Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj. Mám spoustu pěkných věcí po synovi od velikosti 68 - 92 a ráda bych to přednostně darovala ideálně osobně nějaké mamince samozivitelce s miminkem z Prahy… Nevíte jak nějakou najít? Pokud to nepůjde, dáme to na charitu samozřejmě. Ač jsme sami 3 členná domácnost v malém 1+1 a tahám dítě, nákupy a kočárek do třetího patra, takže si úplně nevyskakujeme, tak když můžeme, rádi pomůžeme. Stačil by mi na oplátku úsměv dané maminky a pocit, že ji to pomůže. Úplně nevím, jak nějakou najít. Nemáte nápad? Děkuju!
To je od tebe hezké, že chceš pomoci, já to taky nabízela i spoustu jiných věcí, ale nikdo neměl zájem. Samoživitelky pláčou že nemají dětem co dát, ale když jsem nabízela zadarmo kompletní výbavu, hračky a jiné potřeby pro miminko, tak nikdo nechtěl. Spíš by chtěli akorát peníze.
V Brně na to máme spolek Vesna, který provozuje šatník - možná budou oni vědět, na koho se obrátit v Praze. ![]()
Odnes to do Šatníku Nory Fridrichove. Je to v prazske tržnici, chodí tam lidé, kteří mají hluboko do kapsy. Tam to opravdu pomůže ![]()
Ja jsem se takhle napalila, dala jsem pani 4 pytle obleceni po dceri a pani si to pak vesele rozprodavala a jeste mi pak napsala, ze se ji penize hodej vic. Takze pak jsem to resila tak, ze bud jsem napsala do azylaku a nebo pres pediatra jsem si nechala doporucit nekoho ![]()
@TeSudička píše:
Ja jsem se takhle napalila, dala jsem pani 4 pytle obleceni po dceri a pani si to pak vesele rozprodavala a jeste mi pak napsala, ze se ji penize hodej vic. Takze pak jsem to resila tak, ze bud jsem napsala do azylaku a nebo pres pediatra jsem si nechala doporucit nekoho
toto vždycky nechápu
jak ses napálila? chtělo se ti s tím crcat, rozfocovat, komunikovat, rozesílat? nechtělo,
tak je přece jedno, co s tím paní udělala, když se jí chce tu anabázi kvůli 30 - 50 korun za bodýčko absolvovat, tak ať to má,
vždyť jí to posloužilo a ty můžeš mít radost, že o oblečky byl zájem a někdo je nosí a neskončily v popelnici
@ztracena_brambora píše:
V Brně na to máme spolek Vesna, který provozuje šatník - možná budou oni vědět, na koho se obrátit v Praze.
Děkuji, ale Šatník v Praze nechci, chci to darovat české mamince.
@Půáček píše:
Odnes to do Šatníku Nory Fridrichove. Je to v prazske tržnici, chodí tam lidé, kteří mají hluboko do kapsy. Tam to opravdu pomůže
Viděla si tam ty každodenní fronty ukrajincu? Já bych to ráda darovala české mamince.
@TeSudička píše:
Ja jsem se takhle napalila, dala jsem pani 4 pytle obleceni po dceri a pani si to pak vesele rozprodavala a jeste mi pak napsala, ze se ji penize hodej vic. Takze pak jsem to resila tak, ze bud jsem napsala do azylaku a nebo pres pediatra jsem si nechala doporucit nekoho
Aaaaa to je nápad, zeptám se pediatra, jestli k ní nechodí nějaká maminka… To je dobrý nápad, jinak to samozřejmě dáme na vybranou charitu. Děkuji za nápad!
@stinga já bych si to klidně rozfotila a ten proces zvládla, to nebyl problém, věci byly krásný, hodně jich tam bylo fungl nových. Ale nešlo mi o peníze, chtěla jsem pomoct. A pokud něco dostanu zadarmo, tak to přece nebudu dál prodávat za peníze, to se na mě nezlob, ale to se prostě už jen z principu nedělá…
@PaniBambulinova vůbec za nic. Když jsem s tim přišla poprvý, tak mi vypálil z fleku dvě jména, sestřička hnedka zavolala, jestli mi může dát číslo a pak už jsem to s maminkama řešila sama. Tu jednu jsem pak podporovala delší dobu i trochu jinač. ![]()
@TeSudička píše:
@stinga já bych si to klidně rozfotila a ten proces zvládla, to nebyl problém, věci byly krásný, hodně jich tam bylo fungl nových. Ale nešlo mi o peníze, chtěla jsem pomoct. A pokud něco dostanu zadarmo, tak to přece nebudu dál prodávat za peníze, to se na mě nezlob, ale to se prostě už jen z principu nedělá…
já na to prostě mám jiný názor, když někomu něco daruji, tak k tomu nedávám podmínky, prostě jsem to darovala, a co s tím dotyčná udělá, je už na ní - já jsem jí pomohla šatstvem, ona si pomohla jeho prodejem, kdyby to dala psovi do pelechu, je mi to jedno - a pokud to rozprodala, tak to někdo nosí, což je hlavní účel - ekologický
@stinga no asi tak, třeba ta dotyčná nemá jak jinak se k penězům dostat. I kdybych to prodala za pakatel a ona to rozfotila a prodávala po kusech, tak co? ![]()
Daruji to, co fakt nepotřebuji, a jestli si s tím příjemce třeba vytre (.), je mi už jedno. Hlavně, ze jsem se toho já zbavila a ze si to někdo vzal a nemuselo se to vyhodit.