Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@andelka83 no právě, pokud dítěti nabídnu co ten druhý nemůže tak je jasné co si dítě vybere pokud to neni úplný mamánek co by nedal ani střídavku
a zákaz mluvit o mámě mě přijde z pohledu dítětě šílený, dítě si spojí že o mámě mluvit je něco špatného ![]()
@Markéta80 píše:
@andelka83 no právě, pokud dítěti nabídnu co ten druhý nemůže tak je jasné co si dítě vybere pokud to neni úplný mamánek co by nedal ani střídavkua zákaz mluvit o mámě mě přijde z pohledu dítětě šílený, dítě si spojí že o mámě mluvit je něco špatného
navic mi vysvetli, ktera psychopatka (rozumej psycholozka) mohla tohle poradit pri stridavce…
Budto to fakt je na vraceni diplomu nebo zalobu nebo zakladatelka mlzi nebo lze… ![]()
@pelikan21 no kdo ví jak to je, ale chudák ta malá no
, co to je nesmět mluvit o mámě
. tady bych chtěla pohled z druhé strany
možná se něco ještě dozvíme ![]()
@Markéta80 píše:
@pelikan21 no kdo ví jak to je, ale chudák ta malá no, co to je nesmět mluvit o mámě
![]()
. tady bych chtěla pohled z druhé strany
možná se něco ještě dozvíme
ano, me by pohled z druhe strany taky zajimal, protoze tady to je videt velmi jednostranne a negativisticky vuci matce ![]()
@pelikan21 a dítě neni hloupé
a ještě aby se matka vzdala dcery co ![]()
@pelikan21 píše:
ano, me by pohled z druhe strany taky zajimal, protoze tady to je videt velmi jednostranne a negativisticky vuci matce
Taky bych řekla, nechci předjímat, ale možné je, že tatínek nebyl schopen mluvit o matce dítěte neutrálně, tak radši psycholožka řekla, aby o ní nemluvil vůbec… To by odpovídalo i tomu, že dítě neví, jak má projevovat svoje názory, podle zakladatelky mluví tak, aby svému okolí neublížila - hraje na všechny strany. Ani bych se nedivila, kdyby mamince tvrdila něco úplně jiného, než tatínkovi a přítelkyni, a něco úplně jiného si myslela…
A opravdu si nemyslím, že je v zájmu dítěte omezit styk s rodičem.
@Markéta80 píše:
@pelikan21 a dítě neni hloupéa ještě aby se matka vzdala dcery co
presne. ![]()
@TERMAT píše:
Jediná negativní věc vůči matce je ta, že nechce řešit problémy s dcerou. Jinak se o ní nebavíme i když malá kolikrát přijde s tím co se dělo na druhé straně, tak jí vždy říkáme, že nás to nezajímá, že to se dělo tam, že je podstatné jak to bude u nás… Jediné co mohlo být na začátku je to, že matka byla ta, která odešla, protože si našla přítele…
Teprve dočítám…ALE - komu to má asi tak říct? Tak hlavně, že se má komu svěřit…
Myslím že už se nedozvíme nic. Zakladatelka nedostala odpověď jakou chtěla. Škoda, bylavto zajímavá téměř detektivní diskuze.
Druhá strana obviňuje všechny kolem..no s tímto přístupem se nedivim. Bohužel máme jen zprostředkované informace z jedné strany.
Ještě by me zajímalo, jestli střídavka byla nápad rodičů, obou nebo kterého z nich, zda to soud snadno priklepl, a jak byly tehdy děti staré.
Zakladatelko, mě by zajímalo, jak by to bylo s mladší holčičkou - pokud byste svůj plán žádat starší do péče realizovali, to by se sestry rozdělily? Nebo by se žádalo o obě - ale ta menší by pravděpodobně neměla být oddělená tímto způsobem od maminky? Ale i rozdělení sester je velký zásah do všeho, nevím, i když se snažím být nezaujatá, tak z hlediska holčičky mi nepřipadá tak šťastné žádat o péči otce a tolik minimalizovat kontakt s maminkou.