Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, tak ja ziju v Holandsku, manzel je holandan. Deti vychovavame dvojjazycne, i kdyz to obcas flakam. Rozumi cesky dobre, ale je na nich poznat, ze tam nevyrustaji. Jinak si myslim, ze jsem docela prestarostlivela matka, snazim se ted vvychovavat volneji. Holandani teda vychovavaji volneji, nez my, ale zase jsou v urcitych vecech dusledni. Je fakt, ze se tady s detmi daleko vic diskutuje. Jinak mi chybi hory a to tak, ze moc. Ja jsem z podkrkonosi a tady to je fakt placka. Minule jsme vylezli na holandske kopce, tak jsme meli radost, ze mame vyhled
Uprimne receno bych se radsi vratila, ale to neni v soucasne dobe realne. Pro deti to tady je fajn, vse blizko, spousta hrist, krouzky pobliz atd..
@lexxie musim rict ze jsem z valasska a hory mi taky moc chybi a ceske jidlo
ale letos letime do cech uz se mooooooc tesim ![]()
@Danieli a odkud z valasska, ja jsem bydlela 5 let ve Slusovicich a Zline. ![]()
Jj. my tu hory nemame, nejblizsi vetsi jsou jen Ardeny v Belgii, nebo v Nemecku Sauerland..no a potom az Alpy, ale ty jsou hodne daleko.
@lexxie tak to kousek, jsem ze Vsetina ![]()
tady je to uplne jine v jizni americe nez v evrope ale co nadelam
aspon tu jsou krasne plaze a teple more ![]()
@Danieli no vidis, urcite tam je krasne a hory tam mate taky, ale asi daleko?
Ja jsem v Jizni Americe nikdy nebyla.
Jj. Vsetin je kousek, ale to uz je davno, chodila jsem tam na stredni..
Akorat byvaly kolega tam je na ambasade. Nejdriv v Peru, ted snad v Chile.
@lexxie tak krasne tu je horko, leto skoro cely rok az na nejake obdobi destu, ale chybi mi nekdy zima
letos pojedu do cech uz se tesim az moje malicka uvidi snih
…hory tu jsou ale daleko od mest
,nemam moznost
@Danieli no vidis, tady lidi zase nadavali, ze zima trva prilis dlouho. Jeste v breznu a zacatku dubna bylo tesne nad 0. Vsude je neco. ![]()
Ahojky holky jsem rada ze obnovujete zase nasi diskuzi..uz dlouho se tady nepsala ja jsem z beskyd z frydku-mistku…ted jsem tedy 5 tydnu v cesku a jeste asi dva tydnu budu..ale uz se i tesim zpet do italie na leto a plaze
@S.a.n.y6444 Ahojky, já jsem taky ráda, že se to aktualizuje. Tý jo, to teplo ti závidím. Já zdravým z Norska a pořád tu prší. léto snad letos nepřijde či co ![]()
Jinak malej (26měsíců) se ted rozmlouvá celkem dost, skoro tak jedno slovo denně nový v průměru.(v češtině)
Jinak tady je výchova taky dost benevolentní, nechaj si tady líst děti po hlavě. Jako doma když jsme fakt zlobili tak jsem pěkně dostali, tady se fakt na dítě nesmí šáhnout, ani pohlavkem. tak se fakt občas musím mezi lidma ovládat abych mu nedala přes plínu, když začně ty svoje scény.
Nevím, co mám dělat, musela bych ho fakt mlátit od rána do večera nebo na něj furt jen řvát, a le to stejně neplatí. když začne mít ty svoje: že tohle prostě chce a nedostane to hned, tak začně tak hrozně řvát, že to nejde snýst. musí to prost dostat, jinak nepřestane amůže řvát celej den. mlátit ho nechci, řvát na něj taky ne, když si ho nevšímám nepomáhá, jak to řešíte vy? já fakt nevím, a le občas si připadám, že se z toho fakt brzy zblázním a to jako myslím fakt.
Tak ja zdravim z Houstonu v Texasu. jsme tady teprve rok a muzu rict ze dle vychovy americkych deti je moje dcera andel! Americke decka jsou rozmazlene, nevychovane, rodice jim vsechno dovoli. Ja svou dceru budu vzdy vychovavat svym zpusobem, ale neudelam z ni nevychovaneho spratka! Tady jim ty rodice dovoli vsechno, asi pocit viny za to, ze davaji decka uz jako mimina do kinder care kde se o ne staraji s vychovavaji ostatni, tak se jim to snazi vynahradit tim ze je nechaji delat vsechno
Tak ja ziju v usa v ND a deti tu jsou zlate. aspon ty, co jsem poznala… ![]()
@bismarck no ja byla v usa v hodne statech a decka katastrofa. Asi zalezi na tom na koho jsi natrefila.
Nebudu vam ani vypravet ja jak to tady v italii chodi decka neznaji slovicka prosim a dekuji…nerika jim nic nejaky rad kdy mají chodit spat pro ne je normalni byt ještě v 10 vecer na navsteve u známých a nebo v restauraci na veceri s detma…od dvou roku uz decka dostavaji tablety na hrani…atd atd…no skoda mluvit…