Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Barushe píše:
ve 3 letech mela 91cm a 10,9kg, ale ve skolce se rozjedla, jak mela motivaci detiu nas ve tride je fakt nekolik drobnych holcicek a i klucik jeden malej, tak jsou asi zvykly
Nic di z toho nedelej. Vraz ji ten papir, dr to vi, tak se neboj
Jak jsem v tohle doufala… A nic. U dcery ve třídě je takových nejedlíků několik a jsou tak urputní, že je musí posazovat k jednomu stolu, protože naopak každý jeden z nich dokáže rozvrátit stravovací morálku celého stolu dětí, které jinak normálně jí. ![]()
Příspěvek upraven 14.04.15 v 23:01
Já bych jí žádné potvrzení nenosila. Proč jako? Učitelce do toho vůbec nic není, tak nemá co čumět do nějaké zprávy od doktorky
Jen bych jí řekla, že jsem si toho už všimla a pediatrička samozřejmě taky.
Mojí bude šest a nemá ani 15 kilo. Nikomu to nevadí. Ale ona teda jí hodně, učitelky ji spíš chválí, že si i přidává
Příspěvek upraven 14.04.15 v 16:34
@sromulenka Viz výše - někdy to prostě funguje obráceně. Taky jsem byla naštvaná, když jsem zjistila, že dávají nejedlíky k sobě, ale učitelka mi vysvětlila, že to fakt jinak nejde.
Ono je asi těžké z pozice třetí strany správně určit, kdy se do něčeho začít vměšovat a kdy ne, v minulosti bylo už několik případů, kdy člověku zůstával rozum stát, že si nikdo - lékaři, učitelé - nevšimnul toho, že je dítě týrané. Na druhou stranu s vámi plně soucítím, taky by mě to rozhodilo. Dceři je 5 a půl roku, na pětileté prohlídce měla totožnou váhu jako má teď, jen s tím rozdílem, že se za toho půl roku vytáhla o 4 centimetry, takže aktuálně vypadá, jako by nedostávala najíst. Navíc má geneticky dané, že asi nikdy žádných obřích rozměrů nedosáhne, s manželem jsme oba drobní, oboje prarodiče jsou taky štíhlí (respektive moje mamka byla až do nemoci, ale pamatuju si, jak si ještě v době mé dospělosti spousta lidí myslela, že jsme ségry). Naštěstí máme soudnou doktorku i učitelky, a když vidí, jak vypadáme my s manželem, je jim jasné, že děti na tom budou stejně ![]()
Zkusila bych se domluvit s doktorem aby napsal porvrzeni pro ucitelku ze ja mala zdrava a jeji vaha odpovida norme. sice na hranici ale norme. Muj syn oslavil pred par dny 3ti narozeniny a ma 11.5kg a 89cm.. Narodil se v terminu 2.74kg a 47cm… Doktor nikdy nerikal ze by byl nejaky hodne maly nebo hubeny.
Je hubeny a patri k mensim detem, ale myslim ze to ma proste dane.
![]()
Mimichodem ja jsem pred mesicem byla podepsat prijeti syna do skolky a tam mi reditelka rika ze jeste nevidela tak maleho triletaka. Ze bude urcite nejmesi ze skolky, jestli si nechci rozmyset a nechci ho dat do skolky az za rok… nejak jsem nepobrala
![]()
Prosim tě…jsi dospělá nebo mimino…??? Nemusíš učitelce NIC předkládat…bože. Nic jí do toho není. Pokud dítě nejeví známky týrání, může jí být výživa šumák. Dnes a denně vídám ve školce maminky/tatínky, kteří brojí proti byť JEDINÉMU bonbonu ve školce…a ráno jejich dítko dorazí a v ruce rozlízané lízátko, Brumíka nebo Tatranku (vyvážená snídaně) a odpoledne sakum-prdum…
Kdybych měla řešit výživu dle rodičů, zblázním se…
Takže při další poznámce p. učitelky klidně řekni: „A co jako? Tak je hubená…nic vám do toho není. Nashledanou.“
Děkuji za vaše názory, já nevím co tím učitelka sleduje, ale jak jsem psala brzy si vymyslí něco jiného, ona má pořád nějaké připomínky asi by dostala infarkt kdyby viděla v inkubátoru miminko které má třeba jen 600g určitě by koukala na všechno jinak, že těch 10kg je už prpstě velké dítě, když by tedy nesrovnávala s vrsědstevníky. paní učitelka ma na všechno hned odpověd. to ji potom chci vidět příští rok, kdy bude dalekovíc nových malošků.
navíc doktorka v září uplně bez problémů potvrdila přihlášku, že může nastoupit do školky.
paní učitelce by tak vyhovovalo jako to bylo jako doted, těch 5 dnů v měsíci a jen do oběda.