Maminky, co žijí v zahraničí - jak vychováváte děti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1832
31.1.13 22:47

Nejvice co mi vadi je ceske matky co ziji v cesku a vecne si stezuji jakou maji materskou atd…pritom s ditetem muzou byt do az 4 roky..jak to tady reknu tak cumi na me jak na blazna..moje pediatra mi rikala..to jako kdyz mate treba dve tri deti tak nejak po sobe tak to matky jsou doma 8 nebo 12 let??? 8o a navic i ty penize..maji to celou tu dobu placene..i kdyz nejak moc extra ale maji,,my mame nekde 3..nekde 6 nekde9 mesicu jenom..bych chtela videt ty nase maminy v cesku by se asi osypaly.. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.1.13 22:47

Jinak já bych taky brala tak to těch dvou let. ty 3 nebo dokonce 4-5 jako v čr mě příjde až moc. a zbytečně. ale asi je to jiný když v čechách máš spoustu kamarádů a rodinu, zatímco tady skoro nikoho neznáš.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.1.13 22:48

Sandy přesně, to jo.

• Citovat
  • Upravit
4151
31.1.13 22:53

Ahoj, ted jsem Vás našla :lol: bydlím ve švédsku a mám holčičku 7 měsíců

a jak to čtu, tak jsem si uvědomila, že ani nevím jestli se tady platí školka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
31.1.13 22:56
@S.a.n.y6444 píše:
Nejvice co mi vadi je ceske matky co ziji v cesku a vecne si stezuji jakou maji materskou atd…pritom s ditetem muzou byt do az 4 roky..jak to tady reknu tak cumi na me jak na blazna..moje pediatra mi rikala..to jako kdyz mate treba dve tri deti tak nejak po sobe tak to matky jsou doma 8 nebo 12 let??? 8o a navic i ty penize..maji to celou tu dobu placene..i kdyz nejak moc extra ale maji,,my mame nekde 3..nekde 6 nekde9 mesicu jenom..bych chtela videt ty nase maminy v cesku by se asi osypaly.. :cert:

Ja mam taky 4 roky rodicovskou, od unora beru 4300,ale radeji bych sla do prace, protoze to je muj jediny prijem pro me a pro malou, ale nemam hlidani :nevim:..takze ne kazda mama to ma tak supr jak by s emohlo zdat :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
31.1.13 22:57

@Peettaa Tady odsávají a nosí do jeslí a tam to ohřívají. Mě přijde idealní rok, zase tady mjí matky možnost mít ruzně zkracený uvazky, tak že dítě je sice v jeslích, ale ne celý den. Pro dítě je od roka lepší být v jeslích, mě by ten muj zabil doma jak by se nudil. V jeslích se vyblbne. Tady stojí jesle podle platu většina lidí platí tak 8000.Moje dítě sice doma slyší jenom češtinu jinak slyší angličtinu, francouštinu a němčinu.
Zase tady ty jesle proti českym jsou luxusní max 15 dětí v baráčku. Chodí snima denně ven. Pracujou tam 4 učitelky na ně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
31.1.13 23:02

@S.a.n.y6444 Obecně v čr je problém, že tam je nastavený systém, že ted i ve 3 letech máš problém dát dítě do školky. Tady musí děti chodit povinně do předskoly od 3 let. A nemužu říct já ho tam dám občas normálně se to musí omlouvat jako ve škole. Po dvou dnech nemoci papír od doktora. Předtim je možnost jeslí a ty matky dítě tam dát mužou a vědí, že o dítě je perfektně postaráno. Spoustu matek tu nepracuje, ale chtějí mít taky chvli klid tak davají dítě do jeslí. Mě překvapuje, že pobírám rodičovskou a chodim do školy a dítě je celý den v jeslích a nikomu to nevadí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1832
31.1.13 23:06
@Denyska22 píše:
Ja mam taky 4 roky rodicovskou, od unora beru 4300,ale radeji bych sla do prace, protoze to je muj jediny prijem pro me a pro malou, ale nemam hlidani :nevim:..takze ne kazda mama to ma tak supr jak by s emohlo zdat :roll:

nerikam ze to mate super…ale urcite mate dobre ze to mate placene treba ty co to maji dane jen na dva roky tak maji kolem sedmi tisic ne? je jasne ty co si to daji na 4 maji kazdy rok mene a mene,,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
31.1.13 23:09

Co jsou na dva roky maji 220 000 :24,coz je 9166 8o, muzou cerpat i vice, ale max 11 000,v tom pripade to vycerpaji drive jak za 2 roky…no jake si to kdo udela :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
31.1.13 23:11

Ja si rodicovskou bouzel vybrat nemohla no, ale muzu byt rada, ze dostanu aspon neco. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
1.2.13 21:22

Tady v dansku je materska kolem 9 mesicu. Nevim presne, protoze to tady je na tydny. Kazdopadne vsechny deti maji narok na jesle, takze kdyz se chce zenska vratit do prace, tak ho tam muze dat. Resp. ona skoro musi, protoze zamestnavatel ji potom uz nemusi drzet misto. Jesle nejsou zadne laco. Tonik tam nastupuje pristi mesic a bude nas to stat 3700 dkk mesicne, coz je celkem dost. Beru to spis jako takovy hlidani, protoze se brzo narodi cislo dva a me to urcite pomuze a navic bude prcek s detma, ktery mu chybi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.2.13 22:15

Jinak ještě k tématu, děsně mi chybí kámoši a rodina, zatím se cr nedostanem víc jak jednou za rok /dva. Přece jen je to i finančně náročné. aj ak zvládáte jazyk? já jsem tu 5let a stejně neumím tak jak bych chtěla. nebo měla. dřív jsem byla děnsej poseroutka a ze všěeho vyplašená, ale ted po zkušenosti od sud, kde je můj největší problém při hledání práce jazyk, že neumím jako rodilý mluvčí, tak bych si v čr troufla na jakoukoliv práci, protože tam se domluvím.
ale jinak se zatím vracet nechceme. jsme oba češi, sice ta rodina mi hodně chybí, ale je nám tu nějak líp. I když ty školky atd.
Jinak máte jídlo v jeslích a ve školce? tady ne, musí si nosit chleby na celý den z domova. chudáci děti, a teplý mít až doma, což nevím jak budu stíhat když taky budu chodit z práce takhle pozdě. 8o

• Citovat
  • Upravit
12921
1.2.13 22:29

Ta se to stíhat v pohodě já končim školu v půl páté po 5 přijdem domu hraju si s dítětem po 6 večer přijde přítel vezme malýho a koupe, převlíká do pyžama a já mam pul hodinu na uvaření. Sice malý jídlo v jeslích má, ale já ve škole a přítel v práci ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
1.2.13 22:38
@lajovka píše: …jezisku, dyt nas malej umi asi 9 zhavych slov v cestine, jinac pantomima tezkyho kalibru :lol:…mutter uz asi neco rozumi, tuhle mu rekla na odchodu-wo isch dyne jacke a on si pro ni sel :lol:jsem koukala…ona je tezce v poho a jeho nemluveni vubec neresi, to mame na stesti, navic bydli hned vedle nas, takze bonus velkej…
nechci kecat, ale mam pocit, ze anerkennung zisakas jen na zaklade prac. mista, myslim, ze to tak opravdu je, ale zeptam se v praci jedny slovenky, ktera na nej prave ceka, hm?

Tak jsme se vratili z Thunu, byli jsme na dva dny na vylete. jednak vyzvednout pasy-rok to trvalo a jednak na navstevu za vsema, bylo super. Tak uz zase mam depku, ze chci zpatky.
Co to tak stoji Tagesmutter? :think: to je dobra hlidaci varianta.
Takze musim mit nejdrive zamestnavatele?
Musim jit, manzel mi nadava-je zraneny. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2078
1.2.13 22:50

Ahoj holky, muzu se k vám jeste přidat? Mam chlapečka 14mesicu a žijeme s manželem čtyři a pul roku ve Švýcarsku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová