbu taky v patnácti, své vlastní babičky a přišlo mi to normální. V 15ti už je na tohle dost velká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
5.6.14 00:06

Myslim si, ze urcite by mela jit. Nase pritomnost na pohrbu neni vlastne vubec dulezita pro ty mrtve, jako pro ty zive - truchlici - pro ty tam jdeme, abychom je podporili, sdileli nelehkou situaci, pomohli -prave jako jeji sestra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8937
5.6.14 00:10

Pokud chce jit, nebranila bych ji. Jednou by ji to stejne cekalo a tim, ze to neni az tak blizka osoba bude to pro ni snazsi. Ja byla v cca podobnem veku na prvnim pohrbu vzdalenejsi pribuzne zvladla jsem to dobre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí