Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky mám dotaz ohledně bazální teploty mam už 3dny 37,3 a neklesá může se jednat o těhotenství i když čekám za dva dny ms
. Kdy si mám udělat těhu test a mám se ještě projistotu změřit teplotu den před ms? Děkuji za odpověď
Tak sama víš, že teplota může klesnout až v den MS nebo v průběhu ní, dva dny před MS není nic směrodatné ani jisté. Pokud máš test, tak ho zkus, u některých už by byl pozitivní, ale to záleží, kdy proběhla ovulace a taky na délce cyklu. Naděje je větší, pokud je tato teplota vyšší než Tvoje poovulační.
Věšteckou kouli tady nikdo nemá.
Mně teplota padá den před ms. Tak bych řekla že to ještě nemusí nic znamenat
@vojtíšek Pokud nemeris pravidelně tak jednorazove měření nemá zadny význam. Zvysena bt pred ms( respektive v lutealni fázi) je totiz normalni. A klesá jak komu. Nekomu v den ms, nekomu den pred, a někomu klesá par dni pred, a nekomu klidně az s ms. Je treba hodnotit graf bt celeho cyklu. Jediné co ti rekne ze si tehu je test ci gynekolog.
Pokud teprve na MS čekáš, tak Ti teplota teprve spadne. Z tohoto nelze ještě vůbec nic usuzovat a nic to ještě neznamená. Někdy ta teplota spadne až v den MS. Pokud se bude držet nahoře i v očekávaný den, tak už to vypadá nadějně.
Zdravím,.jdu k Vám pro radu. Dle kolisajici BT ještě zřejmě neprobehla ovu, ze? Ja ovu nepoznam, nemám žádné priznaky, bolesti aj. ![]()
@Renca.Petr Zřejmě ne. Máš navíc jen pár změřených teplot, z toho se nic moc nevyčte.