Dokázaly byste popřít svůj zájem o dítě v prospěch dítěte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32941
9.3.15 15:12

@Vorvaň obrovský už jsem toho načetla dost, ale doporučuje se mluvit o druhém rodiči normálně, pokud má dítě zájem vyprávět co zažilo u druhého rodiče, nechat ho. Když to utnete..jak by dospělému bylo asi? Pokud se dítěti stýská, je dobré říct, že je to pochopitelné, ale že teď je s vámi, těšili jste se na něho, a třeba můžeme mamince nakreslit obrázek a pak jí ho dítě dá, až si ho budou předávat. Když nemůžete mluvit pozitivně, mluvte aspoň neutrálně. Ale ne nijak a ještě to utínat v zárodku. Přijde mi to totál kontraproduktivní vzhledem k tomu že byl zpočátku problém dítě rozpovídat o pocitech, co cítí, co by chtělo..
Některé rady psychologů jsou kolikrát :zed:

Já třeba nikdy dětem neříkám, že se mi bude po nich stýskat, když jsou na víkend u táty. Říkám, že teď budou s taťkou, užijí si to, že se na ně těší a že já se těším až budou zase se mnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
9.3.15 15:14

Na jednu stranu ano, vse pro dobro ditete, na stranu druhou pokrivene vztahy se daji casto vylecit a i to je pro dobro ditete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32941
9.3.15 15:14
@Vorvaň obrovský píše:
Je fakt, že pokud se mi nelíbí vyjádření jednoho odborníka, tak než ho začnu akceptovat, jdu k jinému. A pokud i třetí tvrdí, to co dva předchozí, pak se s tím holt musím popasovat :)

mně tohle přijde úplně na hlavu. Jen z toho čiší nepřítelství vůči druhému rodiči. Zastavit komunikaci v zárodku..paní by měla vrátit diplom. Pokud tohle řekne 10 dalších psychologů, pak možná přijmu že na tom něco je. ale pochybuju o tom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20385
9.3.15 15:30
@Anonymní píše:
Obávám se, jestli dítě nejde třeba raději i tam, kde si ho „koupí“, kde má lepší hračky, lepší „drahé“ zážitky, apod. Bohužel to tak u menších dětí funguje, jsou kupovány..u rozvedených rodičů je to pak tak, že ty děti jsou rozmazlené, jelikož si je kupujou obě strany, protože chtějí dítě získat do své péče..takže nakonec je dítě takové, že prostě se snaží z toho těžit..jak mu není něco dovoleno, tak řekne, u tatínka či u maminky to mohu a tady ne..a prostě nakonec je dítě rozmazlené a „vyčůrané“. Je to špatné..Střídavá výchova se mi jeví dobrá jen v případě, že dítě nemění kolektivy dětí..a má jednu školu..jinak to musí být schizofrenní a záhul pro dítě..na jeho psychiku..pocity..a sociální vazby..přála bych to dospělým, aby to v dětství zažili..je to bezcitné..

tak na toto mohu napsat to, ze ano, jsou i takove deti, ale ja mam zrovna takove, ktere tihne vic ke me nez k exmanzelovi, prestoze tam ma „lepsi obleceni, lepsi hracky a lepsi zazitky“ nez s nami… :nevim:

A k tematu: stridavku bych nepripustila a kdyz uz, tak bych nepripustila, aby dite chtelo trvale k otci, ale resila bych to. Neustale bych to resila, s odborniky, na OSPODu apod.

Ono taky zalezi, jak se k male chovate vy. Jestli ji nejak nevedomky „neponoukate“ proti matce, jestli vas treba neslysela, kdyz jste se bavili spolu o jeji matce apod. Deti jsou neskutecne vnimave, ruzne situace vyhodnocuji jinak nez my dospeli a casto jenom koukam, co se tem mym drobeckum honi hlavou. :nevim:

Co kdyby se rodice sesli u psychologa? Nebo na OSPODu? A zkusit se domluvit pres treti stranu, kdyz to nedokazi spolu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
358
9.3.15 15:32

A dite neni stastne a spokojene?
Predpokladam, dle toho co pises, ze s tatinkem je stastnejsi a spokojenejsi.
To ale neznamena, ze neni stastna i s maminkou.
I kdyz o krapet min.
Tohle dle meho neni duvod zit u otce.

@TERMAT píše:
Nedokážu pochopit to, že matka nechce vidět svoje dítě šťastné a spokojené…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20385
9.3.15 15:35
@TERMAT píše:
K poslednímu odstavci - tohle je doporučení psycholožky… Druhou stranu vůbec neřešit - už v zárodku zastavit i komunikaci od dítěte…

tak pokud tohle mate od psycholozky, tak bych okamzite nasla jinou, protoze tohle je absolutni nesmysl. Ja jsem se synem byla u vice psycholozek a vsechny mi rekly to same. Mluvit s ditetem, nechat ho vypovidat i o tom, co se deje u exmanzela, nemusim na nej reagovat prehnane, ale mluvit s nim. Nechat mi to rict, protoze se chce pochlubit, sdelit, ze se i tam ma dobre a chce, abych videla, ze je v poradku i tam.

Tohle, co delate vy, je podle me forma natlaku na to dite a to rozhodne neni spravne. Ale samozrejme nejsem psycholog. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20385
9.3.15 15:39
@andelka83 píše:
mně tohle přijde úplně na hlavu. Jen z toho čiší nepřítelství vůči druhému rodiči. Zastavit komunikaci v zárodku..paní by měla vrátit diplom. Pokud tohle řekne 10 dalších psychologů, pak možná přijmu že na tom něco je. ale pochybuju o tom.

ano, i me prijde, ze pani doktorka je budto amater nebo nevim, protoze tento nazor je absolutne mimo, i kdybych to vzala absolutnim selskym rozumem, tak je to mimo. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.3.15 15:45

@pelikan21 @andelka83
Tak už jsme 3

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32941
9.3.15 15:46

@pelikan21 souhlas. Nechápu jak tohle může někdo poradit naprosto vážně. Jen to podpoří negativní postoj k druhému rodiči. A oni niiiic, oni vůbec nic nedělají. :zed: Neumím si představit že bych se takto chovala ke svým dětem, nenechat je vypovídat, o čemkoliv, negativním, pozitivním..jsou to jeho pocity a musí mít pocit že se o ně rodiče zajímají.
Napadla mě pomoc mediátora. Nám to během rozchodu pomohlo vyřešit a vysvětlit a pochopit hodně věcí. Ale to musí mít oba dobrou vůli, aspoň elementární. A připravit se na to, že nebude po jeho, že může být vedle se svým názorem, že bude muset připustit něco co nechce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
9.3.15 15:50
@TERMAT píše:
K poslednímu odstavci - tohle je doporučení psycholožky… Druhou stranu vůbec neřešit - už v zárodku zastavit i komunikaci od dítěte…

tak to je ptákovina… paní psycholožka fakt řekla tohle?
Jako utnout v zárodku veškerou komunikaci? Takže dát dítěti najevo, že mluvit o mámě a o věcech doma s mámou je špatné, nežádoucí a téměř zakázané? Že vás to nezajímá? Aby si dítě odvodilo, že je to špatně, že když se o tom nemůže ani zmínit, tak to asi je špatné i jinak?
Tohle dělávala moje máti… zeptala se mě, jak se mám a když jsem začala mluvit o dětech a co jsme dělali, utnula to, že ji to nezajímá a že o tom nechce slyšet a začala mluvit o sobě a o svých kamarádkách a sousedkách… být v té situaci jako malé dítě, které by se jí chtělo zavděčit, budu mluvit jen o tom, co chce slyšet ona a to ostatní taky zavrhnu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20385
9.3.15 15:52

@andelka83 @Regina Hero a hlavne zakladatelka tady rikala, ze se jim holcicka „teprve otevrela“, ze teprve ted, po 2.5 roku zacala mluvit o svych pocitech, ale zacinam mit pocit, ze jestli ji mela v praci ona psycholozka, tak nemusi vubec holcicka mluvit o svych pocitech, ale o tom, co chteji na kazde strane slyset… :( A to je uplne v perdeli, pane hraaabe… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.3.15 15:54
@pelikan21 píše:
@andelka83 @Regina Hero a hlavne zakladatelka tady rikala, ze se jim holcicka „teprve otevrela“, ze teprve ted, po 2.5 roku zacala mluvit o svych pocitech, ale zacinam mit pocit, ze jestli ji mela v praci ona psycholozka, tak nemusi vubec holcicka mluvit o svych pocitech, ale o tom, co chteji na kazde strane slyset… :( A to je uplne v perdeli, pane hraaabe… :(

Tak to ani raději nedomyslet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20385
9.3.15 15:55
@Vorvaň obrovský píše:
Tak to ani raději nedomyslet…

prave… protoze kdyz si spojim to, ze mala nemluvila o svych pocitech, potom takova psycholozka a holcicka zacala najednou chtit bydlet jenom u otce, tak mi to dava nepekny scenar… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59426
9.3.15 15:55

@pelikan21 to mě taky napadlo, kdo ví co říká doma :roll:. právě jestli neříká každé straně co si myslí že chce slyšet ;) a pak druhá věc jestli s nima jezdí na výlety, leže… tak je jasné že se jí to líbí víc než sedět doma pokud máma na to prostě nemá :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32941
9.3.15 16:01

@Vorvaň obrovský @pelikan21 @Markéta80 asi tak. Též mi přijde jakoby teď teprve se naučila jak se ke komu chovat, co kde chtějí slyšet a co bude pro ni výhodnější.
Bohužel jsou takhle malé děti (a řekla bych že v tomto věku jsou k tomu nejnáchylnější) k tomu náchylné. A pokud oni k tomu přistupují takhle, tak to podporují, vlastně tím říkají..máma je špatná, nezajímá nás, u nás je to lepší, podívej co my ti dopřejeme, ona na to nemá, nedá ti to..
Syna mojí sestry po 11roce tak zpracovala tchyně a otec, že škoda mluvit. Bohužel ségra neměla sílu se jim protivit, její situaci vykreslili v nuzných barvách, že by mu uškodila, kdežto u nich by se měl královsky.
Přítel má 9 letou dceru, chválabohu jsme všichni normální a nikoho by nás nenapadlo se takto chovat. Pozítří jedeme na výlet a doufám, že si to malá užije a že ji matka nechá o tom povyprávět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí