Maminky hubeňourů, učitelka ve školce

Anonymní
14.4.15 15:55

maminky hubenourů ,školka

Dobrý den, maminky prosím o radu,
dceři jsou čerstvě 3 roky, narodila se předčasně, váží jen 1kg, měří 87cm
porodní výha byla 1kg.je zdravá-
Ve školce máme novou paní učitelku, která si asi na malou nebo na nás zasedla, nevím, malá tam ted poprvé i spala a bez problémů, paní učitelka mi říkala, že je malá podvýživená, že je kost a kuže at s tím něco děláme, byly jsme u dr.na kontrole obědnala nás na vyšetření ale čekat musíme měsíc. jinak dr. napsala že je zdravá, veselá a že ji nic nechybí jen je drobná od natození 3 percentil, ale nehubne jen přibírá pomalu, tak pujdeme na krev na alergo. a na endo…
jde mi o to co řici učitelce, paní učitelka má pořád něco, pořád něco řeší, že si malá jídla jen zobne atd…
maminky na šatně mi říkaly, že paní učitelka by asi měla být paní doktorka…
a že se mám připravit na soc. kontrolu, zda dávám malé jíst!!!
to to pani učitelka někde musí hlášít? že je mala hubená? podle mě to má dcera v genech, já byla to samé a s manželem jsme oba drobnější.
poradíte mi prosím nějaký sirup který zvýší chut k jídlu???aby třeba víc jedla a přibrala? s druhou paní učitelkou problém není, tahle má pořád něco…
uvítám jakékoliv rady vařím doma mala se vyloženě nenacpe ale jí ji i polévky jen některá jídla prostě nemusí. chléb se sýrem si kousne jen párkrát…a když má hlad tak si řekne nebo má k dispozici jídlo.
dnes mě tenhle rozhovor opravdu sebral. nutit a cpát to do ní nemužu když víc prostě nechce.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5283
14.4.15 16:02

Určitě to do ni nenut…ja jsem byla taky vždycky tintitko a každej se mě ptal jestli mi doma dávají najíst :D bohužel jsem z toho vyrostla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
14.4.15 16:03

Zkus se domluvit s doktorem, jestli by ti nenapsal pro učitelku něco jako potvrzení, že dcera je zdravá, že její váha odpovídá předčasnému narození atd. a že je pod lékařským dohledem. Paní učitelce bych poděkovala za starostlivost a řekla něco v tom smyslu, že děláš, co můžeš, ale násilím ji krmit nebudeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
14.4.15 16:03

Zprávu od doktorky ofoť a odnes do školky. Případně k tomu připiš vlastní prohlášení o tom, že malá má potíže s příjmem potravy a že si nepřeješ, aby jí někdo nutil do jídla. Tak zavřeš učitelce pusu - pokud budou mít její nadřízení písemně doloženo, že o stavu dcerky ví lékař, nikdo na tebe sociálku volat nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Barushe
14.4.15 16:06

To je teda s promonutim pekna blbka :roll: moje dcera je neco podobnyho a ve skolce to nikdo neresi ;) my teda mame uz vsechny testy za sebou, ale to na popud primarky, kdyz jsme byli v nemocnici s necim jinym 8) proste to u nas nikdo neresi. Mame ve skolce vice drobnych deti, tak jsem za to rada.
Pani ucitelce bych vysvetlila, ze je mala driv narozena a po vas drobna. Tecka. Vic ji zajimat nemusi.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.4.15 16:08

@Bersaba moc děkuji všem za rady, ofotím ve zprávě že je zdravá jen je 3 perc.to mám vypsané na žádance na endo… a na alergiologii a uvidím co mi k tomu řekne. nemocný nebývá.
do školky malá chodí ráda, nehladoví jen jí prostě méně. ale paní učitelka jen řeši a řeší, nedávno dvě potničky a udajně neštovice…hnala nas k doktorce jak si představujem dat malou do školky s neštovicema. samozdřejmně dr. potvrdila jen potničky. mala je dost akčí a v pohybu snad pořád. šikovná se na všechny sporty až moc. nevím co má paní učitelka za problém-

• Citovat
  • Upravit
72725
14.4.15 16:13
@Anonymní píše:
Ve školce máme novou paní učitelku, která si asi na malou nebo na nás zasedla, nevím, malá tam ted poprvé i spala a bez problémů, paní učitelka mi říkala, že je malá podvýživená, že je kost a kuže at s tím něco děláme, byly jsme u dr.na kontrole obědnala nás na vyšetření ale čekat musíme měsíc. jinak dr. napsala že je zdravá, veselá a že ji nic nechybí jen je drobná od natození 3 percentil, ale nehubne jen přibírá pomalu, tak pujdeme na krev na alergo. a na endo…
jde mi o to co řici učitelce, paní učitelka má pořád něco, pořád něco řeší, že si malá jídla jen zobne atd…
to to pani učitelka někde musí hlášít? že je mala hubená? podle mě to má dcera v genech, já byla to samé a s manželem jsme oba drobnější.
poradíte mi prosím nějaký sirup který zvýší chut k jídlu???aby třeba víc jedla a přibrala? s druhou paní učitelkou problém není, tahle má pořád něco…
uvítám jakékoliv rady vařím doma mala se vyloženě nenacpe ale jí ji i polévky jen některá jídla prostě nemusí. chléb se sýrem si kousne jen párkrát…a když má hlad tak si řekne nebo má k dispozici jídlo.
dnes mě tenhle rozhovor opravdu sebral. nutit a cpát to do ní nemužu když víc prostě nechce.

a proč na ty kecy tak dáš? učitelku bych slušně odkázala do patřičných mezí, pokud o tomto dr ví, tak co se do toho učitelka hrabe? Normálně bych jí jednou řekla, jak se věci mají a hotovo. podruhé už bych ji odpálkovala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1726
14.4.15 16:13

Ahoj, dcera ma nejnizsi vahu ve skolce - ve 4 letech ma 13,5 kg. Nikdo to neresi :nevim: Donesla bych potvrzeni od doktorky a s ucitelkou nebo spise s reditelkou bych si o tom promluvila. Dceru bych do jidla nenutila. Drzim palce, at to vyresite :kytka:

Edit: uvedla jsem spatnou vahu :zed:

Příspěvek upraven 14.04.15 v 16:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.4.15 16:14

@Barushe to že je dřív narozená to učitelka samozdřejmě ví, ale je tak pečlivá a chytrá víc jak doktoři, já se tu z toho rozhovoru klepu ještě ted.
a jaké míry měla tvá dcera???
ořeci ji nebudu ládovat sladkým…
jsou jídla která má ráda a prostě si i přidá a jídla kdy si jen zobne.ve školce třeba nedala čočku a nějakou hnusnou pomazánku. jinak si nikdo nestěžoval až ted. nevím asi jak tam ted první týden spala tak jak se převlekala do pyžama tak učitelka jen koukala jak je strašně hubená a hned ji vážila,.my tu máme bohužel velké děti vrstevníky o hlavu vyšší a tak o 3 až 5kg těžší. mala tam vypadá mezi nimi jako 2 letá. ale kdo nás zná ví že je hold drobná od narození a že se o ni dobře starám, potvrdily i maminky ve školce. už abych měla všechnyvyšetření za sebou, prý ji budou brát víc krve, říkala dr.na ty testy…

• Citovat
  • Upravit
KackaDoup
14.4.15 16:16
@Anonymní píše:

lidi se pletou do vseho, vsechno chteji ridit, vse musi byt podle nich…taky mame hubenoura 5,5 roku 17 kg..ale ma to geneticky dane…neresim…ve skolce na ans taky obezni kucharka rve ze nic neji…doma ji vsechno, az tedy na vyjimky. :kytka:ja s eosbne priznavam ze bych ty blafy ve skolce taky nejedla…a sladke mu taky nedavam..jako aby pribral, protoze cukr je telu k nicmeu, jen zabiji imunitu…miluje med.

Příspěvek upraven 14.04.15 v 16:18

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.4.15 16:17

@kokomo jéé to jsem ráda že v tom nejsem sama, manžel je bohužel pracovně jinde tak jsem mu to volala a jen koukal, co to do učitelky vjelo když tam malá chodí od září,
a máte za sebou nějaká vyšetření? nic se nezjistilo? malá za rok bude vážit určitě stejně jako tvá dcera…

• Citovat
  • Upravit
1726
14.4.15 16:19
@Anonymní píše:
@kokomo jéé to jsem ráda že v tom nejsem sama, manžel je bohužel pracovně jinde tak jsem mu to volala a jen koukal, co to do učitelky vjelo když tam malá chodí od září,
a máte za sebou nějaká vyšetření? nic se nezjistilo? malá za rok bude vážit určitě stejně jako tvá dcera…

Napsala jsem vahu mladsi dcery, ctyrleta ma ted 13,5. Mudr to neresi, dcera ji, ale hubenour je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Barushe
14.4.15 16:22
@Anonymní píše:
@Barushe to že je dřív narozená to učitelka samozdřejmě ví, ale je tak pečlivá a chytrá víc jak doktoři, já se tu z toho rozhovoru klepu ještě ted.
a jaké míry měla tvá dcera???
ořeci ji nebudu ládovat sladkým…
jsou jídla která má ráda a prostě si i přidá a jídla kdy si jen zobne.ve školce třeba nedala čočku a nějakou hnusnou pomazánku. jinak si nikdo nestěžoval až ted. nevím asi jak tam ted první týden spala tak jak se převlekala do pyžama tak učitelka jen koukala jak je strašně hubená a hned ji vážila,.my tu máme bohužel velké děti vrstevníky o hlavu vyšší a tak o 3 až 5kg těžší. mala tam vypadá mezi nimi jako 2 letá. ale kdo nás zná ví že je hold drobná od narození a že se o ni dobře starám, potvrdily i maminky ve školce. už abych měla všechnyvyšetření za sebou, prý ji budou brát víc krve, říkala dr.na ty testy…

ve 3 letech mela 91cm a 10,9kg, ale ve skolce se rozjedla, jak mela motivaci deti ;) u nas ve tride je fakt nekolik drobnych holcicek a i klucik jeden malej, tak jsou asi zvykly :)
Nic di z toho nedelej. Vraz ji ten papir, dr to vi, tak se neboj :hug:

• Citovat
  • Upravit
2889
14.4.15 16:25

Moje dcera má ve skoro 4 letech 100 cm a 12 kg. Jí dobře. Nikdo to neřeší, dr. se jen ptala, jestli jsem byla taky taková (byla). Učitelce bych řekla, že se to řeší s dr. a tečka. Do jídla bych nenutila.
Tchýně je učitelka na prvním stupni a prý má běžně prvňačky s 15 kg a neřeší to krom odlehčení aktovky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
14.4.15 16:28

@Bersaba Ano přesně tak!! Ukaž papíry od dr. učitelce a nemůže vás furt šikanovat blbýma řečma. Naše dcera je to samé, stejné míry. My máme ale zase opačný problém ve školce. Tedy ještě do nedávna. U nás ve školce je to tak, že nejedlíci sedí spolu, tudíž, když nejí jeden, nejí ostatní. Dlouho jsme to řešily, dokonce na tř. schůzkách nás jedna učitelka nařkla z toho, že jsme děti tak blbě naučily jíst doma mi rodiče!! Po spojení nás rodičů se to vyřešilo!
Nyní má dcera 6 let, 16 kg. 110cm. Byly jsme také na stejných vyšetření jako vy, dle výsledků, je vše ok. Je pravda, že je vybíravá, a některá jídla do ní dostat, je boj. Snad se to zlepší :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová