Maminky, co žijí v zahraničí - jak vychováváte děti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
613
28.1.13 13:10

Tak vitej v klubu. co mas za sebou za prac. karieru tady? ja zadnou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10222
28.1.13 13:17

@lajovka ja se zatim nezivim, pracuje jen manzel a ja jsem s malym doma. rikam si, ze do tech 2 let o to nechci prijit. navic jsem se tu dala na studia, z CR mam jen bakalare a tady dodelavam magistra. stihla jsem vsechny zkousky jeste pred porodem a ted doma pisu diplomku, tak i proto zatim nechci do prace. jedinou pracovni zkusenost tu mam z mekace, kdyz jsem si privydelavala pri studiich
ja s franinou nemam problem, chodila jsem na vicelety francouzsky gympl, pak na vS jsem ji taky mela, takze jsem sem prijela uz jako mluvici :mrgreen: zato z te jejich radoby nemciny nezvladam vubec nic, ale tak zatim jsem to ani nepotrebovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
28.1.13 13:19

Ahoj,

ja jsem z Belgie. Mate nekdo dite v jeslickach?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1381
28.1.13 13:19

…no karieeru :roll:…jsem uz starsi zena, takze leta ve spitale doma za sebou, pak v nemecku pojizdnou setru a tady leta v centru pro paraplegiky a apaliky-desna rasovina…doprovazela jsem holky k praktickejm maturitam u nas v betriebu…kdyz jsem se rozhodla pro umschulung na hebamme, zazrakem jsem otehotnela…ted delam 6oprozent nachtwache, malej heim, vyspim se tam, kralovsky platej-pohoda, ale neuspokojuje :(…tak od toho je tady malej, dikybohu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10222
28.1.13 13:24

@Gabi81 ja ne, ale tady je to dost bezny a co tak vim, tak jsem v okoli spis vyjimka, ze jsem s takhle „velkym“ ditetem jeste doma. nase sousedky sly do prace pekne po 3 mesicich. hodne tu funguji maman de jour (neco jako chuvy), ze se k nim dite rano odveze a je tam cely den. maji doma takhle treba 3 deti na hlidani, casto to delaji maminky s malymi detmi, ze si k tomu svemu vezmou jeste dalsi.
A jak je to v belgii? taky je materska jen 3 mesice a rodicak pak uz zadny?

Příspěvek upraven 11.10.13 v 15:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1381
28.1.13 13:40
@lucipajda píše:
@Gabi81 ja ne, ale tady je to dost bezny a co tak vim, tak jsem v okoli spis vyjimka, ze jsem s takhle „velkym“ ditetem jeste doma. nase sousedky sli do prace pekne po 3 mesicich. hodne tu funguji maman de jour (neco jako chuvy), ze se k nim dite rano odveze a je tam cely den. maji d oma takhle treba 3 deti na hlidani, casto to delaji maminky s malymi detmi, ze si k tomu svemu vezmou jeste dalsi.
A jak je to v belgii? taky je materska jen 3 mesice a rodicak pak uz zadny?

coze? tady je to presne naopak, svycarky nechodi do prace radove leta, opravdu vyjimecne jdou svycarky do prace s takhle malymi detmi…hned po 3mesicni matersky makaj jen cizinky…ja si vzala 3mes. neplacenyho volna a pak delala rok a pul jen 40procent

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10222
28.1.13 13:45
@lajovka píše:
coze? tady je to presne naopak, svycarky nechodi do prace radove leta, opravdu vyjimecne jdou svycarky do prace s takhle malymi detmi…hned po 3mesicni matersky makaj jen cizinky…ja si vzala 3mes. neplacenyho volna a pak delala rok a pul jen 40procent

fakt? tak co ja tak videla ve svem okoli, treba 3 nase sousedky s miminky nebo maminky, co jsem potkala na centre medicosocial (to je takova poradna pro miminka) nebo manzela sestrenice sla taky brzy zase zpatky. moje kamaradky pracuje v mezinarodni firme a taky ma kolegyne, co jdou hned zase zpatky makat. ja to videla u nas na detskem hristi, byla jsem tam jen ja a pak 2 chuvy s kopou deti :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
28.1.13 13:52

@lucipajda Ja jsem byla na materske tri mesice, pak sel maly do jeslicek. Mam narok na ctyri mesiice rodicovske, ale vybiram si to postupne, jsem doma kazdy patek. Takze nas maly chodi do jesli jen tri dny v tydnu - jednou tydne hlidaji prarodice. Ted mu je skoro 11 mesicu a rano hodne breci, kdyz ho tam davam… uz je vetsi a uvedomuje si, ze jdu pryc, bez nej.
Vim, ze se to tu taky obcas dela, ze si rodice navzajem hlidaji deti. Ale neni to az tak bezne. Spis jeslicky…
Jasne, ze bych rada travila vic casu s malym, ale bez penez to take nejde. No rikam si, ze to prezily ty deti tady, tak to bude Ok i s nasim malym. Ale teda - po tom, co jsem si vzdycky myslela, ze budu na materske tri roky, to byl docela sok…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10222
28.1.13 13:57

@Gabi81 to je jasny, kdyz to jinak nejde, tak se do prace musi. ono to tady neni ani vzajemne hlidani, jsou to maminky zaregistrovane oficialne jako chuvy a jsou za to placene. no my jsme z Cech dost „zhyckane“ takhle dlouhou materskou, tak je to potom velky rozdil, kdyz se zije v jinem systemu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3239
28.1.13 13:58

@S.a.n.y6444 Paříž

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1381
28.1.13 14:01
@lucipajda píše:
fakt? tak co ja tak videla ve svem okoli, treba 3 nase sousedky s miminky nebo maminky, co jsem potkala na centre medicosocial (to je takova poradna pro miminka) nebo manzela sestrenice sla taky brzy zase zpatky. moje kamaradky pracuje v mezinarodni firme a taky ma kolegyne, co jdou hned zase zpatky makat. ja to videla u nas na detskem hristi, byla jsem tam jen ja a pak 2 chuvy s kopou deti :nevim:
…co kanton, to jinej mrav…tady jsou detsky centra, hriste, detsky koutky preplneny svycarkama, a ja sama mezi nima-vlastne bokem :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10222
28.1.13 14:06

@lajovka ja jsem taky porad sama :nevim: navic jsme se pred tydnem prestehovali na venkov, takze tu nemam uz vubec nikoho. ale zalozila jsem si diskuzi na seznameni na mistnim emiminu, tak se snad s nekym seznamim. mimochodem mi napsaly 3 maminky a vsechny pracuji minimalne na castecni uvazek, asi fakt zalezi na kantonu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1832
28.1.13 14:26
@Mobidick píše:
@S.a.n.y6444 Paříž

no tak lepsi budes kdyz si to najdes sama vyjelo mi tam strasne hrozne moc lidi…:-D to nez bych ti preposlala byl by vecer :-D

najet si na facebooku na tve pratele…jak ti vyjedou vsichni pratele..tak v pravo nahore mas + najit pratele kliknes na to a tam mas napsane- rodne mesto a misto pobytu..do mista pobytu napis pariz a do rodneho mesta zadavej meste z ceske republiky jake chces a zacnou ti vyjizdet lidi co tam ziji,..a za vas neni malo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: napis jestli jsi to pochopila a slo ti to jinak ti nejake kontakty poslu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
28.1.13 14:56

Tak to ses opravdu drsna, kde to centrum je? Tak to to holka nemam…kolik ze Ti je, starenko? :think: :palec: Byl problem Ti uznat ceske vzdelani?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3239
28.1.13 14:59

@S.a.n.y6444 ty brdo 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie