Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den,
chtěla bych se Vás zeptat, zda je možné otěhotnět v této situaci a příp. za jak dlouho - je mi 23 let, antikoncepci jsem začala brát na začátku dubna, takže před 4 měsíci, párkrát během užívání se mi podařilo na pilulku zapomenout, většinou jsem ji brala nepravidelně, v neděli 6.8. jsem vysadila, s tím, že to bylo o týden dříve, než jsem měla mít menstruaci, kterou jsem dostala nyní v úterý tj. 8.8., antikoncepci už brát nechci a přála bych si otěhotnět, je to možné i jen díky vysazení? Přece jen jsem HA nebrala tak dlouho.
Děkuji za odpověďˇ
PS: V dubnu jsem ji začala užívat poprvé v životě. ![]()
Možné to je, já třeba otehotnela měsíc po vysazeni HA a to jsem jí s menšíma prestavkama brala skoro 13let
Proč by to nebylo možné? Já otěhotněla 2 měsíce po vysazení po 6 letém braní a jsou z toho krásná dvojčátka ![]()
Zdravím chtěla bych se zeptat nemám až takové zkušenosti cetla jsem všude možné na internetu ze je možné otěhotnět pres HA s přítelem jsem měla nechráněný pohlavní styk. Beru HA ale teprve jen chvíli jsem u 10 pilulky. Myslíte ze je zde možnost otěhotnění ????
Myslím, že mně říkala doktorka, že jsem chráněná až od 13. pilulky u prvního plata.
@Anonymní píše:
Zdravím chtěla bych se zeptat nemám až takové zkušenosti cetla jsem všude možné na internetu ze je možné otěhotnět pres HA s přítelem jsem měla nechráněný pohlavní styk. Beru HA ale teprve jen chvíli jsem u 10 pilulky. Myslíte ze je zde možnost otěhotnění ????
Ta pravděpodobnost otěhotnění je velmi malá, ale nic není 100%, účinost HA je tuším 99% při správném braní. Záleží, v které části cyklu jsi tabletky začala brát. mě kdysi doktorka říkala, že pokud je budu brát od 1.dne MS, tak jsem chráněná rovnou, jestli si to dobře pamatuju.
Dobrý den chtěla jsem se zeptat užívám Ha bez přestávky v platicku je 24 bílých tablet a 4 placebo tanelty chtěla bych se zeptat jak to je s MS kdy se má dostavit má se vždy dostavit mezi placebo tablety než jsem užívala ha tak jsem to měla nepravidelné beru ji jen druhy měsíc moc se v tom nevyznám dřív jsme třeba MS dostal 4.8 a 4.9 měla teď to je po 28 dnech u ha jsem zmatená : ![]()