Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mám dobrou kamarádku a její přítel chtěl spáchat sebevraždu, rodiče toho přítele si ale nepřejí, aby se tato informace dostala na veřejnost a kamarádka mi tvrdí, že je v nemocnici na JIP, přitom vím, že je na psychině. S kamarádkou se dost často vidím a komunikae dost vázne, ona asi nesmí nic říct (asi rodiče přítele na ni tlačí), ale já vím vše. Mám se přiznat, že vše vím a nebo si máme navzájem lhát do očí? Chtěla bych, aby se jí ulevilo, mohla to někomu říct, promluvit si. Ona za ním dokonce nesmí, že prý mu není dobře atd.
Příspěvek upraven 06.05.11 v 13:07
a jak ses to dozvěděla ty?
hrozí nebezpečí, že ona o tom ani mluvit nechce a tím, že jí řekneš že o tom víš, a navíc bůhví odkud bys jí taky mohla ublížit… ![]()
Pokud jste dobré kamarádky, tak bych jí to řekla
Jistě tvou podporu uvítá.
Záleží jak to víš ty…
A pokud se znáte fakt dobře a ty víš že jí by se fakt ulevilo…tak by jí to nějka opatrně řekla, mě na jejím místě by spadl kamen ze srdce ze o tom muzu mluvit..
Jestli jste dobré kamarádky, řekla bych, že to vím a samozřejmě, že se to ode mě nikdo nedozví.
Mar__tanka1983 píše:
a jak ses to dozvěděla ty?
hrozí nebezpečí, že ona o tom ani mluvit nechce a tím, že jí řekneš že o tom víš, a navíc bůhví odkud bys jí taky mohla ublížit…
taky jsem nad tím přemýšlela, že třeba ona sama toho ani tolik jako já neví…je to dilema, chci jí pomoct, ne ublížit a zároveň se nemůžu tvářit, že to nevím ![]()
Dice píše:
Záleží jak to víš ty…
A pokud se znáte fakt dobře a ty víš že jí by se fakt ulevilo…tak by jí to nějka opatrně řekla, mě na jejím místě by spadl kamen ze srdce ze o tom muzu mluvit..
No právě, je na ní vidět, že by o tom mluvit chtěla, ale prostě asi nesmí. Chtěla, aby jsme zítra spolu někam šly, ale já se neumím přetvařovat.
Hele jestli jste fakt dobrý kamosky, tak ji nemuzes nic jinyho nez pomoct, myslis to s ni evidentne dobre…a jestli je na to fakt sama, a do toho tchanovci a ten tlak…musí to byt hruza…
Ale ujistit ze se to nikdo nedozvi. Jestli teda ty vis ale fakt pravdu…ale asi jo ze
Romik81 píše:
Pokud jste dobré kamarádky, tak bych jí to řeklaJistě tvou podporu uvítá.
taky si myslim, musi ji byt desne, chce udelat co si preji oni ale musi byt desne sama, urcite bych s ni promluvila.. od ni se to nedozvis takze svedomi ze to nerekla bude mit cisty a pomuze ji to..
kdyz o tom nebude chtit mluvit tak to da najevo a ok
ale cekat ze to nikdo nedozvi je malinko fantasy
![]()
Já bych to řekla, jemně a v klidu a bude fakt rada podle me.Je v tom uplne sama…
Vím pravdu na 99% odkud napsat nemůžu. Jenže se bojím, že se to pak nějakým způsobem dozví ty rodiče a bude průšvih a pořád mám strach, že třeba ani ona neví, jak to doopravdy je ![]()
Hele, tak je jasný jak to víš, ale ona má právo vědět jakt o je, teda pokud spolu mají vztah atd…a není to nějka chvilkova znamost…pro ni to musí být horzny pze co ted dal ze jo?? Nikdo nevime co s nim je, proc to udelal a tak…ale pokud on ji ma rad tak by to mela vedet…ja bych ji to rekla s tim ze proste ste kamosky a ty pred ni nebudes predstirat, podle me ti bude vdecna a hlavne se ji ulevi
Jsou spolu 6 let, chtěli se příští rok brát. Navíc, ona za ním prý nesmí chodit, že mu není dobře, přitom jeho máma je tam každý den.
Ewule0712 píše:
Vím pravdu na 99% odkud napsat nemůžu. Jenže se bojím, že se to pak nějakým způsobem dozví ty rodiče a bude průšvih a pořád mám strach, že třeba ani ona neví, jak to doopravdy je
myslim ze opatrne rict pravdu je nejlepsi, pak se to dozvi a nejhorsi je, kdyz z tebe lidi, co jim veris delaji blbce ![]()
bud oo tom bude chtit mluvit, nebo ne.. ale bude vedet ze muze, ze jsi pri ni a neni v tom sama, to dela hoodne, od toho prece pratele jsou ![]()
Takovéhle „komploty“ typu jeden něco ví - druhý to neví - dalšímu se to nesmí říkat, ale on už to ví - obvykle špatně končívají… Někde se to zadrhne a prozradí - a můžeme být stokrát přesvědčené o tom, že to nehrozí.
U kamarádky, o kterou stojím, bych to neriskovala a pokud to jinak nejde, raději bych s ní načas i přerušila ten nejužší kontakt. Ne úplně, ale držela bych si odstup, na kafe bych s ní nechodila. Pomoci někomu a psychicky ho podržet, to se dá jedině v případě, že všichni hrají s odkrytými kartami a NIKDO NIKOMU nic nepředstírá.