Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Martu píše:
Ahoj holky, muzu se k vám jeste přidat? Mam chlapečka 14mesicu a žijeme s manželem čtyři a pul roku ve Švýcarsku.
A kde? Jestli se muzu zeptat?
V Rotkreuz, kanzon Zug asi rok, před tim jsme žili v Luzernu (tam je to moc hezky).
Jo Lucern jsem kdysi omrkla, taky se mi to tam libilo. A ted v novem se ti libi?
No, Rotkreuz hezkej fakt neni ale je to všude blízko (20min do Luzernu a 15min do Zugu).je to tu bohužel sama Industry. Stehovali jsme se kvůli praci, ale Luzern mi chybi.Tady je to ošklivý a neda se tu skoro nic dělat. Ale zase už jsem se tu seznámila se třema Slovenkama, co mají deti, tak aspoň neco.
Holky diky facebooku si najde ve svem okoli kohokoliv ja ted nasla mamce jednu pani v nemecku..a moje mamka je nesmirne rada
@Martu píše:
No, Rotkreuz hezkej fakt neni ale je to všude blízko (20min do Luzernu a 15min do Zugu).je to tu bohužel sama Industry. Stehovali jsme se kvůli praci, ale Luzern mi chybi.Tady je to ošklivý a neda se tu skoro nic dělat. Ale zase už jsem se tu seznámila se třema Slovenkama, co mají deti, tak aspoň neco.
Tak to jsem na tom uplne stejne, jsem dost nestastna. Jenze ja to mam 250km, takze ne jak ty 20. Zavidim ![]()
Ahoj, tak ja se taky rada pridam, dokud to neuzavrete.
Snad budu mit cas prispivat. Uz castecne pracuju. Jsem v Belgii. Deti mam taky v metrikach. Pritel je taky Cech.
Ja jsem tu ted 4 roky (zitra na den presne
) a zatim jsem s nicim negativnim nesetkala. spis naopak se lidi docela zajimaji, hodne slychavam, ze navstivili prahu. bydleli jsme v Lausanne, tady je plno cizincu at uz z evropy nebo afriky, tak to lidem mozna ani neprijde.
Tak to je fajn, tady je taky hodne cizincu, ale naprosty boj proti.
Holky já v cizině ještě nežiju, ale mám manžela Turka a pravděpodobně se budeme brzo stěhovat (není pro něj práce
), tak bych se pak ráda přidala nebo i teď bych ráda věděla, jak se vám žije v cizině a tak
Mám dceru 7 měsíců.
@Mobidick
potrebuji to mit na ocich at se na to muzu psychicky pripravit ![]()
@maca24 Tady je víc jak polovina obyvatelu cizinců. Pokud člověk umí francouzsky neni to problém, jinak trochu jo. Já se pohybuji jenom v okruhu cizinců, přítel v práci má taky jenom cizince, tak že s místními nepřijdem vůbec do styku