Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky já jsem taky rodila u Milosrdných a pocity rozporuplné, ale celkový dojem spíše pozitivní. Měla jsem štěstí na personál na šestinedělí a asi i novošském oddělení, všichni byli milí. Rušilo mě ale taky to, že furt někdo chodil a něco nosil nebo odnášel, největší generál byla svačinářka, ta nás furt nutila, ať sníme snídani, než přijde vizita. Vždycky jsme se na ni vyflákly a vizitě to beztak vylo šumák.
Nelíbilo se mi to, že když jsme tam o půlnoci přijeli, byly tam dvě ne moc příjemné PA. Že prý budu rodit až tak druhej den v poledne, tak mi dala čípek proti bolesti a ať zkusim zpát. No a mezi čtvrtou a pátou byla hrozně překvapená, že už jsem tak otevřená, že za chvíli porodí. Nelíbilo se mi, že mě nutili na kozu, na ní jsem měla největší bolesti a chtěla rodit aspoň na posteli na boku. Nešlo to. Naštěstí se v 6 ráno vystřídaly směny a přišla skvělá PA. No a když přišlo finále, asi před 10 kontrakcemi mi tvrdili, že na další už to určitě budu, nakonec řekli, že je trochu větší a pořád se vrací, takže mi na břiše ležely 2 nebo 3. No pak mi tam nechtěl nikdo věřit, že já (teď necelých 50kg, 162 cm) jsem porodila dítě 4.22 a 53 cm. Přimář za mnou potom přišel další den a že přý kdyby to bývali věděli, byla jsem dávnao po císaři. Mimichodem odhad byl 3.50 kg.
Líbilo se mi, že nás nechali 2h po porodu na sále v klidu, ale bylo mi tak zle, že jsem si to moc neužila. Do dalších 2h jsem byla zpět na sále, měla jsem dělohu plnou krve a začly mi zase kontrakce.
Toť moje zkušenost, neříkám, že bylo všechno skvělé, na druhou stranu mám vnitřní obavu, že v těch velkoporodnicích typu obilňák a bohunice to mohlo být horší. Ale jak jsme se shodly, záleží na lidech, vždy a všude.
@Manifee
a taky budeš moct konečně na sraz
jsme zvědavá jak Mia vyrostla
@AniNevim píše:
@Turante malicky se narodil v 1:06, prilozeny v baby friendly porodnici vypadalo tak, ze mi ho v zavinovacce natlacili pusinkou na bradvku bolestive zmacknutou a vytazenou mezi prsty nejake detske sestry… nekomentuji. Pak mi malickyho na me hystericke vyzadani dali az po 4.hodine a rekli neprikladat, ze blinka. Malicky ale strasne hledal pusinkou a tak jsem opet s laskavym svolenim „tak mu zkuste teda dat prso“ ho zkousela neumele prilozit. Z porodnice nas pousteli 6. den a malicky pil jen 30ml a mel porad hranicni bilirubin. Nase detska mi rekla, ze nemam kojit 40 min, ale dat dudlik a tak nam v 5 tydnech veku ve stejne nemocnici, ze ktere nas pustili na tak pidi davkach pripsali do diagnozy i dystrofii.. skoda slov.
Dnes jsem moudrejsi, snad mi osud dopreje jednou to pouzit a uzit si kojenecky vek sveho miminka bez neustaleho odsavani a dokrmovani hadickou po prstu.
jaj, to je smutné, ještě nemocnice baby friendly a tohle to, já rodila nahá, malou mi dali hned na břicho a já si ji držela takto asi dvě hodiny, mezitím se aklimatizovala a opatrně jsem ji dala k bradavce, tak si žužlala a zkoušela, baly jen přikrytá mojí dekoua na hlavě čepičku, škoda, že ty porodky jsou ještě takto rozdílné v přístupu
@jowana píše:
@koala1 díky za tiphlavní složkou je kokos, že bych tedy příště zkusila kokosák?
@Tykvička B-komplex se mi taky použít nechce.. Co pivovarské kvasnice? Ale tam asi toho béčka zas tolik není, ne? Zkusím to prozkoumat..Dáváte někdo dětem pangamin?
Právě jsem zkusila ten Vitalvibe hráškový
chutná to jak instantní hrachová polévka (je to lehce slané - asi přirozená vlastnost takto upraveného hrachu) - a už to pít nebudu, dali jsme si prckem trochu v rámci standardního jídla, ato už se jako dochucující složka dalo..
No a měním názor - tohle mi pro děti přijde dobrý - je to koncentrovaný hrách.
Tak, včera se slavnostně našel můj mobil, nabil, aby mi ho dneska prcek zase někam zašantročil ![]()
@jowana Jestli vyjde počasí, přibalte do kočáru kyblíček a lopatičky - a mohly bychom vyrazit na Štěpec - vzadu je celkem fajn hřiště.
@Manifee píše:Ahoj, za chvíli se vracíme do Čech, tak snad pak budu mít víc času na to si vás tady zase číst (budeme mít opět funkční babičku
)
Taky jsem asi 10 dní byla slaměná matka, tchánovci byli na dovče. Je pravda, že na koni jsem si moc nezajezdila (když babi jezdí s kočárem, mami jezdí s koníkem), ale dneska ráno jsem přemýšlela, kolik si mám dát kapslí hořce. 10? 20?
Dělám srandy, ale těch 10 dní jsem si max. užila, byla to pohodička… No nic, jen, co borůvka vstane, tak jsou tu, musím se na to psychedelicky připravit
![]()
@paola white píše:
@Manifeea taky budeš moct konečně na sraz
Počítám, že na sraz přijde s mamkou za ruku ![]()
@Tykvička o.k., ale mládě ještě neusnulo - po včerejším výletě vyspávalo do 7:30, jindy je vzhůru v 6h
Takže spíš půjdeme asi kolem 14h. Bylo by fajn, kdyby si tel. našla, abychom si to pak upřesnily ![]()
@jowana píše:
@Tykvička o.k., ale mládě ještě neusnulo - po včerejším výletě vyspávalo do 7:30, jindy je vzhůru v 6hTakže spíš půjdeme asi kolem 14h. Bylo by fajn, kdyby si tel. našla, abychom si to pak upřesnily
Upřímně - taky se nebudu zlobit, když se najde ![]()
Asi vyrazíme po obědě do toho Bondi a odtamtud se tedy někam přesuneme, až se vypakujete vy - u nás je denní spaní tak strašně rozhozený, že si netroufám odhadnout, kdy to dnes prcek zalomí..
Víc mi ale dělá starosti ta obloha za oknem ![]()
Chystá se někdo na respekt k porodu? Vyhráli jsme asi celotýdenní vstupenku a nechce se mi samotné ![]()
@Tykvička zatím to nijak blbě nevypadá http://www.chmi.cz/…radview.html ale deště hlásili..Já dam vědět, až bude vstávat, pak to trochu víc naplánujeme. Jdu cvičit ![]()
@paola white píše:
@Manifeea taky budeš moct konečně na sraz
To jo, na sraz se tesime. V polovine cervna s nami pocitejte!
![]()
@Lizaveta píše:
Počítám, že na sraz přijde s mamkou za ruku
hehe skoro jo. Jeste nechodi, ale uz umi krasne stat a vsechno co ma v dosahu schazovat na zem ![]()
@Manifee píše:
hehe skoro jo. Jeste nechodi, ale uz umi krasne stat a vsechno co ma v dosahu schazovat na zem
je to sranda:) právě jsem byla svědkem toho, jak z hlubokého spánku do stoje to borůvce trvalo přesné 3vteřiny
mě tak 3 hodiny ![]()