Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
tak já neporadím bohužel,ale ráda se taky něco dozvím-jdeme na KET dnes ve 12.00 ![]()
jinak ti od
přeju ať to vyjde ![]()
Rohlice, tak to tu budem asi prožívat společně
Moc držím pěstičky, aby to vyšlo! Jdeš na 1.KET, že? Hodně odpočívej a až budeš moct, pošli pár písmenek ![]()
jj,je to náš první.
Tak mám to za sebou,máme 2 bobánky
![]()
akorát mi roztahovala děložní hrdlo,takže trochu krvácím a prý tak 2 dny budu a docela to cítím ![]()
Paráda! Tak sněhuláčci můžu pomalinku roztávat a zahnízďovat se
Hm, to s tím děložním hrdlem neznám, snad tě to přestane brzo bolet ![]()
Kolik jste měli sněhuláčků?
My jsme měli zmražených 7 prvojáder, ale jen 2 z nich byly dobré ![]()
my jen 2
něco mi dnes říkala,že to jsou výstavní morulky
já vůbec nevím,se v tom nevyznám
při prvním pokusu nám zmrzlinky nezbyly,takže teď to máme poprvé ![]()
no
přijeli jsme nadlábla jsem se,natáhla se na gauč,koukala na „zoufalky“,pak jsem jela na poštu a teď se zase válím a čučím ![]()
nechci to nějak hrotit,při minulým pokusu jsem ležela dokud nepřišla 12-tý den mrcha rudá a bylo to k ničemu a i dr mi dnes říkala,že se mám chovat úplně normoš,jen ne prudký pohyby,přehřívání,že ležení nepomáhá
jo a nemám se stresovat
mi řekla,že je to pro mě asi nepochopitelný,co mi říká a hodně těžký,ale,že mám prostě myslet pozitivně
že to je to nejdůležitější
Já teda ležím už třetí den. Ale už mě to nebaví.
Měla jsem to jak ty. Posledně jsem poctivě ležela, než přišla MS a stejně to bylo na houby. Ničemu to nepomohlo ![]()
Moje embryoložka říká: „Stane se, co se má stát. Ležet můžete pro pocit, že pro to děláte maximum.“
Manžel mě pořád hlídal (přes víkend)
, abych ležela, ale já to taky hrotit už v žádném případě nebudu.
Dostala jsem zase teplotu a tak jsem dnes i pár hodin prospala. Ale od zítřka budu fungovat normálně.
Proto si myslím, že na to jdeš správně.
Jo a s tím pozitivním myšlením, to není tak snadné a někdy mě ty řeči typu: ..nesmíš na to tak myslet, mysli pozitivně.. už mě štvou.
Pozitivní myšlení spermie nezrychlí, nebo vejcovody neuzdraví…
Zatím pěkně odpočívej a papej dobrůtky, ať se mimísci mají dobře ![]()
jj
ale ty na to jdeš taky dobře přeci
mě příťa taky hlídal,nosil mi jídlo,pití atd atd.a pak byl totál hotovej když přišla ruďoška a já udělala test a tam prázdno
seděl v křesle ještě 20 min a ten test hypnotizoval a čekal,že se ještě vybarví
pak se rozbrečel a já byla v hajzlu z toho jak on je z toho hotovej
už ho takhle nechci vidět
teď jsme se dohodli,že to prostě tak nějak nebudeme řešit
nebo teda,že to nebudeme hrotit,jak jsi psala,co se má stát,stane se a já věřím,že to klapne
a tobě taky
nechceš si napsat podpísek?nebo nechceš se přidat do diskuze-další pokusy od září???holky tě tam rádi přivítají a jsou moc hodné a hodně podrží
tak šup šup k nám ![]()
Rohlíčku, no klidně se přidám, ale nemám adresu-zitra si to tu projdu, dnes už asi pujdu do hajan. Moc děkuju za pozvání, jsi ![]()
No tak to je mazec, že z toho byl přítel tak zklamaný. Ono je to dost těžké pro ženskou. Zas na druhou stranu aspoň víš, že to bere vážně a že pro tebe a mimi udělá cokoliv. Už jen jak byl vzorový opatrovatel! ![]()
Po prvním ETu jsme byli naprosto přesvědčeni, že to vyjde a doma jsme se radostně oslovovali maminko, tatínku a mimuška naše jak se máte a tak různě jsme s blastocystama hovořili.
Jenže teď… jsme velice opatrní a už o nich ani nemluvíme jako o našich dětech, oslovení typu ..maminky musí jíst, adt už nevedeme, neděláme si plané naděje. On ten následný sešup je víc jak krutý a ztráta iluzí hrozná. Vždyť to víš sama nejlíp.
Samozřejmě, že pořád věříme (ale už s mírou. Doma jsem už hlásila, že to opět nevyjde, páč ty příznaky pořád nepříchází. Někdy mám pocit, že jsem ty sněhuláčky vytratila cestou z kliniky, jinak není možné, že bych neměla žádnou odezvu…?? ..už mně z toho hrabe ![]()
Co se týká testu, pokud nepříjde MS, udělám si ho před návštěvou na klinice. Nechci se tam rozbulet, až mně řeknou, že zas nic. Raději si to bulení odbidu doma a tam už to hold snad nějak vydýchám.
Ale jak píšeš, jsme na začátku, hlavně ty. Přezevšechno věřím tomu, že to dobře dopadne. Už se těším na ty tvoje dloooouhé dálnice // ![]()
https://www.emimino.cz/…-2010-43988/
tady máš odkaz ať nemusíš hledat ![]()
a napsala jsi to jak když mi mluvíš z duše
![]()
hele my si říkáme táto,mámo pořád tak nějak nám to zůstalo od prvního mýho těhu-sice to dopadlo blbě,ale oslovení nám zůstalo
ale nejvíc se těšíme až nám tak budou říkat naši cipísci a ne sami sobě a přijde to,vím,že jo,jednou určo ![]()
a já se těším na tvoje dálnice,jsi napřed budeš je mít dřív
![]()
to s tím bulením znám,po prvním ET nám to vyšlo nebo vyšlo-//jsem měla po těch 14-ti dnech za dalších 14 jsme byli objednaný do CARu na UTZ a já 2 dny před začala krvácet,příťa i v CARu mě uklidňovali,že mohlo odejít jen jedno,že máme normoš přijet,já věděla,že ne,prostě jsem se cítila"prázdná"
odbulila jsem si to doma
jeli jsme,ale stejnak při UTZ,když dr řekla,že bohužel,tak to šlo nanovo a to jsem myslela,že už jsem se vybulila"do sucha" ![]()
teď musíme myslet pozitivně a zmrzlíkům věřit
![]()
jdu hají,pohladíme bříško,popřejeme jim dobrou noc a domluvíme jim ať už s náma zůstanou ![]()
papa zítra ![]()
Rohlíčku pěkně jsi to napsala
Nebylo to pro tebe lehké ![]()
Jak se říká, co nás nezabije, to nás posílí.
Jsem zvědavá jak dopadnem. Moc bych to přála tobě i sobě. Máme toho za sebou všichni i manžové už dost, tak si snad už zasloužíme nějakou tu odměnu ![]()
Děkuju za odkaz, jdu se tam mrknout. Já už jsem taky na jedné diskuzi, tak se taky přidej: http://www.rodina.cz/…se/novep.asp?…
Předem zdravím všechny úspěšné snažilky!
Určitě se mezi Vámi najde trpělivá maminka, které se podařilo otěhotnět po KETu a právě od ní bych potřebovala poradit.
Jsem po neúspěšném IVF-ICSI (1.ET) a nyní 3tí den po KETu.
Po ETu jsem měla několik příznaků těhu, jako je bolest v podbřišku, slabá teplota, únava a pnutí v prsou.
Nyní po KETu nemám absolutně žádné příznaky. V den transferu se u mě do večera oběvila teplota kolem 37*, ale ta na druhý den zmizela.
Cítím se tak, jako bych na žádném „zákroku“ nebyla a je mně dobře. A to mně právě dělá starosti. Nejsem si totiž jistá, jestli je to správná odezva a jestli nás opět nečeká zklamání?
Proto bych se ráda zeptala, jaké jsou ty „správné“ pocity po KETu, aby to vedlo ke zdárnému konci - těhu.
Moc děkuji za odpověď, Zuky