Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Lizaveta píše:
Právje to sranda:) právě jsem byla svědkem toho, jak z hlubokého spánku do stoje to borůvce trvalo přesné 3vteřinymě tak 3 hodiny
@Eskarin píše:
@Klára Heh, správný vitarián by je v zimě nejedlčistě teoreticky z jara asi taky ne…jí jen sezóní ovoce a zeleninu, teda asi ti nejvíce zarytí. A promiň, makrobiotika se mi nelíbí, všecko jin a jang a všecko vařit… Navíc, neměl zakladatel makrobio náhodou rakovinu s tím, že si ji léčil ozařováním nebo něco takovýho? Spíš bych souhlasila s vitariány
Příspěvek upraven 20.05.13 v 10:04
Prominu, já právě souzním s vitariánama
.Já banány jím i v zimě a problém s tím nemám. Beru to tak, že je v nich energie slunce a tu v zimě potřebuju. Jinak neznám moc zarytých vitariánů, kterří by v zimě jedli jen naše ovoce a zeleninu, ale určitě jsou.
@Tykvička píše:Právě jsem zkusila ten Vitalvibe hráškový
![]()
![]()
chutná to jak instantní hrachová polévka (je to lehce slané - asi přirozená vlastnost takto upraveného hrachu) - a už to pít nebudu, dali jsme si prckem trochu v rámci standardního jídla, ato už se jako dochucující složka dalo..
No a měním názor - tohle mi pro děti přijde dobrý - je to koncentrovaný hrách.
tak to jsem zvědavá, co řekneš na ten rýžovej ![]()
@kaštinka píše:
Myslíš i za rok 2009, že tyto dokumenty budou mít? Napišu jim. Díky za tip, jiz dele o tom uvažuji.
samozřejmě. Máš na to nárok od doby, kdy jsi u nich pojištěná. Já si to vyzvedávám pravidelně každý rok, ale jde to i najednou za více let dozadu. Je to zajímavé čtení, člověk si aspoň zkontroluje, co si za něj kdo naúčtoval a jestli tam toho neoprávněně neuvedl víc.
@koala1 tak jsem si zažádala za rok 2011 a 2012… jsem zvědavá co mi přijde za nádheru. moje máma si taky jednou zažádala o výpis, když byla onko nemocná. psycholožka jí řekla, že pojišťovna hradí 1 sezení za měsíc tak si máma další 2-3 měsíčně hradila a ve výpise objevila, že milá psycholožka si vykázala všechny návštěvy ![]()
@eivlis píše:
A který Pargavit dáváš? Našla jsem toto:
http://www.lekarna.cz/pargavit/Takže toto by jako prevence pro děti stačilo?
A pak když půjdeme ven třeba postříkat Effitanem? Máte s tím někdo zkušenost?
Stříká se to na celé tělo? Asi jo, co?
A co byste poradily pro dospěláky jako prevenci?
Manžel si včera našel klíště v intimní oblasti
A ještě poslední dotaz - v historii jsem tu našla, že @kaštinka zmiňovala nějaký gel s kleštičkami, který máte na vyndávání klíšťat - můžeš prosím napsat konkrétní název? Dá se to použít jak na děti, tak dospělé?Bohužel se mu ho nepodařilo vyndat v kuse, ale ve dvou částech… Vydezinfikovali jsme Jodisolem, je něco, co teď můžeme udělat, abychom snížili pravděpodobnost nákazy? Třeba taky vyšší dávky C-čka apod.? Má to smysl?
Uvažuji o koupi, manžel klíšťata nějak přitahuje…
Effitanem stříkám jen dolní část nohavic, jinak nic. Přímo na kůži to nedávám, bála bych se kvůli ekzému.
Jinak ta sada na vyndávání klíštěte je zbytečně předražená, obsahuje jodovou desinfekci a pinzetu. Totéž koupíš i samostatně v každé lékárně a místo několik set za to dáš kolem stovky.
Prý ještě existuje nějaká novinka - buď sprej nebo nějaká tekutina (nevím přesně), kterou klíště natřeš, ono to na něm ztvrdne a pak to jenom sloupneš. Ale osobní zkušenost nemám, zatím jsem jednou použila tu pinzetu a bylo to ok. Dříve jsem klíštata běžně vytáčela, ale vím, že se to nemá.
@paola white píše:
@koala1 tak jsem si zažádala za rok 2011 a 2012… jsem zvědavá co mi přijde za nádheru. moje máma si taky jednou zažádala o výpis, když byla onko nemocná. psycholožka jí řekla, že pojišťovna hradí 1 sezení za měsíc tak si máma další 2-3 měsíčně hradila a ve výpise objevila, že milá psycholožka si vykázala všechny návštěvy
@kaštinka píše:
@eivlis My používáme i EO insektol, repelent mariella a gel, ktery ztuhne, dam odkaz brzy… Název si nepamatuji. A dával tu odkaz před tím někdo jiny.
kašti, když si vzpomeneš, dala bys sem odkaz i na ten repelent? Porovnala bych si ho s tím effitanem, co máme teď. Děkuji!
@koala1 píše:
kašti, když si vzpomeneš, dala bys sem odkaz i na ten repelent? Porovnala bych si ho s tím effitanem, co máme teď. Děkuji!
@Tykvička píše:Právě jsem zkusila ten Vitalvibe hráškový
![]()
![]()
chutná to jak instantní hrachová polévka (je to lehce slané - asi přirozená vlastnost takto upraveného hrachu) - a už to pít nebudu, dali jsme si prckem trochu v rámci standardního jídla, ato už se jako dochucující složka dalo..
No a měním názor - tohle mi pro děti přijde dobrý - je to koncentrovaný hrách.
to já dnes udělala teda hrášek s mrkví mražený s jáhlama a moc mi to chutnalo, jen to moje dítě na to mělo opačný názor
, ale to bylo spíše tím, že byla ospalá, uvidíme odpoledne ![]()
@Eskarin píše:
@Klára Heh, správný vitarián by je v zimě nejedlčistě teoreticky z jara asi taky ne…jí jen sezóní ovoce a zeleninu, teda asi ti nejvíce zarytí. A promiň, makrobiotika se mi nelíbí, všecko jin a jang a všecko vařit… Navíc, neměl zakladatel makrobio náhodou rakovinu s tím, že si ji léčil ozařováním nebo něco takovýho? Spíš bych souhlasila s vitariány
Makrobiotici všechno nevaří, nevím, proč si to pořád všichni myslí…ano, převažuje tepelně upravená strava, ale i těch tepelných úprav je celá škála, a zařazuje se běžně syrová zelenina a ovoce dle ročního období a např. zdravotního stavu.
@Eskarin píše:
zakladatel ne, ale její veliký stoupenec a propagátor a ano, nakonec skončil pod kudlou
@aiko24 píše:
Makrobiotici všechno nevaří, nevím, proč si to pořád všichni myslí…ano, převažuje tepelně upravená strava, ale i těch tepelných úprav je celá škála, a zařazuje se běžně syrová zelenina a ovoce dle ročního období a např. zdravotního stavu.
makrobiotici ale čerstvého ovoce a zeleniny jedí minimum, vždyť si napařují i chleba
Ahoj všem,
tak maličká měla na zátylku zakouslé klíště, šlo pěkně špatně ven, protože bylo už ve vláskách a o to hůř to šlo
Musela jsem si na pomoc přizvat sousedku, ta ho krásně vyndala, má větší zkušenosti.
Ale to je teď vedlejší, vydesinfikovala jsem Betadinem a i trochou 3% peroxidem. Doufám, že ten hajzl klíšťovej nebyl ničím infikovaný ![]()
Budu kousanec sledovat.