Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
…tomu ver a uvidis, ze pracovni klima je tu velmi velmi prijemny…je nas 8cesek kamaradek, kazda z jinyho oboru a vsechny jsme totalne spoky…jsem se rozohniola bo, kdyz jses doma s detma, fakt jsi mimo real…zbav se skepse vuci svycarum, nebo budes potkavat jen ty horsi svycary a horsi zkusenosti, tohle se pritahuje…tes se do procesu, do prace bez buzerace a vecnejch drbu a neprejicnosti a taky na vyplatku ![]()
@annaei píše:…tak tot stara znama vec, ze jsou francani ty nejvetsi nackove, co se jazyka tyce…nas ve francii okradli, docela huste a na policii se nenasel nikdo!,kdo by se snama mohl domluvit anglicky nebo nemecky-strasna akce…v parizi v info centru zenska za saltrem taky ani slovo nemecky, anglicky mluvila jak apac…to je na nich smutny, ale francii uplne miluju, letos tam po dlouhy dobe zas jedem a prdim na to, ze neovladam jazyk a doufam, ze probehne vse v ouklendu
Já musim říct, žetady je spoustu němcu a francouzu Němci žádný problém, snaží se mluvit anglicky. Francouzi jsou debilové dost často, když jse jich zeptám jestli umí anglicky nejlepe anglicky řeknou ne. Snaží se tu hodně prosadit svojí francouštinu.
@lajovka Tak oni většinou angliky umí, což je na tom ta vtipná věc jenom odmítají mluvit. Teda u nás ve škole máme všichni některé předměty v našem druhém jazyce. V naší třídě je spoustu francouzu a ty jsou tak nasraný poslední dobou dost z nich mluví na učitele francouzsky. Vůbec to nezvládají. Francie je nádherná země
…tady kdyz ve frankofonnim svajcu oslovis cloveka treba v restauraci, jestli muze mluvit nemecky-vsichni ji maj ve skole povinno-tak ti odpovi nemecky-ja nemluvit nemecky
…ale jinak je mi jejich povaha blizka a libi se mi jejich vztah k vinu
…kdyz jsi v nemeckym svajcu, vsude cisto a poradek, ve francouzskym uz je trochu bordylek a to me tez pozitivne oslovuje ![]()
Tak ja tu pracuju už radu let, polovinu kolegu mám Svycaru a polovinu Němců a neda se to srovnávat. Sycari jsou povyseni, arogantní a spousta z nich je lenochu. Nemci jsou sice víc od rany ale jednají na rovinu. Tolik nepomlouvaji a hlavně se k Čechům chovají úplne normálně. Jeste mám kolegyně Francouzky a ty jsou šílený hysterky a blaznivky.Je s nima sranda ale to je mi v praci naprd.
Příspěvek upraven 03.02.13 v 20:12
Přítel pracuje s francouzi samýma a řiká, že je to hrozný. na jednu stranu hrozně galantní, nikomu nic špatnýho neřeknou. Člověk, ale netuší co se jim honí hlavou. Musí se taky jinak oblékat, protože na to jsou hrozně choulostivý, když se obden neoholí koukají na něho jak na lesního muže. Takový ty jejich rozhovory ca va? ca va Moc ho nebaví, je taky problém, že přítel jediný neumí ani slovo francouzsky a pracuje jenom ve francouzsko-belgické firmě
Jee holky vy se tu poustite do francouzu a me se tu tak libi, francouzsky teda nemluvim ale taky od nich necekam abyv cechach mluvili cesky ![]()
@Mobidick To sice jo, ale třeba tady je problém, že oficialní jazyky jsou 3. A neni problém se s němcem domluvit anglicky, ale s francouzem, ikdyž to má ve škole je problém ta angličtina. Nebo u nás ve škole jsme ve třídě s francouzema, který mají lepší nastupní podínky než mi, který jsme tam pár let. A musíme stejně jako oni v hodinách angličtinu využívat. Nemužu mluvit česky a oni se zakaždou cenu snaží tu francouštinu zkoušet nebo když mluví anglicky je to katastrofa
@annaei No ja tu na nenadavat nebudu
byla bych sama proti sobe
holky mate nektera situaci ze mluvite jinym jazykem nez partner a zaroven s partnerem mluvite jazykem, ktery ani pro jednoho z vas neni matersky?
@lajovka píše: …tomu ver a uvidis, ze pracovni klima je tu velmi velmi prijemny…je nas 8cesek kamaradek, kazda z jinyho oboru a vsechny jsme totalne spoky…jsem se rozohniola bo, kdyz jses doma s detma, fakt jsi mimo real…zbav se skepse vuci svycarum, nebo budes potkavat jen ty horsi svycary a horsi zkusenosti, tohle se pritahuje…tes se do procesu, do prace bez buzerace a vecnejch drbu a neprejicnosti a taky na vyplatku
Hm, tak ja si dovolím nesouhlasit az na ten poslední bod.To se vždycky těším
No, jeste par věci je fajn.Ze se člověk naučí hodně novych věci, protože firma je bohatá a muže si dovolit skvěle vybaveni a pod.Ale na lidi se ted fakt netěším nikdy.To je jen o přežití.
Ja tedy problem se svycary opravdu nemela (obcas tedy slyslim nejake narazky na imigranty z afriky nebo z byvale jugoslavie, ale na Cechy ne.) ani v praci, ani ve skole, se sousedy. vsichni se chovaji moc pratelsky, ochotne pomuzou. mentalitu maji myslim jinou nez francouzi a i jinou nez svycari v nemecky mluvici casti.
Udelala jsem uz novou skupinu tady mate odkaz-https://www.emimino.cz/skupiny/my-co-zijeme-v-zahranici/
@Mobidick U nas to tak je, ja mluvim Cesky, partner Turecky, spolu Anglicky
ale ja se ucim i Turecky, tak trochu i Turecky spolu zkousime mluvit
Bude se mi to brzy hodıt, tak at pak nejsem vyjukana, i když nejlíp se asi naucim az se prestehujem, Turci zvlast v Ankare Anglicky neumi. V Antalyi a tak, kde jsou turisti to není problém, ale fakt v te Ankare ani rana
mladi taky mají Aj na skole, ale neumi, pak se nemůžou dostat na skoly, des bes ![]()