Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Tykvička a čím si jí rozháněla? pamatuju si že jste nějak těsně utekly svícení ne?
@Lucrezia2 píše:
jo však jo, já se tím jen snažím říct, že porodnice? která si hraje na to, že „dbá“ na pocity rodičky, nakonec totálně selže, protože oni jsou ti odborníci a oni vědí… naprosto stejný přístup jako v klasických porodnicích, kde zasahují opačným způsobem - tak si pak vyber
Dyť to říkám - nezavděčí se nám a nezavděčí
![]()
Ale vážně. Mně osobně na tom všem ze všeho nejvíc štve, že prostě nemůžu prožít porod se svým gynekologem - znám ho léta, on zná mě, vybrala jsem si ho a zůstala u něj.. K porodu, tak intimní věci, najednou dostanu nějakého náhodně vybraného no namea, který mě předtím, když dobře, tak možná třikrát viděl
nehoráznost a debilita na entou. Ale je mi jasné, že v reálu to, co nyní požaduji, fakt nelze..
@Tykvička píše:Dyť to říkám - nezavděčí se nám a nezavděčí
![]()
Ale vážně. Mně osobně na tom všem ze všeho nejvíc štve, že prostě nemůžu prožít porod se svým gynekologem - znám ho léta, on zná mě, vybrala jsem si ho a zůstala u něj.. K porodu, tak intimní věci, najednou dostanu nějakého náhodně vybraného no namea, který mě předtím, když dobře, tak možná třikrát vidělnehoráznost a debilita na entou. Ale je mi jasné, že v reálu to, co nyní požaduji, fakt nelze..
proč by to nešlo? Já pokud bych chtěla, tak by se mnou moje gynekoložka rodila ![]()
@paola white píše:
to si upadlav Nera nebudu rodit ani tentokrát. Podolí jsem volila hlavně proto, že je to kvalitní perinatologické centrum a hlavně jsem tam měla známou doktorku (takže bez regi), která se o mě skvěle starala. Bohužel měsíc před porodem odešla, takže tentokrát bych musela použít trochu jiné páky abych se tam bez registrace dostala, ale hlavně v termínu mého porodu mají plánovaný uzavěr, takže to zatím vypadá na Mělník.
No vida. Mělník by byl u nás taky ještě v dojezdové vzdálenosti.
Je tam možné rodit s vlastní PA? A jak se tam staví k ambulantním porodům.
Mě dost rozladilo, když jsem viděla ten porod jedné maminky ze seriálu 4 v tom (odehrával se právě v Mělníce a přirozenost teda aby tam člověk hledal pod lupou)
@Saroya píše:
a víš podrobnosti? klidně do sz. vím, že právě už tam nepracují kvalitní PA.
mě by to taky zajímalo, prosím.
@jowana píše:
Měla bych dotaz, dáváte někdo dětem navíc béčko (něco jako B-komplex) ev. v jaké podobě? Je něco čistého jako céčko z DM? Máma nám ho celkem často jako dětem dávala na odpuzování klíšťat a je fakt, že jsme je nemívali..já jsem v lese dost, i s malým, tak nevím jestli by nebylo taky lepší mu trochu přidatNebo jakou ochranu proti klíšťatům používáte?
effitan
prcek měl zatím jedno klíště a to v době, kdy jsem ho zapomněla nastříkat
@paola white píše:
@koala1 to je zajímavéale stejně jsem asi moc velký srab abych ho nedala vůbec
no, složení kapek a injekce je podobné. Teď je otázka, jestli ale není lepší dát to aspoň tou orální cestou než vpichem… ![]()
@Lucrezia2 píše:
ale dřív se Kanavit nedával ne?
jak dřív? Já myslím, že už se dává hodně dlouho
@Tykvička píše:
No jo, ale prckovi káčko píchli a nic neměl, malý ho zase nepíchli, ani orálně nepodávali, a žloutenku měla![]()
však já taky neříkám, že je to jediná příčina ![]()
ale souvislost tam prostě být může. Závisí určitě i na tom, kdy odejde smolka, na schopnosti odbourávat ten bilirubin a asi i na spoustě dalších věcí.
Pokud je dítě brzo kojeno, tak to pomáhá tělu dříve se s tím vyrovnat.
@paola white píše:
právě že tady by mělo jít o to že vede porod
Ano, takto jsem to pochopila. Pa by měla vést porod.
@paola white píše:
@Tykvička a čím si jí rozháněla? pamatuju si že jste nějak těsně utekly svícení ne?
Arnica Montana 5CH. A kojení, kojení, kojení.
@koala1 píše:
však já taky neříkám, že je to jediná příčina
ale souvislost tam prostě být může. Závisí určitě i na tom, kdy odejde smolka, na schopnosti odbourávat ten bilirubin a asi i na spoustě dalších věcí.
Pokud je dítě brzo kojeno, tak to pomáhá tělu dříve se s tím vyrovnat.
asi ani kojení na to nemá vliv- prvních čtrnáct dní jsem neměla vůbec mlíko a upír žloutenku neměl ![]()
@Lucrezia2 píše:
proč by to nešlo? Já pokud bych chtěla, tak by se mnou moje gynekoložka rodila
Jo? Mně gynekolog řekl, že porodnictví u nich na klinice nevedou a smolík ![]()
@koala1 píše:
Moni, studii nemám, ale když koukneš do SPC, tak tam najdeš složení a nežádoucí účinky.
Tady je SPC kapiček.
Děkuji moc ![]()
@koala1 píše:
no, složení kapek a injekce je podobné. Teď je otázka, jestli ale není lepší dát to aspoň tou orální cestou než vpichem…
Pokud se dává do pusinky, tak miminko ho většinou nespolkne, ale vyslintá.