Maminky, co už neočkujete, ozvěte se

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9511
20.5.13 18:11

@Eskarin

a čůrej si na ty papírky, budeš vědět hned, jak to je ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9511
20.5.13 18:13

@kaštinka

my hodláme teď pojišťovnu měnit z VZP na Ministerstva vnitra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3419
20.5.13 18:16
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3419
20.5.13 18:17
@aiko24 píše:
Jejda Hellísku, snad bude maličká v pořádku :hug: snad ještě holky něco poradí, mě napadá jen ještě levandulový éterák - mám doma, kdybys potřebovala…

Děkuju, už proběhl, te tu mám ;)
Ale děkuju :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3981
20.5.13 18:19
@jowana píše:
@Holandanka01 a můžeš nějak zkusit dohledat (jestli to tedy jde) jaký má Holandsko výskyt DMO ev. jiných možných poruch s hypoxie? Ona ta úmrtnost ve vyspělých státech není dle mě možná to hloavní hledisko, daleko důležitější mi přijde, jestli dítě pak žije plnohodnotný život nebo zůstane postižené následkem porodu..

Moc jsem toho nenašla, protože se nedokážu asi googlu dobře zeptat :roll:. I když slovíčka znám, tak mi toho moc nevypadává.
Hledala jsem DMO a našla jen, že je to asi 1,5 na 1.000 dětí, z toho je 75% způsobených nedostatkem kyslíku v děloze, 5% při porodu a 15% po porodu. Jak na to přišli nevím, ale tak to mají ve statistikách. 5% jim někde chybí, nevím kde.
Dál jsem našla, že 44-47 na 1.000 má nedostatek kyslíku 5minut po porodu, 16 na 1.000 silný nedostatek. 0.6 na 1.000 na to zemře. Sepse 3 na 1.000, 0.2 na 1.000 smrtelných.
V tom zařazeny všechny děti včetně těch s nízkou porodní hmotností, kterých se to především týkalo.
Kdybys našla nějakou srovnávací statistiku zemí, tak jí hoď, ráda se taky poučím.

Příspěvek upraven 20.05.13 v 18:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lucrezia2
20.5.13 18:19
@aiko24 píše:
No já vlastně žádného skutečného makrobiotika neznám, jen tak soudím podle knížek o MB a TČM…a podle mě si to každý stejně trochu upravuje podle svého, jak autoři tak čtenáři…

já mám v rodině dva, pak kamarádku, známou, a přátelé tchýně a tchána, takže jsem s nima v každodenním kontaktu a fakt je vidím jíst syrové jídlo minimálně

• Citovat
  • Upravit
1329
20.5.13 18:22
@kaštinka píše:
http://www.missiva.cz/…ela-repelent

ten není na klíšťata, co? A na komáry funguje dobře?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
20.5.13 18:25
@Broučkovka píše: @robineknekoukala jsi prosim te na http://www.zdravionline.cz/…SPF45_-_50ml?

Ahoj, nejdřív jsem chtěla diskusi poctivě dočíst, chybí mi už jen asi 30 stran 8o, ale na tohle můžu odpovědět hned.
Ano, koukala jsem na to už dávno a myslím, že jsem ti už o tom psala ;)
Tenhle krém vypadá dobře, byl doporučen i na nějakém českém eko webu, jako že je přírodní a neobsahuje nano částice. Jediné, co by se mu asi dalo vytknout, je to, že jako filtr má titanium dioxide a ne zinc oxide, který je považován za o něco bezpečnější (ovšem taky ne každým). A taky je tam nějaký „parfum“, což člověk nikdy neví, o co se jedná. Ale tak celkově to vypadá OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1329
20.5.13 18:31
@kaštinka píše:
Prosím vás, holky, co jste si zarizovaly posílání výpisu uctovanych služeb lékaři z pojišťovny, hodily byste mi sem odkaz? Mě se to u VZP nedaří najít. Předem velmi děkuji. A ještě dotazek: co myslíte, ktera pojišťovna je solidní? My jsme furt u VZP. :oops:

my jsme u ozp. Přešel tam i přítel a nemůžu si stěžovat. Výpis doktoru si muzu kontrolovat i doma z pc. S VZP bylo porad neco :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15710
20.5.13 18:35

@robínek
diky.. ja to právě někde založila/uložila a nemužu to dohledat :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15710
20.5.13 18:36
@Ango píše:
my jsme u ozp. Přešel tam i přítel a nemůžu si stěžovat. Výpis doktoru si muzu kontrolovat i doma z pc. S VZP bylo porad neco :nevim:

prosim te, kde to je na stránkách OZP?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kaštinka
20.5.13 18:50
@Ango píše:
ten není na klíšťata, co? A na komáry funguje dobře?

Letos ho zkoušíme poprvé. Nepíšou, že by byl na klistata, ale uvidíme. :think:

• Citovat
  • Upravit
1329
20.5.13 19:17

@Broučkovka https://www. ozp. cz/ozponline/index. jsp
Potřebuješ od nich heslo. Kontroluju si tam i kluka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1297
20.5.13 19:25

Jsme taky u Vnitra, přešla jsem před porodem kvůli Vrchlabí, nebrali v tu dobu VZP. Takže je tam se mnou i mládě, chlap u Vojenský. Obě v pohodě, ale my po nich nějak nic nechceme, tak není co by bylo v nepohodě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3419
20.5.13 19:31

Holky, když už jsme u těch pojišťovnách (též mám s dětma zatím vzp :roll: ) a chci s nimi přejít k pojišťovně ministerstva vnitra jako je muž a jde to prý jednou za rok, nevíte kdy?
Ďobanec od klíšťáka hlídám, je to zatím stejně velký, ta červená skvrnka a má tam po tom takovu pidi bouličku, snad to tak zůstane, jsem s toho trochu nervozní :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek