Maminky, co už neočkujete, ozvěte se

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2165
20.5.13 11:45
@Lizaveta píše:
Právje to sranda:) právě jsem byla svědkem toho, jak z hlubokého spánku do stoje to borůvce trvalo přesné 3vteřiny 8o mě tak 3 hodiny 8)
:lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3425
20.5.13 12:17
@Eskarin píše:
@Klára Heh, správný vitarián by je v zimě nejedl :-P čistě teoreticky z jara asi taky ne…jí jen sezóní ovoce a zeleninu, teda asi ti nejvíce zarytí. A promiň, makrobiotika se mi nelíbí, všecko jin a jang a všecko vařit… Navíc, neměl zakladatel makrobio náhodou rakovinu s tím, že si ji léčil ozařováním nebo něco takovýho? Spíš bych souhlasila s vitariány :nevim:Příspěvek upraven 20.05.13 v 10:04

Prominu, já právě souzním s vitariánama :).Já banány jím i v zimě a problém s tím nemám. Beru to tak, že je v nich energie slunce a tu v zimě potřebuju. Jinak neznám moc zarytých vitariánů, kterří by v zimě jedli jen naše ovoce a zeleninu, ale určitě jsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3425
20.5.13 12:24
@Tykvička píše: :nevim: Právě jsem zkusila ten Vitalvibe hráškový :poblion: :poblion: :poblion: chutná to jak instantní hrachová polévka (je to lehce slané - asi přirozená vlastnost takto upraveného hrachu) - a už to pít nebudu, dali jsme si prckem trochu v rámci standardního jídla, ato už se jako dochucující složka dalo..
No a měním názor - tohle mi pro děti přijde dobrý - je to koncentrovaný hrách.

tak to jsem zvědavá, co řekneš na ten rýžovej :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3385
20.5.13 12:37
@kaštinka píše:
Myslíš i za rok 2009, že tyto dokumenty budou mít? Napišu jim. Díky za tip, jiz dele o tom uvažuji.

samozřejmě. Máš na to nárok od doby, kdy jsi u nich pojištěná. Já si to vyzvedávám pravidelně každý rok, ale jde to i najednou za více let dozadu. Je to zajímavé čtení, člověk si aspoň zkontroluje, co si za něj kdo naúčtoval a jestli tam toho neoprávněně neuvedl víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
20.5.13 12:40

@koala1 tak jsem si zažádala za rok 2011 a 2012… jsem zvědavá co mi přijde za nádheru. moje máma si taky jednou zažádala o výpis, když byla onko nemocná. psycholožka jí řekla, že pojišťovna hradí 1 sezení za měsíc tak si máma další 2-3 měsíčně hradila a ve výpise objevila, že milá psycholožka si vykázala všechny návštěvy :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3385
20.5.13 12:41
@eivlis píše:
A který Pargavit dáváš? Našla jsem toto:
 http://www.lekarna.cz/pargavit/

Takže toto by jako prevence pro děti stačilo?

A pak když půjdeme ven třeba postříkat Effitanem? Máte s tím někdo zkušenost? :nevim: Stříká se to na celé tělo? Asi jo, co?

A co byste poradily pro dospěláky jako prevenci?

Manžel si včera našel klíště v intimní oblasti :zed: Bohužel se mu ho nepodařilo vyndat v kuse, ale ve dvou částech… Vydezinfikovali jsme Jodisolem, je něco, co teď můžeme udělat, abychom snížili pravděpodobnost nákazy? Třeba taky vyšší dávky C-čka apod.? Má to smysl? :think:

A ještě poslední dotaz - v historii jsem tu našla, že @kaštinka zmiňovala nějaký gel s kleštičkami, který máte na vyndávání klíšťat - můžeš prosím napsat konkrétní název? Dá se to použít jak na děti, tak dospělé?
Uvažuji o koupi, manžel klíšťata nějak přitahuje… :roll:

Effitanem stříkám jen dolní část nohavic, jinak nic. Přímo na kůži to nedávám, bála bych se kvůli ekzému.
Jinak ta sada na vyndávání klíštěte je zbytečně předražená, obsahuje jodovou desinfekci a pinzetu. Totéž koupíš i samostatně v každé lékárně a místo několik set za to dáš kolem stovky.
Prý ještě existuje nějaká novinka - buď sprej nebo nějaká tekutina (nevím přesně), kterou klíště natřeš, ono to na něm ztvrdne a pak to jenom sloupneš. Ale osobní zkušenost nemám, zatím jsem jednou použila tu pinzetu a bylo to ok. Dříve jsem klíštata běžně vytáčela, ale vím, že se to nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kaštinka
20.5.13 12:41
@paola white píše:
@koala1 tak jsem si zažádala za rok 2011 a 2012… jsem zvědavá co mi přijde za nádheru. moje máma si taky jednou zažádala o výpis, když byla onko nemocná. psycholožka jí řekla, že pojišťovna hradí 1 sezení za měsíc tak si máma další 2-3 měsíčně hradila a ve výpise objevila, že milá psycholožka si vykázala všechny návštěvy :cert:
8o :poblion: :pocitac:
  • Citovat
  • Upravit
3385
20.5.13 12:42
@kaštinka píše:
@eivlis My používáme i EO insektol, repelent mariella a gel, ktery ztuhne, dam odkaz brzy… Název si nepamatuji. A dával tu odkaz před tím někdo jiny. :think:

kašti, když si vzpomeneš, dala bys sem odkaz i na ten repelent? Porovnala bych si ho s tím effitanem, co máme teď. Děkuji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kaštinka
20.5.13 12:48
@koala1 píše:
kašti, když si vzpomeneš, dala bys sem odkaz i na ten repelent? Porovnala bych si ho s tím effitanem, co máme teď. Děkuji!

http://www.missiva.cz/…ela-repelent

• Citovat
  • Upravit
3385
20.5.13 12:49
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4921
20.5.13 13:09
@Tykvička píše: :nevim: Právě jsem zkusila ten Vitalvibe hráškový :poblion: :poblion: :poblion: chutná to jak instantní hrachová polévka (je to lehce slané - asi přirozená vlastnost takto upraveného hrachu) - a už to pít nebudu, dali jsme si prckem trochu v rámci standardního jídla, ato už se jako dochucující složka dalo..
No a měním názor - tohle mi pro děti přijde dobrý - je to koncentrovaný hrách.

to já dnes udělala teda hrášek s mrkví mražený s jáhlama a moc mi to chutnalo, jen to moje dítě na to mělo opačný názor :-), ale to bylo spíše tím, že byla ospalá, uvidíme odpoledne :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
20.5.13 13:34
@Eskarin píše:
@Klára Heh, správný vitarián by je v zimě nejedl :-P čistě teoreticky z jara asi taky ne…jí jen sezóní ovoce a zeleninu, teda asi ti nejvíce zarytí. A promiň, makrobiotika se mi nelíbí, všecko jin a jang a všecko vařit… Navíc, neměl zakladatel makrobio náhodou rakovinu s tím, že si ji léčil ozařováním nebo něco takovýho? Spíš bych souhlasila s vitariány :nevim:Příspěvek upraven 20.05.13 v 10:04

Makrobiotici všechno nevaří, nevím, proč si to pořád všichni myslí…ano, převažuje tepelně upravená strava, ale i těch tepelných úprav je celá škála, a zařazuje se běžně syrová zelenina a ovoce dle ročního období a např. zdravotního stavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lucrezia2
20.5.13 14:49
@Eskarin píše:

zakladatel ne, ale její veliký stoupenec a propagátor a ano, nakonec skončil pod kudlou

• Citovat
  • Upravit
Lucrezia2
20.5.13 14:50
@aiko24 píše:
Makrobiotici všechno nevaří, nevím, proč si to pořád všichni myslí…ano, převažuje tepelně upravená strava, ale i těch tepelných úprav je celá škála, a zařazuje se běžně syrová zelenina a ovoce dle ročního období a např. zdravotního stavu.

makrobiotici ale čerstvého ovoce a zeleniny jedí minimum, vždyť si napařují i chleba

• Citovat
  • Upravit
3419
20.5.13 14:55

Ahoj všem,
tak maličká měla na zátylku zakouslé klíště, šlo pěkně špatně ven, protože bylo už ve vláskách a o to hůř to šlo :zed: Musela jsem si na pomoc přizvat sousedku, ta ho krásně vyndala, má větší zkušenosti.
Ale to je teď vedlejší, vydesinfikovala jsem Betadinem a i trochou 3% peroxidem. Doufám, že ten hajzl klíšťovej nebyl ničím infikovaný :|
Budu kousanec sledovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek