Mám nárok na vrácení daní?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8518
22.5.13 19:23

A požádal manžel o provedení ročního zúčtování (podpisem růžového formuláře Prohlášení k dani)? A má sráženy v průběhu roku nějaké zálohy na daň? Podáváte málo informací. Zaměstnavatel provádí zúčtování - nepodává za zaměstnance přiznání!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
22.5.13 20:00

Přesně tak. Záleží jestli manžel uplatňuje na všechny děti slevu na dani - pak by musel mít dost vysoký plat (aby odvedl nějaké daně a mohl si vás odečíst z daní) Dále musí do konce února požádat zaměstnavatele o zúčtování daně a přidat k tomu prohlášení že váš příjem je nižší než 68000. Zpětně snad můžete požádat, ale nejsem si tím jistá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
22.5.13 20:06
@Lebedade píše:
Dobrý den, manžel pracuje už šest let na jedné firmě, já jsem na MD malé bude v červnu 2 roky. Máte tedy tři děti já na Md a manžel zaměstnán máme narok na vrácení daní, když děla přiznání zaměstnavatel? Kdo nám dá přeplatek zamestnavatel nebo fu, nedostali jsme ani jeden rok, máme nárok zpetne???díky
Ťažko ti povieme, či máte nárok na vrátenie daní, keď nevieme, koľko ste platili… Ak má malá v červnu 2 roky, tak sa narodila 06/2011, na MD si bola pobedzme do konca roka, a celý rok 2012 si bola na RD. Ak si manžel počas roka uplatňoval u zamestnávateľa zľavu na manželku (predpokladám, že si nemala iné príjmy než RP), deti, a mal tam podpísané prohlášení poplatníka, tak už zrejme nie…
  • Citovat
  • Upravit
Lebedade
22.5.13 20:32

Mno na deti a na sebe ma odpocet ale na me ne

• Citovat
  • Upravit
Gabika
22.5.13 22:11
@Lebedade píše:
Mno na deti a na sebe ma odpocet ale na me ne

Zrejme ste mali nárok na odpočet na teba, ale spätne neporadím, čo presne sa dá dosiahnuť. Skús zájsť za svojim správcom dane, a zariadiť sa podľa toho, čo ti poradí. Na to pravidlá nie sú, i na FÚ sú len ľudia, niektorí ochotnejší, iní menej…

• Citovat
  • Upravit
8518
23.5.13 06:42
@Gabika píše:
Zrejme ste mali nárok na odpočet na teba, ale spätne neporadím, čo presne sa dá dosiahnuť. Skús zájsť za svojim správcom dane, a zariadiť sa podľa toho, čo ti poradí. Na to pravidlá nie sú, i na FÚ sú len ľudia, niektorí ochotnejší, iní menej…

No správce daně nic neporadí, když manžel nepodával přiznání, ale dělal mu zúčtování zaměstnavatel! To si musí manžel vyřídit u zaměstnavatele!
Kolik má manžel hrubou mzdu? A uplatňuje dítě měsíčně ve výplatě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1223
9.10.14 20:14

Ahojte holky, chtěla bych tuto diskuzi obnovit a zeptat se:
V unoru 2014 jsem nastoupila do práce. Asi po 4 mesicich jsem nastoupila na nemocenskou, protože jsem otěhotněla, a doktor mi napsal neschopenku, žadala jsem o nahradni praci protoze tamta byla pro me nevhodná, ale zaměstnavatel mě poslal na nemocenskou že žadna nahradni prace neni. Tak jsem se chtěla zeptat, jestli budu mít pristi rok vrácené nějaké daně a popřípadě jestli by tu byl někdo moc ochotny a zkusil mi nejak polopate vysvetlit, za co a za ktery mesic mi dane budou vraceny a dle ceho bych si to mohla spocitat. Děkuji moc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1223
9.10.14 20:16
@Sabuliin píše:
Ahojte holky, chtěla bych tuto diskuzi obnovit a zeptat se:
V unoru 2014 jsem nastoupila do práce. Asi po 4 mesicich jsem nastoupila na nemocenskou, protože jsem otěhotněla, a doktor mi napsal neschopenku, žadala jsem o nahradni praci protoze tamta byla pro me nevhodná, ale zaměstnavatel mě poslal na nemocenskou že žadna nahradni prace neni. Tak jsem se chtěla zeptat, jestli budu mít pristi rok vrácené nějaké daně a popřípadě jestli by tu byl někdo moc ochotny a zkusil mi nejak polopate vysvetlit, za co a za ktery mesic mi dane budou vraceny a dle ceho bych si to mohla spocitat. Děkuji moc :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8518
10.10.14 06:47

Tak vrácené mohou být pouze daně, které byly sraženy. Takže pokud zaměstnavatel srazil nějakou daň za leden (př. únor), pak by měla být tato částka vrácena. Kolik bylo sraženo, zjistíš z výplatní pásky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
23.2.20 13:01

Vraceni dani

Dobry den, chtela bych se zeptat, podavala sem vypoved, ale ted posledni mesic sem na neschopence, a v breznu se budu evidovat na UP, budu mit narok na podporu v nezamestnanosti, ale co me zajima je to, ze si budu zadat o vraceni dani, tak jestli to co mi vrati z dani, bude mit vliv na tu podporu v nezamestnanosti? Jestli mi tu podporu zastavi kvuli te castce co mi vrati? Prosim o odpoved jestli nekdo bude vedet. Dekuji 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
23.2.20 13:07

@GabSam To nemá s podporou nic společnýho. A to ti budou vracet tolik, že máš strach? pokud jsi chodila celý rok do práce a uplatňovala odpočty, tak moc nečekej. Pokud ne, a budou ti vracet třeba 20tisíc, tak to nemá na podporu v nezaměstnanosti vliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66845
23.2.20 13:08

@GabSam to, jestli mas narok na podporu, zalezi na tom, jak dlouho jsi pracovala. Vyse podpory zavisi na potvrzeni prijmu od zamestnavatele, vratka dani na to vliv nema

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
23.2.20 13:44

Tak srach nemam :D Jenom abych vedela co me ceka :D No vracet mi budou max do 20ti tisic. Ano pracovala sem dva roky v tom zamestnani, v loni sem si tez podavala danove priznani, ale ted me zajimalo tohle skrz tu podporu :D Dekuji vam za odpovedi☺️️☺️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.3.21 17:57

Jsem samoživitelka a o téhle věci nevím vůbec nic.
Jako většina rodičů jsem byla minulý rok od půlky března do konce června na ošetřování… Dále potom i na podzim, než se druháčci zase do školy vrátili. Jsem zaměstnaná již 7 let…
Můžu očekávat nějaké vrácení daní, nebo ne? Jak jsem psala, nevím o tom nic, ale nějaká koruna navíc by se hodila. Děkuji

• Citovat
  • Upravit
72725
4.3.21 18:33

Záleží, zda platíš vůbec nějaké daně a zda máš bonusy na děti měsíčně či ročně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat