Mám postižené dítě, vy také?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
595
24.11.10 00:39

Ahoj holky, ja nastesti dite postizene nemam, ale brachu ano. Mel mozkovou obrnu. Od malinka cvicil vojtovku nekolikrat denne, hromada leku a vysetreni a do toho asi v 10 letech epilepticky zachvat. Nastesti posmevacku se moc nevyskytlo, ale i tak to nema jednoduche. Preji vam i detem hodne sil a jen sama zlepseni, vim jak je to tezke, denne jsem se divala ma mamcu a bylo me ji lito. Drzte se :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.3.11 23:47

Ahoj jsem také mámou postižené, čtyřleté holčičky´a moc mohu doporučit www.postizenedeti.cz. Klidně ale můžete napsat i sem nebo na můj mail. Budu ráda. Myslim si i, že už jsem docela zběhlá :-) v různých problémech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.3.11 13:22

ahoj holky,já nevím zda mám postižené dítě, nemám dítě tabulkové je hodně hypotonická máme 21 měsíců zatím jen lezeme nestojíme nechodíme, nemluvíme, ale jsme moc spokojení teda Adélka je, já bohužel ne. v ut jsem byla u neuroložky a ta mne upozornila,že když nemluví může být postižená i mentálně jsem zoufalá, nevím vůbec co dělat. martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.3.11 13:42

Martino

Skutečně není obvyklé, aby takto staré dítko jen lezlo. Nedoporučila Ti neuroložka třeba rehabilitace, cvičení Vojtovy metody?…Co se mentality týče, může to být třeba jen opoždění z důvodu pomalého vývoje. Kdysi mi někdo řekl, že vše souvisí se vším. Např. Eliška nám řekne ve svých 4 letech asi 20 smysluplných slov, ale řeči rozumí. Jen jí to z té pusinky nechce lézt :-) navíc má opoždění v jemné motorice. Vzhledem k tomu předpokládám, že ani ta hrubá nebude 100%ní. Takže-doporučuji Dr. Krejčířovou z Prahy (nevím, jestli nemá stop-stav, ale i jinak je tam půl roku čekací doba) je to psycholožka a zabývá se převážně nějak handikapovanými dětmi a hlavně-co ta neuroložka? co Vám vlastně řekla? Můžeš psát i na mail. rodinka.Krupickova@email.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.3.11 13:55

moc děkuji za vyslechnutí, adélka má za sebou 9 měsíců cvičení vojty, veškerá vyšetření metabl. vady, genetika, mag. rezonance, sono mozku,. vyloučení vad svalů a je zcela bez náleze, má těžkou hypotonii, je taková gumová, ale stále se vyvyjí, jen ji vše trvá jednou tak dlouho, nyní velmi rychle lezeme a klečíme vzpříma, mě se zdá velmi bystrá, ale na neurologiimi nám řekli, že je divné, že nemluví, jen se bojím, že jsem něco zanedbala, já příliž jsem se soustředila ne ten její pohyb. včera jsme navšívili speciál školku budeme tam chodit, snad uděláme nějaký pokrok stále věřím, že vše doženem. m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
419
17.3.11 12:12

takto letos dopadly dotace pro stacionář, který navštěvuje moje dcera? jak jste na tom vy? http://www.kanka.info/index.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vera drljacova
5.1.12 15:40

ceke nas byda

dobrý den všem melo by se neco zacit delat aby stat neokradal nase postizene lidi a deti protoze co letos pro nas pripravily je hrozne mam take 16leteho syna ktery ma downuv syndron a prijdem o 25000 rocne mate stejny nazor tak piste

• Citovat
  • Upravit
419
6.1.12 09:28

prosím tě 25 tis. ročně, ale co ty holky kterým seberou rodičák 3800,– a sociál např 5000,– jako zatím drží jedna známá rekord měsíčně jí krouhnou o 11500,– a jako záplatu dostane 2000,– Drábka bych nejraději oddělala svini jednu…půjdeme se pást…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vera drljacova
7.1.12 15:17

a to budeme pořad mlcet a nechat se okradat nase deti

• Citovat
  • Upravit
4332
7.1.12 15:29

Bohužel budem :,( :hug: , jelikož si ti nahoře mooooooooooc dobře spočítali, že maminy s postiženými dětmi určitě nepůjdou demonstrovat před ministerstva (při péči o postižené dítě na to fakt čas nemám) - obzvláště teď, když nám ještě skrouhnou finance - kde bychom na to asi tak vzaly???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
419
8.1.12 12:19

nonina, ale byla by sranda vypustit jim do sněmovny pár autíků :-D by jim tam z toho udělali kůlničku na dříví a konečně by jim došlo ,že opravdu jejich výchova není lehká…já mám doma ležáčka, to ještě jde,
autíka bych asi nezvládla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4332
8.1.12 12:24

trpaslicku, docela mne pobavila ta představa - no ta moje by to ani nezvládla, v cizím prostředí :roll: , to by byl jekot sotva bychom tm dojely 8o . No a nemysli si, zvládla bys to, kdyby to bylo Tvé dítko, stejně dobře, jako zvládáš ležáčka - což si zase myslím, že bych asi nezvládla já (ale asi to bude stejný scénář jako u Tebe s autíčkem). ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
419
8.1.12 12:34

občas vypráví holky ve skupině na Fb co jejich děti dokážou a já jen koukám… nejspíš máš pravdu zvládly by jsme i jiný postižení…každopádně tahle situace řešení nemá, rodiče na to opravdu nemají čas…nejlepsí řešení by bylo chtít umístit všechny jiné děti do ústavu, to by je stálo o hodně víc a ani nemají kapacity na umístění tolika dětí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1928
16.1.12 21:39

Ahoj mám holčičku který je 2,5 roku.Narodila se s mikrophtalmem levého očíčka je na něj uplně slepá měla jen bělmo a očíčko měla o půlku menší než to zdravé sedět začla v roce chodit až v 19 měsíci. V druhém roce sme měli naplánovanou operaci kdy mělí odstranit bělmo a všechno nefunkční co v očíčku bylo a po operaci že se bude nasazovat akrilatova protézka která vypadá jak zkutečné očičko měsíc bylo vše v pořadku ale pak se začlo ve vnitř očíčko trhat od června máme za sebou 5 operací a doufáme že v nejbližší době poslední.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3631
1.5.12 21:21

Ahoj, doufám je diskuze ještě funguje. Já mám syna 2,5 roku. Vývojově je na 18 měsíců. Nemluví. Jen mama tata hlásky t, d a to je vše. V lednu měl střihnutou uzdičku tak začal povídat až po ní. Jinak konkrétní diagnózu ještě nemáme. Má odchylky mozkové činnosti ve spánkové oblasti, ale záchvat neměl žádný. Psycholožka mě strašila s autismem. Je tu někdo, kdo má autisty? Samozřejmě plno vyšetření už má za sebou. Na genetiku čekáme. je jen silný alergik.
Docela se toho bojím. Vím že tu jsou maminky, které mají mnohem mnohem více postižené děťátko, moc vám držím palečky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová