Maminky, co už neočkujete, ozvěte se

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34322
20.5.13 15:00

Nestíhám dočítat, tak snad to tady už nebylo :-)

„Byli jsme v SAPě s šéfkuchařem SaSaZu. Prohlédněte si pražskou Hanoj očima Shahafa Shabtaye“
 http://life.ihned.cz/…afa-shabtaye#…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.5.13 15:06

Ahoj děvčátka! :kytka: Pročítám Vaši diskuzi už nějakou dobu a moc Vás všechny obdivuji (chtěla jsem Vám to už napsat dávno :andel: ). Když už tu teď probíráte klíšťata, mám pocit, že bych mohla být tu trochu užitečná a dovoluji si Vám předat malý návod, jak se klíšťatům vyhnout.

Pokud se pohybujete v oblastech se zvýšeným výskytem infikovaných klíšťat, doporučuji v období sezóny 1 kuličku 1× za týden. V ostatním případech pak 1 kuličku před plánovaným pobytem v přírodě s větší pravděpodobností výskytu klíšťat. Po již přisátém a následně šetrně odstraněném klíštěti pak užijte 1 kuličku Ledum Palustre 5 CH (nebo 9 CH) až 3× za den. Tímto dokážete do určité fáze zlikvidovat nákazu boreliózou, nicméně pro její vyloučení je zapotřebí krevní odběr…

Jinak samozřejmostí je vhodné oblečení do přírody a ochranné prostředky (repelenty apod.). Vzhledem k tomu, že cca po 24 hodinách od přisátí klíštěte se silně zvyšuje riziko přenosu infekce do našeho krevního řečiště, je velice důležité se ihned po návratu domů z přírody důkladně prohlédnout a případně přisátí klíštěte ho co nejdříve odstranit.

Homeopatický lék Ledum Palustre (Rojovník bahenní) v potencích 5 CH a 9 CH je volně dostupný v lékárně.

Způsob podání: kuličku nechat volně rozpustit pod jazykem (nekousat, necucat, nepolykat celou, nerozpuštěnou kuličku). Lze aplikovat u dětí i zvířat. U malých dětí, které nemají schopnost kuličku vycucat, doporučuji kuličku rozpustit v trošce vody odpovídající cca 1 kávové lžičce (vodu odměřím na plastové lžičce, neboť homeopatika nesmějí příjít do kontaktu s kovem), kterou naliji např. do „panáka“ nebo jiné malé skleničky a počkám, až se úplně rozpustí. Rozpuštěnou kuličku pak podat s tím, že by se dávka měla nechat alespoň chvíli podržet v ústech, neboť homeopatika (buď kuličky nebo rozpustěné ve vodě) se vstřebávají přes ústní sliznici. S tím souvisí i časový odstup jídla a pití, které by mělo být vždy cca 30 min. před a po z téhož důvodu.

Každým homeopatickým lékem však můžeme spustit i něco jiného, tedy v případě jakýchkoliv reakcí (psychických, fyzických), které by po podání tohoto léku nastaly, se na mne obracejte :kytka:

Příspěvek upraven 21.05.13 v 00:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12064
20.5.13 15:08
@Tykvička píše:
Mimochodem, teď ve Střepinách na Nově běží reportáž o tp operaci prsou, co prodělala A. Jolie - resp. na nějakých čtyřech Češkách a jejich dcerách vysvětlují, o co jde.. Je to docela maso - údajně když genetické testy vyjdou pozitivně na nějaký sajrajt, tak daná žena má 85% riziko, že v budoucnu onemocí rakovinou prsou 8o Takže ženy se pak rozhodují, zda jít na vyřezání mléčných žláz a vložení silikonů, nebo risknout rakovinu prsou :zed:
Já si jen říkám, z čeho se bere ta statistika, a jak moc se o ni v daném konkrétním případě opírat - tady ta genetika vypadla pozitivně pro čtyři ženské z jedné rodiny - fakt by všechny onemocněly rakovinou? :nevim:

Také jsem si říkala… :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.5.13 15:10

Jinak jak jste tu též řešila Pangamin apod., tak moje dítko ho zásadně odmítá, i v podobě dražé, které je určeno výhradně pro děti (tabletky jsou obalené barevným potahem).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12064
20.5.13 15:13

S těma krevníma skupinama je to zajímavé :think: Přiznám se, že jsem nevěděla, že se krem miminka může měnit. Mám v tom teda docela guláš - já mám 0+, muž AB+ a dcera B+ :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.5.13 15:13

A ještě k repelentu - nám je sympatický právě zde již zmiňovaný EFFITAN. Sice je trochu deažší, ale jedno balení nám většinou tu jednu sezónu vydrží :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eskarin
20.5.13 15:34

Ahoj, ode dneška mám ty Mineral drops na vyvážení Ph. Zkontroluji se za 3 dny a pak dám vědět jak to funguje. Samozřejmě dodržím i doporučení od PeBy skrz jídlo :-)
Nejdete někdo zítra na přednášku do Vitalu?

• Citovat
  • Upravit
12272
20.5.13 15:42

Měla bych dotaz ohledně protilátek po očkování. Někdy se to tu myslím řešilo, že někdo dával dělat krev na protilátky proti očkovaným nemocím a nedopadlo to nic moc. Nevíte, kolik to stojí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
20.5.13 15:47

@kolozubka když ti to napíše doktor tak nic. jinak je lepší se zeptat rovnou v laboratoři. jsou to soukromé subjekty takže se cena může celkem lišit. kdysi jsem slyšela že kolem 500 jedna nemoc, ale to je jedna paní povídala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lucrezia2
20.5.13 15:49
@kolozubka píše:
Měla bych dotaz ohledně protilátek po očkování. Někdy se to tu myslím řešilo, že někdo dával dělat krev na protilátky proti očkovaným nemocím a nedopadlo to nic moc. Nevíte, kolik to stojí?

no nic moc… nevím jestli tu dával někdo odběr po kompletním očkování, přišlo mne, že se tu řešily odběry rozočkovaných nebo nedoočkovaných dětí…

• Citovat
  • Upravit
12743
20.5.13 15:50

@Lucrezia2 bylo to po 3. dávce hexy a protilátky nebyly skoro žádné a proti něčemu vůbec žádné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
20.5.13 15:53

Tak já se zeptám někde v laborce. Jen mě tak zajímala něčí zkušenost. Teď jsem měnila doktorku a děsně se mi ulevilo. Tahle má úplně jiný přístup. Byla jsem z toho už nešťatná, protože jsme tam přišly s malou s nějakým problémem a to bylo stále, že rýma je „normální“ bolení bříška je „normální“, hlavně to očkování. Nová dr. udělala krev a výtěry a najednou je vše jinak. :? Zítra si jdeme pro výsledky, tak jsem jak na trní.

Příspěvek upraven 20.05.13 v 15:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
20.5.13 15:54
@paola white píše:
@Lucrezia2 bylo to po 3. dávce hexy a protilátky nebyly skoro žádné a proti něčemu vůbec žádné

No to je dobrý. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12064
20.5.13 16:18

Mám za sebou rozhovor se sestřičkou od doktorky. Volám jí, že bych se chtěla objednat. Sestřička se standardně ptá, jestli na prevenci, já říkám, že jsem těhotná. Sestřička se hned ptala na poslední ms a já jí říkám, že podle ms bych se nerada řídila, že k početí došlo mimo vypočítanou ovulaci apravděpodobně podzději. Sestřička na to, že to ale potřebuje vědět, že podle toho se vypočítává termín porodu, tak se mi jí zželelo a řekla jsem datum 8.3. s tím že mi stačí termín na začátek června, že se mi jedná jen o utz a konkrétně o určení stáří miminka. Sestřička se chudák skoro vyděsila, že volám až teď a že mě musí objednat hned, že se musí provézt spousta vyšetření, testů a odběry. Říkám jí, že se mi jedná jen o utz a vyšetření podstupovat nechci a ani testy. Sestřička na mě, že se to musí. Já jí říkám, že to ale není povinné, na to sestřička, že to povinné tedy není a zda nechodím vůbec nikam. Tak jí na to říkám, že těhotenství řeším s pa. Sestřička se asi neovládla a vyhrkla na mě, zda také budu rodit doma. Tak jí v klidu povídám, že jsem se ještě nerozhodla. Sestřička na mou odpověď procedila významně a řekla bych že i trochu naštvaně ehmmmmm! Poděkovala jsem jí a na první utz jdeme 4.6. Chudák sestřička myslela to dobře a měla opravdovou starost. Pokud ale bude každý rozhovor s ní i s dr. takto výživný, tak abych si nechala napsat diazepam :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
20.5.13 16:34

@Monika H. tak to gratuluju, žes vydržela! já volala na gyndu hned po zjištění, protože můj doktor je dlouhodobě nemocný a doktorka co ho zastupuje má dlouhý objednací lhůty. sestra mě hned agilně nahnala na kontrolu ve 4+1 a dodnes toho lituju, že jsem netrvala na tom, že přijdu až později :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek