Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@pikola ja se take pokousim varit cesky, ale hodne veci tu nenajdu a nekoupim tak to neni ono.
A po pravde i kdyz sezenu vse a uvarim maso je tu proste jine nema stejnou chut a pach takze to neni ceske jidlo a me to nechutna k tomu oni tady proste nejsou zvykli jist ceske jidlo.
My zijeme v nemecku, deti vychovavam tak nejak po nasem, ale nevsimla jsem si ze by byly rozdily…rozdily jsou treba v nekterych vecech typu osetrovani, pristup k nemocem a tak, tak to si beru od toho co mi vyhovuje. Co se tyce plen, dcera si zvolila pristup nemeckej, tedy neresit a mit pliny nejlepe do tri
.
cechy mi moc nechybi, co mi chybi z veci si dovezu - chybi mi nektere leky a polohruba a hruba mouka. Varim ceska jidla. Taky mi chybi ceske knihkupectvi. Kdyz prijedu do cech, tak je beru utokem.
Obcas mi chybi gumovy rohlik
a tlacenka
Jinak doktori zatim super, jen nevim, kde presne budu rodit a jestli se musim nekam hlasit
ted se budem kvuli lepsim podminkam s urady brat, bude to tak jednodusi.
@pikola jo tak gumovy rohlik mi taky chybi a poradne zabijackove zalezitosti taky. Jako nemci to taky maji, ale neni to ono ![]()
@suik Tady mají naštestí výborný housky, který se těm českým nevyrovnají. A spoustu jiného supper pečiva
U me teda az se narodi mala vychova bude po Sardinsky co znamena vsechny tradice a zvyky, jinak samozrejme nejake i ceske budu ucit
Annaei-taky jsme v Lucembursku. myslím, že už jsme se jednou tady zkontaktovaly, ne? jak se máte??
Tak ja na pecivo moc nejsem, ale kdyz sezenu dobry chleba, tak ho snime snad suchy
clovek si nejak najednou vazi obycejnych veci. Ale spousta veci je tu lepsi, spis jina, proste se mi tu libi
hlavne teplo, dlouho svetlo, nesnezi tu, mam uzasny vyhled z balkonu a muz chodi do prace pesky
driv jsme bydleli v Praze a je to moc stresu, vsichni se honi..
…ziju ve svajcu, tata cech, vychovavama po nasem, ale plenky do buhvikolika let, totez dudlik po svycarsku
…jinac jsem doma velmi casto, mam to jen necelych 700km a jsem s rodinou vecne na telefonu…ceska kuchyne mi vuuubec nechybi…
…joo a malymu jsou 2,5roku
Uz jsem tady ![]()
takze ja mam itala pritele - je sicilian ale nastesti zijeme na severu italie v Ravenne blizko Cesenatica..Rimini.. ale o prazdninach jezdime povinne na Sicilii za rodinou.
Ceske programy jsem si zaridila..jinak bych umrela nudou..tady v televizi vubec nic dobreho nemaji same blbosti a jen rvou v televizi..a uz hlavne i kvuli prcka..at slysi cesky jazyk a o vikendu se divame na pohadky ceske ![]()
jinak vy co jste z italie mame skupiny na facebooku je nas tam pres 2 tisice
a rodina mi chybi i pratele vzdy se do ceska strasne rada vracim. hlavne rodina v lete prijede a my jezdime na vanoce. ted budu prihlasovat prcka do skolky od zari..tak uz se budu muset divat i po nejake praci.
@S.a.n.y6444
prosim te co je to za program ty ceske pohadky?
Ma to satelit skype???
@13majda13 píše:
@S.a.n.y6444
prosim te co je to za program ty ceske pohadky?
Ma to satelit skype???
ja si v cesku koupila kartu skylink a dekoder a musis mit satelit- ten talir na stese
a mame uz na cely zivot vsechny ceske a slovenske programy. jak pojedes do ceska kupo si to a nebo at ti to nekdo z rodiny tu kartu posle postou. je to k nezaplaceni…ja nez jsem si tady nasla kamaradky a naucila se jazyk jsem nudou mohla umrit…a ted jsem rada ze sleduji kazdy den co se v cesku deje a pripadam si jak doma
@S.a.n.y6444
no ja si prave nejsem jista jestli by mi to tu fungovalo.
Nezkousela jsi ty pohadky pustit i na Scilii