Maminky, co už neočkujete, ozvěte se

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1555
20.5.13 10:28

Holky já jsem taky rodila u Milosrdných a pocity rozporuplné, ale celkový dojem spíše pozitivní. Měla jsem štěstí na personál na šestinedělí a asi i novošském oddělení, všichni byli milí. Rušilo mě ale taky to, že furt někdo chodil a něco nosil nebo odnášel, největší generál byla svačinářka, ta nás furt nutila, ať sníme snídani, než přijde vizita. Vždycky jsme se na ni vyflákly a vizitě to beztak vylo šumák.
Nelíbilo se mi to, že když jsme tam o půlnoci přijeli, byly tam dvě ne moc příjemné PA. Že prý budu rodit až tak druhej den v poledne, tak mi dala čípek proti bolesti a ať zkusim zpát. No a mezi čtvrtou a pátou byla hrozně překvapená, že už jsem tak otevřená, že za chvíli porodí. Nelíbilo se mi, že mě nutili na kozu, na ní jsem měla největší bolesti a chtěla rodit aspoň na posteli na boku. Nešlo to. Naštěstí se v 6 ráno vystřídaly směny a přišla skvělá PA. No a když přišlo finále, asi před 10 kontrakcemi mi tvrdili, že na další už to určitě budu, nakonec řekli, že je trochu větší a pořád se vrací, takže mi na břiše ležely 2 nebo 3. No pak mi tam nechtěl nikdo věřit, že já (teď necelých 50kg, 162 cm) jsem porodila dítě 4.22 a 53 cm. Přimář za mnou potom přišel další den a že přý kdyby to bývali věděli, byla jsem dávnao po císaři. Mimichodem odhad byl 3.50 kg.
Líbilo se mi, že nás nechali 2h po porodu na sále v klidu, ale bylo mi tak zle, že jsem si to moc neužila. Do dalších 2h jsem byla zpět na sále, měla jsem dělohu plnou krve a začly mi zase kontrakce.
Toť moje zkušenost, neříkám, že bylo všechno skvělé, na druhou stranu mám vnitřní obavu, že v těch velkoporodnicích typu obilňák a bohunice to mohlo být horší. Ale jak jsme se shodly, záleží na lidech, vždy a všude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
20.5.13 10:33

@Manifee :dance: a taky budeš moct konečně na sraz :hug: jsme zvědavá jak Mia vyrostla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4921
20.5.13 10:40
@AniNevim píše:
@Turante malicky se narodil v 1:06, prilozeny v baby friendly porodnici vypadalo tak, ze mi ho v zavinovacce natlacili pusinkou na bradvku bolestive zmacknutou a vytazenou mezi prsty nejake detske sestry… nekomentuji. Pak mi malickyho na me hystericke vyzadani dali az po 4.hodine a rekli neprikladat, ze blinka. Malicky ale strasne hledal pusinkou a tak jsem opet s laskavym svolenim „tak mu zkuste teda dat prso“ ho zkousela neumele prilozit. Z porodnice nas pousteli 6. den a malicky pil jen 30ml a mel porad hranicni bilirubin. Nase detska mi rekla, ze nemam kojit 40 min, ale dat dudlik a tak nam v 5 tydnech veku ve stejne nemocnici, ze ktere nas pustili na tak pidi davkach pripsali do diagnozy i dystrofii.. skoda slov.
Dnes jsem moudrejsi, snad mi osud dopreje jednou to pouzit a uzit si kojenecky vek sveho miminka bez neustaleho odsavani a dokrmovani hadickou po prstu.

jaj, to je smutné, ještě nemocnice baby friendly a tohle to, já rodila nahá, malou mi dali hned na břicho a já si ji držela takto asi dvě hodiny, mezitím se aklimatizovala a opatrně jsem ji dala k bradavce, tak si žužlala a zkoušela, baly jen přikrytá mojí dekoua na hlavě čepičku, škoda, že ty porodky jsou ještě takto rozdílné v přístupu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tykvička
20.5.13 10:47
@jowana píše:
@koala1 díky za tip ;) hlavní složkou je kokos, že bych tedy příště zkusila kokosák? 8) @Tykvička B-komplex se mi taky použít nechce.. Co pivovarské kvasnice? Ale tam asi toho béčka zas tolik není, ne? Zkusím to prozkoumat..Dáváte někdo dětem pangamin?

:nevim: Právě jsem zkusila ten Vitalvibe hráškový :poblion: :poblion: :poblion: chutná to jak instantní hrachová polévka (je to lehce slané - asi přirozená vlastnost takto upraveného hrachu) - a už to pít nebudu, dali jsme si prckem trochu v rámci standardního jídla, ato už se jako dochucující složka dalo..
No a měním názor - tohle mi pro děti přijde dobrý - je to koncentrovaný hrách.

• Citovat
  • Upravit
Tykvička
20.5.13 10:52

Tak, včera se slavnostně našel můj mobil, nabil, aby mi ho dneska prcek zase někam zašantročil :cert:

• Citovat
  • Upravit
Tykvička
20.5.13 10:53

@jowana Jestli vyjde počasí, přibalte do kočáru kyblíček a lopatičky - a mohly bychom vyrazit na Štěpec - vzadu je celkem fajn hřiště.

• Citovat
  • Upravit
Lizaveta
20.5.13 10:54
@Manifee píše: :mavam: Ahoj, za chvíli se vracíme do Čech, tak snad pak budu mít víc času na to si vás tady zase číst (budeme mít opět funkční babičku :mrgreen: )

Taky jsem asi 10 dní byla slaměná matka, tchánovci byli na dovče. Je pravda, že na koni jsem si moc nezajezdila (když babi jezdí s kočárem, mami jezdí s koníkem), ale dneska ráno jsem přemýšlela, kolik si mám dát kapslí hořce. 10? 20? :mrgreen: Dělám srandy, ale těch 10 dní jsem si max. užila, byla to pohodička… No nic, jen, co borůvka vstane, tak jsou tu, musím se na to psychedelicky připravit :andel: :lol:

• Citovat
  • Upravit
Lizaveta
20.5.13 10:55
@paola white píše:
@Manifee :dance: a taky budeš moct konečně na sraz :hug: jsme zvědavá jak Mia vyrostla

Počítám, že na sraz přijde s mamkou za ruku ;)

• Citovat
  • Upravit
9578
20.5.13 10:59

@Tykvička o.k., ale mládě ještě neusnulo - po včerejším výletě vyspávalo do 7:30, jindy je vzhůru v 6h :? Takže spíš půjdeme asi kolem 14h. Bylo by fajn, kdyby si tel. našla, abychom si to pak upřesnily :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tykvička
20.5.13 11:05
@jowana píše:
@Tykvička o.k., ale mládě ještě neusnulo - po včerejším výletě vyspávalo do 7:30, jindy je vzhůru v 6h :? Takže spíš půjdeme asi kolem 14h. Bylo by fajn, kdyby si tel. našla, abychom si to pak upřesnily :)

Upřímně - taky se nebudu zlobit, když se najde :mrgreen:
Asi vyrazíme po obědě do toho Bondi a odtamtud se tedy někam přesuneme, až se vypakujete vy - u nás je denní spaní tak strašně rozhozený, že si netroufám odhadnout, kdy to dnes prcek zalomí..
Víc mi ale dělá starosti ta obloha za oknem :roll:

• Citovat
  • Upravit
15710
20.5.13 11:06

Chystá se někdo na respekt k porodu? Vyhráli jsme asi celotýdenní vstupenku a nechce se mi samotné :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
20.5.13 11:08

@Tykvička zatím to nijak blbě nevypadá http://www.chmi.cz/…radview.html ale deště hlásili..Já dam vědět, až bude vstávat, pak to trochu víc naplánujeme. Jdu cvičit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2165
20.5.13 11:35
@paola white píše:

To jo, na sraz se tesime. V polovine cervna s nami pocitejte! :potlesk: :dance: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2165
20.5.13 11:38
@Lizaveta píše:
Počítám, že na sraz přijde s mamkou za ruku ;)

hehe skoro jo. Jeste nechodi, ale uz umi krasne stat a vsechno co ma v dosahu schazovat na zem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizaveta
20.5.13 11:44
Práv
@Manifee píše:
hehe skoro jo. Jeste nechodi, ale uz umi krasne stat a vsechno co ma v dosahu schazovat na zem :mrgreen:

je to sranda:) právě jsem byla svědkem toho, jak z hlubokého spánku do stoje to borůvce trvalo přesné 3vteřiny 8o mě tak 3 hodiny 8)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek