Maminky s maďarským partnerem?

6094
26.3.12 13:09

maminky s madarským partnerem?

Ahoj holky!!najdu tady nějakou maminku s madarským partnerem či manželem?mám přítele ze Sárváru a tady je už 3 roky kuli práci.Učíte se madarsky nebo jak doma mluvíte? a o vaše děti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22236
26.3.12 13:52

ahojky, můj přítel je Maďar, ale slovenského původu. Doma mluví jen maďarsky, se mnou mluví česky - studoval tu na VŠ, takže česky mluví dobře.
Já se tedy maďarsky neučím. Pár výrazů jsem už pochytila. Ale nemám motivaci se ten jazyk učit. A dcera je zatím mimčo, ale chceme, aby uměla oba jazyky. Tak možná se přiučím pak něco od ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
26.3.12 14:31

Holky prosím prosím, nezeptaly byste se doma, co říká ta maďarská holka v tomhle klipu? http://www.youtube.com/watch?… Marně se to snažím zjistit :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6094
26.3.12 15:09

ahoj..zeptám se
jinak my doma mluvíme madarsky a dítě bychom chtěli aby uměl oba dva jazyky … a jezdíte tam na dovču??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
26.3.12 15:36
@dituleska píše:
ahoj..zeptám se
jinak my doma mluvíme madarsky a dítě bychom chtěli aby uměl oba dva jazyky … a jezdíte tam na dovču??

Dík moc :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22236
26.3.12 16:57

@dituleska Ty mluvíš maďarsky? Tak to jsi dobrá. :D Já jsem k tomu jazyku nějak nenašla cestu. Letos máme v plánu svatbu, takže dovolenou moc neřešíme. Ale ráda bych případně k Balatonu nebo do nějakých lázní. Mamka jezdí do Harkán, prý je to tam dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6094
26.3.12 18:20

V Sárváru jsou také lázně, Gyor taky…tam jich je :D na Balaton se také chystáme ale až v září,na začátku července rodím:D mno nedá se říct že bych mluvila-spíš se domluvím,je to fakt těžký jazyk.Ted zjištuji jesli musíme i v Madarsku někam na matriku nahlásit mimiaž porodím :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
26.3.12 23:20

Ahoj, já mám taky manžela Maďara, žijeme v Budapešti a máme holčičku 1,5 roku. Mluvíme na ni já česky a manžel maďarsky, spolu se bavíme dost i anglicky. Mluvit začala celkem brzo, vybírá si, co se jí líp vyslovuje - např. maďaské babičce říká „babi“, protože je to jednodušší než „nagyi“ :-) A „bácsi“ je zase jednodušší než „strejda“ :-) Některé slova ale rozlišuje podle toho, s kým mluví - se mnou říká čaj a s tátou tea. Je to zajímavý sledovat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6094
27.3.12 09:39

jé,vítám tě,jsem ráda že jsi se ozvala!! :kytka: já se také těším na to jak bude malá mluvit.A v Pesti se neříká babičce MAMA??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
28.3.12 13:34

Já taky ráda vidím, že nejsme sami :-) Vlastně se asi říká babičce MAMA, ale z rodiny to nikdo nepoužívá, asi proto, že říká mě Mami, aby se to nepletlo :-) Ale zatím mluví fakt celkem málo, to se ještě později vyvrbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6094
28.3.12 20:39

jj já už se těším na drobka jak bude mluvit ale to je ještě daleko.. :D už se těšim na srpen až vyrazíme k balatonu-aspon na 2 týdny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
1.4.12 17:40

Ahoja holky teda nas je :-)
Ja ziju taky s Madarem :-) Jazykove je to u nas jeste o neco slozitejsi, jelikoz zijeme v Nemecku… a doma mluvime nemecky. Pritel totiz neumi cesky a ja neumim madarsky. Behem prvniho tehu, kdyz jsem byla doma a mela cas, tak jsem se pokousela neco trosku madarsky naucit… ale po case jsem to vzdala… je to opravdu tezka rec a chybi mi motivace. Casem jsem navic zjistila, ze neni od veci, tchyni obcas radsi nerozumet :-)
Na prcka ja mluvim cesky, pritel madarsky a od kvetna nastupuje do nemeckych jesli… za 2 tydny mu bude rok, tak jeste nemluvi ( az na dadadada, tatatataa)… ale uz jsem moc zvedava v jake reci sve prvni slovo pronese :-)
Na zacatek cervna cekame druhe mimi a jazykove u nej budeme postupovat stejne… tak jen doufam, ze jim v tech hlavickach neudelame moc velkej zmatek :-(
A co se tyce dovolenych… ty bohuzel v Madarsku travime :-( Sice chapu, ze priteli jeho rodina chybi,ale rada uz bych se podivala taky nekam jinam nez do Madarska… kde se k nam navic vzdycky pripoji alepon cast jeho rozsahleho pribuzenstva, kteremu rozumim tak maximalne „jo napot kivanok“
I kdyz Balaton je pro rodinnou dovolenou idealni, hlavne pro mala decka… jen si dejte pozor na ubytko, aby jste neskoncili ubytovani u nektere z mega diskotek… to by se mimi asi moc nelibilo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
1.4.12 17:44

Jinak dovcu pro netehotne a pokud mozno bez deti muzu doporucit vinobrani ve Villany… pritel pochazi primo odtamtud a kazdy rok je to parada :-) Malebne mestecko, ciganska hudba a jeden sklipek vedle druheho :-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
1.4.12 17:48

Jeste jsem chtela dodat… co se tyce matriky… pokud chcete aby melo decko dvojite statni obcanstvi cesko-madarske tak mu musite na matrice pozadat o madarsky rodny list… jinak pokud se spokoji jen s ceskym tak neni treba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6094
1.4.12 18:10

jj to už víme :D tady na matrice nám vystaví jeden pro madarskou stranu a pak to budeme řešit tam :D jsem ráda holky že se ozýváte,doufám že se najde ještě o trochu holek víc.S tou dovolenou tě docela chápu,taky když tam jedeme tak jsem toho unavená,sejde se celé příbuzenstvo a pak tam na sebe křičí,nebo spíš se přeřvávají ale už jsem si na to zvykla,normálně se zvednu a jdu si lehnout,už si na to zvykli tak se tomu nediví :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

O Budulínkovi

• (5) + 5 recenzí