Mám pocit selhání jako matka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
19.10.16 16:52

Tím nechci říct, že jsem fanatický zastánce kojení. Zakladatelko, hlavně se hoď do pohody a poobjímej popusinkuj miminko, na kojení ti štěstí nestojí. Píši jen svou zkušenost. Já to takhle měla v hlavě díky práci, prostě kojit budu a hotovo, natvrdo i přes velmi těžké začátky(např pro pár kapek hodinové odstřikování a tak…)já to měla hozené takhle, protože jsem si řekla, že kojit budu a každá kráva to mléko spustila, tak já taky. Upřímně říkám, nemít zkušenosti z práce, vzdávám to, já udělala pro kojení fakt hodně a že to nešlo. Nejhorší byla psychika, přesně jak píšeš, jak chceš pro něj udělat to nejlepší a ono neteče a neteče. Mě shazoval přítel, připadala jsem si neschopná, že nezvládám kojit, když přece každá ženská kojí. To jsem mu doteď neodpustila, ten tlak od něj, to mě ranilo hodně. i jeho sestra kojila první ligu a taky začátky neměla růžové a já jako budu dávat UM?! Ale to jsem odbočila k partnerským neschodám. Přeji tobě i maličké hodně :srdce:

• Citovat
  • Upravit
6868
19.10.16 16:54

Laktační poradkyně u nás byly celkem dvě… ani jedna neshledala žádný extra problém. Malá se hezky chytá, jen prostě není mlíčko nebo se hrozně pomalu spouští.
Holky, já fakt přemýšlím, jestli to jak mě to sebralo je ještě v normě v rámci rozházených hormonů v šestinedělí a celkového stresu právě kolem kojení, dokrmu atd., anebo mi fakt hráblo. Já fakt jen bulím bulím bulím… vidím krabici s Nutrilonem a řvu… Jsem fakt pitomec. Co jinýho by kdo dal za zdravý dítě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9125
19.10.16 16:57

@Violet83 Měla jsem to před půl rokem stejně! Brečela jsem u kojení. Taky jsem zkoušela všechno. Vážila jsem před a po -abych věděla zda řve hlady nebo prdíky nebo něco jiné. To vážení mi stejně nepomohlo. Manžel byl rozumnější a pragmatickejší a řekl, že to nemá smysl se takhle trápit vzájemně a že je pro UM. Ani to mi ze začátku nechtěla, pak se rozpila.
A určitě si neselhala! Jak píšou holky výš - mateřství je o něčem jiném než o kojení. Je to asi o hlavě, nevím. Já na to nepřišla - a když jsem přešla na UM tak jsem neměla ani žiadne problémy s nateklými prsy - prostě evidentně fakt nebylo nebo málo. Pocit že jsem jako matka selhala jsem měla téměr každý večer až do 2,5 měsíce, kdy konečně začala rozumně večer usínat a nebylo potřeba hodinu nosit řvoucí dítě na rukách a houpat. Teď mám pocit, že jsem selhala, pač mi dost hádže bobek na příkrmy. někdy jí ukážkově, někdy mi to celé „hodí na hlavu“ (zrovna dnes).
Ale taky jsem si myslela, že to nemohu zvládnout a světe div se, v sobotu jí bude 6 měsíců a je to neskutečný čert! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9125
19.10.16 17:00

@Violet83 nehráblo! Já to měla taky tak! U laktačných poradkyň jsem byla asi třikrát - tam ukázkově malá pila. Dle váhy se napila 120 ml a 15 minut po tom řvala jak tur a dala si dalších 120 ml UM ze stříkačky. Poradkyně koukala, nechápala a skonštatovala „asi máte malého žrouta.“ To jí byl měsíc. žrout byla tak do 4 měsíce, teď je žrout v noci, přes den to nezkouším dřív než po 5 hodinách. nestojí to za to ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6868
19.10.16 17:02

Ad anonymní: Nene neurazilo… Já prostě jen nevím co dál. Já s ní teď skoro celé tři dny ležela jen v posteli a snažila se kojit. Manžel mi nosil jídlo, pítí pod nos. Fakt jsem vstávala jen na záchod a rychlou sprchu, staršího syna jsem pořádně ani neviděla. A nic… Ubýtek na váze a já už jsem na konci svých sil, úplně na dně psychicky. Manžel už mi říká, že se na to vykašleme, přesně jak píšou tady holky, že malá potřebuje mámu, která je psychicky v pohodě a ne tuhle trosku co se ze mě stala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
590
19.10.16 17:02

Jsem navtom stejne jako zakladatelka akorat mam 20 denni mimi. Dokrmuji nutrilonem. Chtela jsem plnne kojit jsko prvni dceru ale nevypije toho ode me dost. :,( holky kdyz bych skoncila na UM uplne rak tam je napsano na nutrilonu ze by mel mit 5 davek po 120 ml. -ale co kdyz bude mit hlad driv? Co mu mam dat? A nebo snizit davku a mit pr 6 davek za den???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
19.10.16 17:10

Nadechni se, uklidni a neposlouchej v tomhle hormony… je sice fajn, kdyz kojeni funguje, hlavne je to pro mamu o dost snazsi, asi je tam i lehce vic prospesnych latek pro mrne, ale zase neco uz od tebe mala dostala… mala byla tri tydny na odskrikanym, protoze mi slo spis o mleko, nez o zpusob… no a kdyz jsem o mliko prisla, dali jsme tomu tejden a s pokusy jsem prestala uplne… mi teda prijde trochu horsi mixovat diteti mm s um, nez ho nechat ciste na um… uzivej si deti, rychle to utece, tak si to zbytecne nekaz :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9125
19.10.16 17:11

@Violet83 @manžel má naprostou pravdu, potřebuje predevším mámu a ne vyčerpanou trosku. Vlastní zkušenost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15278
19.10.16 17:11

@Violet83 Miminko máš teprve pár dnů na světě, rozkojení může nějakou dobu trvat. Snaž se být v klidu, píšeš ze malá se přisaje a kojí bez problému, problém je v tom, že nepřibírá… Tak tedy koj podle potřeby a dokrm um, vždyť takhle to může fungovat x měsíců. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9125
19.10.16 17:13

@ccudlik Já jsem dávala tak po 3-3,5 hodinách. PO pár dnech jsem vychytala kolik toho vypila. Tabulky na nás moc nefungovali. Teď by měla pít 210 ml (dle váhy) a vypije tak 180 ml. Já sama jsem dodržovala ty 3 hodiny - aby se jí stihlo vytrávit a nebilo se tam staré a nové mlíko. Ale 5 hodin u malinkatého miminka je blbost. I ty 4 - to tak v noci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
19.10.16 17:17

@Violet83 Hlavu vzhůru! :hug: A hlavně se hoď do klidu! Čím víc na to budeš tlačit a na kojení lpět, tím hůř to půjde. A jak už tu psaly holky, malá i syn tě potřebují hlavně v pohodě ;) na kojení mateřství přece nestojí a budeš skvělá máma, když jsi schopná kvůli malé absolvovat tohle všechno :kytka: kojení ano, ale pokud na zvýšení laktace nic nezabírá, nemá cenu, abyste se takhle všichni trápili..vím, že to jde těžko, ale hoď to za hlavu a pokud bude malá spokojená, je přece jedno, že bude na UM :mavam:

edit: jen ještě dodám, že jsem to myslela hlavně tak, abys neřešila, zda vám to půjde nebo ne, prostě to ber, jak to leží a běží a nestresuj se, pokud bude potřeba dát dokrm :hug: hlavně najít cestu, jak budete obě spokojené a je přece úplně fuk, jestli vám v tom UM pomůže ;)

Příspěvek upraven 19.10.16 v 17:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.10.16 17:17

Já měla mlicka dostatek, ale zase nám to malá bojkotovala… strašně jsme bojovali, stále se po dvouch dudnuti odsavala a vzpírala. odsrikavala jsem mlicko a dostavala ho stříkačkou. Trvalo to cca 3 týdny. Za ty tři týdny jsem to chtěla tisíckrát vzdát a dát malý láhev.. Každopádně v lékárně švagrové na rozkojeni nabídli jakousi odsavacku ( nevím jak to pojmenovat ) prisavala se k prsu a dávalo se tam i um, miminko pilo oboje najednou, zvýšila se jí tím laktace a uvyvalo um, asi po měsíci už byla neteř plně kojená.. zkuste se poptat v lékárně určitě budou vědět ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1750
19.10.16 17:18

@Violet83 ahoj snaž se být v klidu, on ten stres je to nejhorší. Sama jsem se snažila kojit cca 5 týdnu a prostě to nešlo, no svět se nezbořil a malý byl na UM a byl spokojený. Já z prvu neštastná a tolik jsem chtěla kojit. Pak mi došlo že mi je líp. Já se nenervovala při každém pokusu o kojený a malý byl napapanej a spokojenej. Takže někdy se to tak prostě stane.
Ale tím nechci říct abys to vzdala. Laktace se může jeste rozběhnout známe to trvalo cca tři týdny a rozkojila se a plně kojila ;-)
Takže hlavu vzhůru, špatně to nedopadne nikdy :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
19.10.16 17:20
@ccudlik píše:
Jsem navtom stejne jako zakladatelka akorat mam 20 denni mimi. Dokrmuji nutrilonem. Chtela jsem plnne kojit jsko prvni dceru ale nevypije toho ode me dost. :,( holky kdyz bych skoncila na UM uplne rak tam je napsano na nutrilonu ze by mel mit 5 davek po 120 ml. -ale co kdyz bude mit hlad driv? Co mu mam dat? A nebo snizit davku a mit pr 6 davek za den???
davkovani je orientacni, moje pila pod miru… jakej jsi mela rezim s kojenim doted? Ze zacatku bych zkusila 120 tou dobou, co byl zvyklej predtim…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
19.10.16 17:25

Podle mně selže ta matka, která nechá dítě napospas. Ne že není schopna kojit. :hug:

Klid. To jsou poporodní nervíky. Jsi skvělá máma :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna