Maminky, co žijí v zahraničí - jak vychováváte děti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1832
25.1.13 23:15
@Mobidick píše:
Ahoj z Francie, jeste nevychovavam, zatim rozmazluju :) Skylink nemame, nemame satelit, jde jeste nejak jinak sledovat ceske tel programy?

je aji francie se hlasi :) jestli nekam pojedu na dovolenou a vy tam nekde zijete tak vas chci videt :mrgreen:
a tak to pak jedine pres internet ruzne serialy a zpravy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
25.1.13 23:15

@Mobidick online vysílání, ale to nejde zdaleko všechno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
987
25.1.13 23:20

@Mobidick a koupit si ho nemuzete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3239
25.1.13 23:22

@Barborka4 No ja jsem ani nevidela ze by tu nekdo satelit mel… My teda nemame ani televizi, na vsechno koukame pres net, ale nektere programy na ct mi nejdou kvuli autorskym pravum

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
987
25.1.13 23:50

@Mobidick tak to je skoda tak vyzkousej se nekde zeptat.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1768
25.1.13 23:50

Ahoj z Anglie, my mame taky dve dcerky starsi pujde ted do skolky a ta mladsi je teprv 7mesicni sluničko. jen jsem chtela stemacz programama my koukame na Myeuro.tv jsou tam Česke i slovenske programy my na to tedy koukame na pc ale kabelem to muzete sledovat i v tv normalka. platime mesicne asi 12liber coz je na ceske okolo 210kč coz jde. funguje to všude :palec: jinak teda vam zavidim to tepličko :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4854
25.1.13 23:51

Anglie,3 deti, vychova nase..Ceska :mrgreen:.Prijem-satelit UPC.
Edit:2 deti skola, treti skolka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1832
25.1.13 23:59

Tak vidim ze vsichni sledujeme ceske programy hihi… a jake jste mely holky treba vanoce?? kdo byl v cesku kdo v zahranici a ti co v zahranici co jste jedli na veceri a jak jste slavili vanoce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1174
26.1.13 00:11

Ahoj ja bydlim v severnim irsku :)
Na malyho mluvim cesky a partner anglicly
Takze vychovavame dvojjazycne. Zije se mo tu hezky ale rada bych prozivala nektery veci s rodinou z ceska. jako mit maly miminko bylo by hezky je vic videt jinak jsem zvykla. Cesko mi chybi v jistych vecech ale mam svyho syna a jsem tam kde je on a jsem spokojena :)
Ale uz se tesi. Az siz zajedeme spolu do ceska snad se tam bude libit i priteli :) on je ir.

• muj tata mi poslal cesky pohadky :D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
26.1.13 10:21

Ja sleduju taky cesky filmy a serialy, ale televizi nemame, ani satelit a zatim neplanujeme. Koukam na ruzna evysilani, hlavne na CT, pak na youtube jsou vecernicky skoro vsechny, i filmy a pohadky. Pak si neco stahneme z ulozto.cz. Pokud fungoval sledujuserialy.cz, tak jsme koukali tam. nemeckou televizi vubec nesledujeme, v nemcine poustim dceri jen Mickey mouse Wunderhaus.

jsme oba cesi, nemcinu ma jen ve skolce a po okoli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2638
26.1.13 10:38

Tak ja mam v Rakousku taky cesky programy a v podstate na nemeckyuz ani neoukam coz je mozna chyba protoze z telky clovek dost pochyti. Dcerce jsou tri mesice takze zatim vychova zadna. My bysme se teda radi jednou vratili domu. Me se teda brozne styska je mi lito ze mala ma babicky jen na skypu. Jeste ji ani nevideli. Jenze doma zase bida s praci. Takze je to tezky rozhodovani

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
26.1.13 10:50

UK, 1 díte 3 roky. Nesledujeme českou televizi, podle mne kdyz chce člověk žít v jine zemi tak by tam měl žít se vším všudy. Jinak se tam nikdy nebude cítit jako doma.
Doma mluvíme česky, maly mluvi spis anglicky, protože chodi od 9 měsíců do školky. Jídla mixujem, někdy varim anglicke, někdy české.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
26.1.13 12:03

@S.a.n.y6444 my jsme měli telecí řízky se salatem, rok předtim jsme měli dokonce kapra. Vánoce slavíme v Luxu @Loki01 Tak tady je to natolik mnohojazčné, že ve škole mluvim česky a anglicky, na ulici francousky a jinak anglicky s kamarádama. Pro mě je česká televize důležitá místní jazyk ani neumim a učit se možná budu chtít kvůli občanství. A přijde mi, že každý je schopný se zařadit i když si uchovává odkud pochází. Velmi často jezdim do čech kdykoliv jsou prázdniny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
26.1.13 12:24

@annaei
No to já prave nemůžu, žít někde kde neumím místní jazyk. Mě to pripada dulezite.
Premysleli jsme o Skandinávii, ale uvidíme no. Určitě bych se hned učila jazyk

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
26.1.13 12:37

@Loki01 Tak tady je to natolik multikulturní, že malokdo ten jazyk umí. A v podstatě se s tim jazykem domluví jedině s místními a těch je necelá polovina obyvatelstva. Jinak je důležitý rozhodně ten jazyk umět s přítelem oba mluvíme jenom anglicky. Francouzsky to trochu zvládám ( nejčastěji používaný jazyk na ulici) a je těžký si cokoliv s kymkoliv domluvit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová