Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
My neumime mistni jazyk ani jeden, muz pracuje anglicky, takze tak
ale my to tady mame tak jako zvlastne, on pracuje v anglicky mluvici zemi, bydlime ve spanelsku..
@pikola píše:
My neumime mistni jazyk ani jeden, muz pracuje anglicky, takze takale my to tady mame tak jako zvlastne, on pracuje v anglicky mluvici zemi, bydlime ve spanelsku..
Spanelstina je lehka a krasna, sup do toho:)
@pikola píše:
@Loki01 umim si objednat v restauraci
Vyborne!:) To nejdulezitejsi uz mame:)
Jeste se zeptat na cestu k luxusnimu hotelu a je to v kapse ![]()
@Loki01 píše:
Vyborne!:) To nejdulezitejsi uz mame:)
Jeste se zeptat na cestu k luxusnimu hotelu a je to v kapse
Ja ted ucim dalsi lekci - Kde je nejblizsi nemocnice, praskal mi voda.. ![]()
@pikola píše:
Ja ted ucim dalsi lekci - Kde je nejblizsi nemocnice, praskal mi voda..
Tak na to jsou nejlepší google maps:)
Ja si myslim ze je dulezite uz kvuli diteti aby sledovalo ceskou televizi..protoze vim holky co tady maji decka..mluvi mezi sebou jen italsky a pritom cesky umi ale nechce se jim mluvit..i kdyz one na ne mluvi cesky tak oni odpovi v italstine…ja chci at dite mluvi obema jazyky..mamka by mi to neodpustila prijet do ceska a maly mluv jen italsky a mam nevedela co mluvi a co chce
…urcite mluvit cesky, je to mamin jazyk-materstina, treba budou nase deti jednou stejne zit v cesku, je to jazyk zadarmo a o komunikaci s rodinou v cz ani nemluve…my na malyho jen a zasadne cesky, svycarstinu slysi u denni matky svycarky a jejich deti, pak pujde do skolky a jazyk ovladne za chvili…takze cestina
![]()
@S.a.n.y6444 Tak tady jsou extremy, který česky umí, ale nemluví protože se za to stydí. Tim, že nemam nárok na českou školu tady tak aspon doma musim učit. Já zase mam školu skoro v češtině tak je to pro mě takový zvláštní vzhledem k tomu, že jsem v cizí zemi
@S.a.n.y6444 @lajovka
Tak mi doma cesky mluvime, ale proste televizi ne.
@S.a.n.y6444 cestina je tezsi nez italstina na vyslovnost, stejne jako anglictina, proto deti radsi mluvi jinym jazykem ![]()
@Loki01 píše:
@S.a.n.y6444 @lajovka
Tak mi doma cesky mluvime, ale proste televizi ne.
@S.a.n.y6444 cestina je tezsi nez italstina na vyslovnost, stejne jako anglictina, proto deti radsi mluvi jinym jazykem
ja teda televizi jo..je dobre at to slysi porad a navic se nauci slovicka i muj pritel.. ![]()
Dansko, 1 dite 17 mesicu, druhe na ceste. Styska se me po spouste veci, ale vim, ze se jednou vratime. Minimalne na zacatek skoly bychm to radi stihli. Ted maly zacne chodit do jesli, tak budou velke zmeny. Zatim jsme si vystacili s nasi danstinou, ale ta je dost uboha. Predpokladam, ze prckovi brzo nebudeme rozumet
Jsme cela ceska rodina, tzn. vychova ceska, vareni ceske a doma se bude vzdy mluvit jen cesky.
S tim jazykem je to dost individualni a televizi myslim. K synovi mluvim cesky jenom ja zatim je miminko ale planuju cesky filmy pohadky a knizky at pochyti co nejvic slov a lip se ten jazyk nauci kdybychom doma mezi sebou mluvili cesky s pritlm bylo by to jiny ale i tak bych mu urcite poustela cesky filmy a pohadky atd.
mam je raa a stoji za to a jsem spis toho nazoru ze cim vic kultur a zpusobu jak zahrnout oba jazyky tim lip
zkratka co nejvic ruznorodosti je to dobry pro vyvvoj a na hlavu ![]()
i hudbu mu postim ceskou i sobe i anglickou a jakoukoliv ![]()
Bude mit oboji ale ode me mu chci dat co nejvic cestiny ![]()
Holky nechcete to třebas uzavřít? ráda bych se přidala ale nemusí každý vědět na svatě kdo jsem:-)
@Anonymní píše:
Holky nechcete to třebas uzavřít? ráda bych se přidala ale nemusí každý vědět na svatě kdo jsem:-)
ja nad tim uvazovala ze by jsme se mohly uzavrit kdyby se tady porad psalo..jen jsem jeste chtela dat sanci par holkam ktere nasi skupinu muzou najit a pridat se jeste k nam