Maminky, co už neočkujete, ozvěte se

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12064
20.5.13 16:57

@paola white Já se k dr. nehnala a jdu tam jen aby zjistila stáří mimi, protože si fakt nejsem jistá kdy k početí došlo, jen vím, že jsem si říkala 28.3. že nic necítím, že nejsem, ale cykly mám delší a ještě kojím, tak k početí mohlo dojít dýl. Však já se u dr. zase dlouho neukážu, tedy pokud bude vše OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
20.5.13 17:00

@Monika H. to já jsem si naopak 100% jistá kdy k početí došlo a kupodivu je to tentokrát jasné i dítěti :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kaštinka
20.5.13 17:20

Prosím vás, holky, co jste si zarizovaly posílání výpisu uctovanych služeb lékaři z pojišťovny, hodily byste mi sem odkaz? Mě se to u VZP nedaří najít. Předem velmi děkuji. A ještě dotazek: co myslíte, ktera pojišťovna je solidní? My jsme furt u VZP. :oops:

• Citovat
  • Upravit
12743
20.5.13 17:22

@kaštinka mám OZP, jsem spokojená a poslala jsem si žádost elektornicky z jejich stránek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lucrezia2
20.5.13 17:24
@kaštinka píše:
Prosím vás, holky, co jste si zarizovaly posílání výpisu uctovanych služeb lékaři z pojišťovny, hodily byste mi sem odkaz? Mě se to u VZP nedaří najít. Předem velmi děkuji. A ještě dotazek: co myslíte, ktera pojišťovna je solidní? My jsme furt u VZP. :oops:

písemně žádost na centrálu, dorazilo to asi za tři týdny, mám taky VZP

• Citovat
  • Upravit
Lucrezia2
20.5.13 17:24
@kaštinka píše:
Prosím vás, holky, co jste si zarizovaly posílání výpisu uctovanych služeb lékaři z pojišťovny, hodily byste mi sem odkaz? Mě se to u VZP nedaří najít. Předem velmi děkuji. A ještě dotazek: co myslíte, ktera pojišťovna je solidní? My jsme furt u VZP. :oops:

http://www.vzp.cz/…ykazane-pece

• Citovat
  • Upravit
3385
20.5.13 17:33
@Katka Pardubice píše:
Ahoj děvčátka! :kytka: Pročítám Vaši diskuzi už nějakou dobu a moc Vás všechny obdivuji (chtěla jsem Vám to už napsat dávno :andel: ). Když už tu teď probíráte klíšťata, mám pocit, že bych mohla být tu trochu užitečná a dovoluji si Vám předat malý návod, jak se klíšťatům vyhnout. Už jsem to některým z Vás psala do vzkazů před více než měsícem, nyní ale na základě dobrých zkušeností i v oblastech se zvýšeným výskytem infikovaných klíšťat, své doporučení trochu měním a uvádím zde:

Preventivně: 1 kulička Ledum Palustre 5 CH (nebo 9 CH) 1× za týden (od jara do podzimu v oblastech se zvýšeným výskytem klíšťat či při častém pobytu v p…řírodě). Jinak 1 kulička před plánovaným pobytem v přírodě s pravděpodobností výskytu klíšťat.

Akutně: 1 kulička Ledum Palustre 5 CH (nebo 9 CH) možno až 3× za den (po odstranění případně přisátého klíštěte). Tímto dokážeme do určité fáze zlikvidovat nákazu Lymskou boreliózou, nicméně pro její vyloučení je zapotřebí krevní odběr…

Jinak samozřejmostí je vhodné oblečení do přírody a ochranné prostředky (repelenty apod.). Vzhledem k tomu, že cca po 24 hodinách od přisátí klíštěte se silně zvyšuje riziko přenosu infekce do našeho krevního řečiště, je velice důležité se ihned po návratu domů z přírody důkladně prohlédnout a případně přisátí klíštěte ho co nejdříve odstranit (zapomínat bychom neměli na každodenní prolídky dětí navštěvujících mateřské školy…).

Homeopatický lék Ledum Palustre (Rojovník bahenní) v potencích 5 CH a 9 CH je volně dostupný v lékárně.

Způsob podání: kuličku nechat volně rozpustit pod jazykem (nekousat, necucat, nepolykat celou, nerozpuštěnou kuličku). Lze aplikovat u dětí i zvířat. U malých dětí, které nemají schopnost kuličku vycucat, doporučuji kuličku rozpustit v trošce vody odpovídající cca 1 kávové lžičce (vodu odměřím na plastové lžičce, neboť homeopatika nesmějí příjít do kontaktu s kovem), kterou naliji např. do „panáka“ nebo jiné malé skleničky a počkám, až se úplně rozpustí. Rozpuštěnou kuličku pak podat s tím, že by se dávka měla nechat alespoň chvíli podržet v ústech, neboť homeopatika (buď kuličky nebo rozpustěné ve vodě) se vstřebávají přes ústní sliznici. S tím souvisí i časový odstup jídla a pití, které by mělo být vždy cca 30 min. před a po z téhož důvodu.

Každým homeopatickým lékem však můžeme spustit i něco jiného, tedy v případě jakýchkoliv reakcí (psychických, fyzických), které by po podání tohoto léku nastaly, se na mne obracejte

:andel:

Ajaj, jsem zvědavá, co na to napíšou holky homeopatky. 8o
Homeopatika preventivně proboha neee a jeden lék pro všechny bez rozdílu už vůbec neee. :oops:

Příspěvek upraven 20.05.13 v 17:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3385
20.5.13 17:34
@Monika H. píše:
Mám za sebou rozhovor se sestřičkou od doktorky. Volám jí, že bych se chtěla objednat. Sestřička se standardně ptá, jestli na prevenci, já říkám, že jsem těhotná. Sestřička se hned ptala na poslední ms a já jí říkám, že podle ms bych se nerada řídila, že k početí došlo mimo vypočítanou ovulaci apravděpodobně podzději. Sestřička na to, že to ale potřebuje vědět, že podle toho se vypočítává termín porodu, tak se mi jí zželelo a řekla jsem datum 8.3. s tím že mi stačí termín na začátek června, že se mi jedná jen o utz a konkrétně o určení stáří miminka. Sestřička se chudák skoro vyděsila, že volám až teď a že mě musí objednat hned, že se musí provézt spousta vyšetření, testů a odběry. Říkám jí, že se mi jedná jen o utz a vyšetření podstupovat nechci a ani testy. Sestřička na mě, že se to musí. Já jí říkám, že to ale není povinné, na to sestřička, že to povinné tedy není a zda nechodím vůbec nikam. Tak jí na to říkám, že těhotenství řeším s pa. Sestřička se asi neovládla a vyhrkla na mě, zda také budu rodit doma. Tak jí v klidu povídám, že jsem se ještě nerozhodla. Sestřička na mou odpověď procedila významně a řekla bych že i trochu naštvaně ehmmmmm! Poděkovala jsem jí a na první utz jdeme 4.6. Chudák sestřička myslela to dobře a měla opravdovou starost. Pokud ale bude každý rozhovor s ní i s dr. takto výživný, tak abych si nechala napsat diazepam :nevim:

ufffff, hodně sil! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3385
20.5.13 17:35
@kaštinka píše:

my máme jinou pojišťovnu a vyřizovala jsem to na pobočce, takže v tomhle bohužel pomoci neumím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
20.5.13 17:38
@koala1 píše:
Ajaj, jsem zvědavá, co na to napíšou holky homeopatky. 8o
Homeopatika preventivně proboha neee a jeden lék pro všechny bez rozdílu už vůbec neee. :oops:
:lol: myslím, že už se křísí, případně křižují :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3385
20.5.13 17:47
@paola white píše: :lol: myslím, že už se křísí, případně křižují :lol:

Já Kátě nechci křivdit, určitě to myslela dobře a chtěla nám pomoci. Katko, díky za to!
Jen s tou homeopatií tady asi budou dost odlišné názory, do diskuze chodí několik studentek homeopatie, jedna už má i vlastní praxi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15710
20.5.13 17:48

@robinek

nekoukala jsi prosim te na http://www.zdravionline.cz/…SPF45_-_50ml?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
20.5.13 17:56
@Lucrezia2 píše:
makrobiotici ale čerstvého ovoce a zeleniny jedí minimum, vždyť si napařují i chleba

No já vlastně žádného skutečného makrobiotika neznám, jen tak soudím podle knížek o MB a TČM…a podle mě si to každý stejně trochu upravuje podle svého, jak autoři tak čtenáři…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
20.5.13 17:59
@paola white píše:
@Monika H. tak to gratuluju, žes vydržela! já volala na gyndu hned po zjištění, protože můj doktor je dlouhodobě nemocný a doktorka co ho zastupuje má dlouhý objednací lhůty. sestra mě hned agilně nahnala na kontrolu ve 4+1 a dodnes toho lituju, že jsem netrvala na tom, že přijdu až později :,(
:hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
20.5.13 18:05
@Hellísek píše:
Ahoj všem,
tak maličká měla na zátylku zakouslé klíště, šlo pěkně špatně ven, protože bylo už ve vláskách a o to hůř to šlo :zed: Musela jsem si na pomoc přizvat sousedku, ta ho krásně vyndala, má větší zkušenosti.
Ale to je teď vedlejší, vydesinfikovala jsem Betadinem a i trochou 3% peroxidem. Doufám, že ten hajzl klíšťovej nebyl ničím infikovaný :|
Budu kousanec sledovat.

Jejda Hellísku, snad bude maličká v pořádku :hug: snad ještě holky něco poradí, mě napadá jen ještě levandulový éterák - mám doma, kdybys potřebovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek