Mám pocit selhání jako matka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5696
19.10.16 17:29
@Pudloslava píše:
Holky schvalne, jestli jste to nektera mela jako ja. Me odstaveni mrzelo jen do te doby, dokud se mi tvorilo mliko, asi 2 tydny. Pak se ty hormony nejak preply a OK. Jestli tyhle blazenni nejsou nejaky biologicky mechanismus jak udrzet dite pri zivote, aby se na to matka proste jen tak nevybodla.

Asi jo, hormony. Já jsem byla nucena dceru odstavit ze dne na den v necelých 6 měsících. Já byla v nemocnici, chlap s malou doma, posílal mi fotky spokojeného mimina s lahvičkou a já seděla ve špitále v koupelně a odstříkávala mlíko, lila ho do kanálu a bulela. Asi tak 14 dní, jak píšeš, pak se to srovnalo. Je to nicotný čas v porovnání s délkou života dítěte, takže bych se tím racionálně netrápila. Ale hormony jsou sfině. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
19.10.16 17:32

@Violet83 zazila jsem to samy, my sly z porodnice na lahvi, mliko jsem nemela zadne…nakonec jsem se silou vule po 3 tydnech rozkojila, na cca mesic i plne, ale vetsinu casu s dokrmem. Vzdy kdyz jsem delala lahev, bylo mi do breku a mela jsem pocit selhani. Casem jsem se s tim ale smirila. Ted je male 6 mesicu a stale kojime, i kdyz s dokrmem. Byt tebou tak kojeni jako takove nevzdavam, muzete se jeste rozkojit a pokud ne tak nevadi, i castecne kojeni ma pro dite veliky vyznam. Pokud by ses bala, ze prcek zacne odmitat prso kvuli lahvi a abys prsa stimulovala, bylo by s vyhodou dokrmovat suplementorem. Nam se moc osvedcil od medely. Neni nejlevnejsi ale vyplatil se. Chce to cas a nenervovat se. Ale vim jak je to tezky, sama jsem si tim taky prosla. Tak zlom vaz :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
19.10.16 17:32

Můžu Ti říct, že u každého dítěte jsem to měla jinak, u nejmladší to bylo nejhorší, mléko se mi začalo tvořit asi až 5. den, žádná sláva to nebyla, nakonec jsem se asi po 14 dnech rozkojila, vydržela jsem, nakonec jsem však musela kojení ukončit ze dne na den kvůli operaci. Já bych tomu asi nevěnovala tolik úsilí, nakoj, pokud vřešti hladem tak dokrm, koj pořád, možná se to rozjede, pokud ne, tak přejděte na UM, on se svět fakt nezboří. Ale chápu to, ten pocit intimity při kojení, to je prostě pro novopečenou maminku jako droga, má to tak většina žen a nechtějí se proto kojení vzdát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
19.10.16 17:56

Zakladatelko, rozhodně jsi neselhala! :hug: Na kojení svět nestojí, sama to asi víš, ale chápu, že poporodní hormony jsou sviňa a cloumá to s tebou. Na dokrmu není nic špatného, špatné by bylo mimčo nechat řvát hlady, rozkojit se klidně ještě můžeš a když to nepůjde, tak to holt nepůjde. Dítě ti vyroste úplně stejně, ať bude kojené, nebo pít z flašky Nutrilon. :kytka:

Moje první dítě bylo v podstatě od narození na UM. Taky to nešlo. Problémy s přisátím, problémy se spouštěním mléka, z porodnice jsme odcházeli s dokrmem a odbourat se to nepodařilo. Ba naopak. Mohla jsem se stavět na hlavu a dělat psí kusy a dítě pořád řvalo hlady a k prsu nechtělo. Pak už jsem s ním řvala taky, protože to na mě začalo samozřejmě doléhat a nepřidaly mi ani řeči okolí „ono to půjde“, „kojit může každá“, „nesmíš to vzdávat“ a bla, bla, bla. Poslouchala jsem to i od manžela. Studoval knížku o kojení a pak mi uděloval chytré rady. Akorát že to bylo naprosto k ničemu.

Mimino jsem ve 14 dnech s šíleným bojem nakojila a pak vypil ještě 120 ml Sunaru, jen to fiklo. Když měl cca 6 týdnů, tak jsem se na to vybodla. Jednoho krásného dne už jsem nenakojila a já byla během dvou dnů bez mléka totálně. Jak mně se ulevilo! Protože v ten moment jsme měli doma úplně jiné miminko. Z miminka, které celé dny hystericky řvalo hlady, byl najednou spokojený puclík s plným bříškem. Obrat o 180. Já se hodila zpátky do klidu a jsem ráda za ten impuls, co jsem tenkrát dostala od naší pediatry a na celé to kojení se vybodla.

Synovi je 5 let, je to šikovný, zdravý a statný kluk.
Nekojení na něm žádné následky rozhodně nezanechalo. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
19.10.16 18:39

Kdo ti probuh nakukal, ze to nejlepsi, co muzes miminu dat, je kojeni? Takze zenska s cigarem v hube, rukou rozpichanou, vynervovana, co neustale ponocuje s partou pochybnych existenci, je kadr jen proto, ze koji? A ty, ktera se staras, mas dite ve vhodnem prostredi, tak ty jsi k nicemu, jen proto, ze krmis flaskou? Trochu si srovnej priority.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24187
19.10.16 18:40

@Violet83 u starší dcerky jsem si nakonec kojení vydřela, jako ty. U mladšího syna ne, sice ze začátku jsem kojila a vypadalo to, že to půjde dobře, ale malému to nestačilo a mléka ubývalo a potřeboval dokrm. Takže jsme záhy skončili. Ale trvalo mi to týden, než jsem si to v hlavě srovnala, že je lepší mít spokojené mimčo byť na UM, než věčně hladové a na váze ubývající ale plně kojené. Drž se, jsi určitě dobrá máma a rozhodně jsi neselhala. :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9125
19.10.16 19:25

@zuzouš ty už si asi zapomněla jak se ženou dokáží házet hormóny po porodu, co? v tomhle období síce hlava funguje, ale je na vedlejší koleji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6868
20.10.16 09:24

Holky, dekuju za podporu. :srdce: Porad mi je hrozne smutno, ale verim, ze je to jen nejaka poporodni deprese.

@zuzouš : No jo no, jsem blbec… Tak nejak jsem doufala, ze kdyz to slo u syna, pujde to i u dcery… :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová