Maminky, co žijí v zahraničí - jak vychováváte děti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
530
25.1.13 19:59

@pikola ja se take pokousim varit cesky, ale hodne veci tu nenajdu a nekoupim tak to neni ono.
A po pravde i kdyz sezenu vse a uvarim maso je tu proste jine nema stejnou chut a pach takze to neni ceske jidlo a me to nechutna k tomu oni tady proste nejsou zvykli jist ceske jidlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
25.1.13 20:01

My zijeme v nemecku, deti vychovavam tak nejak po nasem, ale nevsimla jsem si ze by byly rozdily…rozdily jsou treba v nekterych vecech typu osetrovani, pristup k nemocem a tak, tak to si beru od toho co mi vyhovuje. Co se tyce plen, dcera si zvolila pristup nemeckej, tedy neresit a mit pliny nejlepe do tri :zed: :zed: :zed:.

cechy mi moc nechybi, co mi chybi z veci si dovezu - chybi mi nektere leky a polohruba a hruba mouka. Varim ceska jidla. Taky mi chybi ceske knihkupectvi. Kdyz prijedu do cech, tak je beru utokem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35787
25.1.13 20:13

Obcas mi chybi gumovy rohlik :oops: a tlacenka
Jinak doktori zatim super, jen nevim, kde presne budu rodit a jestli se musim nekam hlasit :-) ted se budem kvuli lepsim podminkam s urady brat, bude to tak jednodusi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
25.1.13 20:19

@pikola jo tak gumovy rohlik mi taky chybi a poradne zabijackove zalezitosti taky. Jako nemci to taky maji, ale neni to ono :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
25.1.13 20:23

@suik Tady mají naštestí výborný housky, který se těm českým nevyrovnají. A spoustu jiného supper pečiva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
530
25.1.13 20:35

U me teda az se narodi mala vychova bude po Sardinsky co znamena vsechny tradice a zvyky, jinak samozrejme nejake i ceske budu ucit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5956
25.1.13 20:36

Annaei-taky jsme v Lucembursku. myslím, že už jsme se jednou tady zkontaktovaly, ne? jak se máte??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35787
25.1.13 20:36

Tak ja na pecivo moc nejsem, ale kdyz sezenu dobry chleba, tak ho snime snad suchy :-) clovek si nejak najednou vazi obycejnych veci. Ale spousta veci je tu lepsi, spis jina, proste se mi tu libi :mrgreen: hlavne teplo, dlouho svetlo, nesnezi tu, mam uzasny vyhled z balkonu a muz chodi do prace pesky :palec: driv jsme bydleli v Praze a je to moc stresu, vsichni se honi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
25.1.13 20:45

@alvapinka Myslim, že jo. Docela dobře a vy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1381
25.1.13 20:45

…ziju ve svajcu, tata cech, vychovavama po nasem, ale plenky do buhvikolika let, totez dudlik po svycarsku :D…jinac jsem doma velmi casto, mam to jen necelych 700km a jsem s rodinou vecne na telefonu…ceska kuchyne mi vuuubec nechybi… :mavam:…joo a malymu jsou 2,5roku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1832
25.1.13 20:53

Uz jsem tady :mavam:

takze ja mam itala pritele - je sicilian ale nastesti zijeme na severu italie v Ravenne blizko Cesenatica..Rimini.. ale o prazdninach jezdime povinne na Sicilii za rodinou.
Ceske programy jsem si zaridila..jinak bych umrela nudou..tady v televizi vubec nic dobreho nemaji same blbosti a jen rvou v televizi..a uz hlavne i kvuli prcka..at slysi cesky jazyk a o vikendu se divame na pohadky ceske :mrgreen:
jinak vy co jste z italie mame skupiny na facebooku je nas tam pres 2 tisice :lol: a rodina mi chybi i pratele vzdy se do ceska strasne rada vracim. hlavne rodina v lete prijede a my jezdime na vanoce. ted budu prihlasovat prcka do skolky od zari..tak uz se budu muset divat i po nejake praci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
530
25.1.13 21:11

@S.a.n.y6444
prosim te co je to za program ty ceske pohadky?
Ma to satelit skype???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1832
25.1.13 21:17
@13majda13 píše:
@S.a.n.y6444
prosim te co je to za program ty ceske pohadky?
Ma to satelit skype???

ja si v cesku koupila kartu skylink a dekoder a musis mit satelit- ten talir na stese :-) a mame uz na cely zivot vsechny ceske a slovenske programy. jak pojedes do ceska kupo si to a nebo at ti to nekdo z rodiny tu kartu posle postou. je to k nezaplaceni…ja nez jsem si tady nasla kamaradky a naucila se jazyk jsem nudou mohla umrit…a ted jsem rada ze sleduji kazdy den co se v cesku deje a pripadam si jak doma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
25.1.13 21:18

@S.a.n.y6444 mam to stejně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
530
25.1.13 21:23

@S.a.n.y6444
no ja si prave nejsem jista jestli by mi to tu fungovalo.
Nezkousela jsi ty pohadky pustit i na Scilii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová