Maminy kuřačky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5100
5.12.09 20:43

Tak jsem na tom jako Petra a pilcanda. Nekouřím, když jsem v tom nebo kojím. Jinak ráda a taky se těším, až si puknu. Prostě mi to chutná. Ale tohle nekuřák nikdy nepochopí, takže nemá cenu vysvětlovat.
Mám skoro 16-ti letýho syna, manžel 19-ti letýho. My kouříme oba. Kluci to pochopitelně zkusili(asi tak v páté třídě) a nekouří ani jeden (zatím).
Já tvrdím, že pokud budou „jen“ kouřit cigarety, tak je to to nejmenší zlo…A stát se může cokoli i v „high society“, Gabiko… :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
5.12.09 20:54

Ahoj holčiny,
tak já jsem napravená kuřačka. Už nekojím 4 měsíce a tedy bych mohla ty 4 měsíce kouřit. Držím se „zuby-nehty“. A co mi pomohlo? Peníze. V první řadě to, že jsem si spočítala, kolik bych měsíčně prohulila. A protože se znám a vím, že u jedné nebo dvou kusovek denně by nezůstalo, tak jsem si řekla, že ty prachy vrazím do něčeho jiného.
Takže moje rada zní: SPOČÍTEJ SI TO anebo si zakuř u zrcadla. Pokud tedy chceš s kouřením přestat.
Nebudu se tady vyjadřovat k tomu, že „odříkaného chleba největší krajíc.“ Nebo, že napravení kuřáci jsou nejhorší.....Můžu posoudit podle sebe… :lol: . Smrdí mi to, díkybohu za to. Nechtěla bych už začínat i když někdy mám chuť… :oops: .
Ale soudit někoho, že je takový nebo makový (jenom proto, že JÁ to nesnáším) mi příjde stejně bezohledné jako hulit někomu pod nos. Takže urážet jednu nebo druhou stranu, prože to dělá jinak než já je hloupé. Přinejmenším.
Teda holky, já bych si práskla..... :twisted: :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
5.12.09 20:59

No to je směšné Katko, myslím že zrovna Gabika právě má právo nejvěští to zhodnotit, protože je bývalý kuřák. Ona to ( zatím) dokázala a ví o čem mluví. Zná obě strany problému a její argumenty mě oslovují více než tvé rozčilování. myslím, že téma bylo o podpoře zakladatelky :pankac: aby našla sílu nekouřit a mohla být na sebe hrdá a pyšná jako dopusud. Není spokojená, že kouří. Chut je jedna věc ( to je otázka závislosti) :nevim: , ale vědomí o správnosti jednání je věc druhá. zakladatelka si je vědoma, že takhle ne, přestože neodolá. Já jí neodsuzuji a držím jí palce, ovšem příspěvky typu - To je každého věc a nechte nás kuřačky na pokoji, vždyt kouří hodně maminek - to jí asi moc nepomůže.. :evil:
Nebudu hodnotit kdo komu smrdí , to je otázka vkusu ale jedno vím jiste Normální je nekouřit a je jen dobře že zakladatelka diskuze si to uvědomuje. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
5.12.09 21:05
kattkka píše:
gabko asi zklamu tveho manzela ale pritel kouri taky.A i kdyz jsem asi rok a ctvrt nekourila V ZIVOTE JSEM NIKOMU NEDAVALA KAZANI A NERIKAKLA ZE SMRDI!!! A JA TI TAKY NERIKAM PRESTAN JEZDIT AUTEM TY AUTA SMRDI VIC JAK CIGARETY.A omlouvam se ale zakladatelka jiste nechtela slyset slova tipu takove MATCE BYCH DITE ODEBRALA A PODOBNE HLASKY.

O autách by sa polemizovať dalo, čo zabíja ročne viac, ale tak nejak tuším, že cigarety výrazne viac :-) Ako argument do diskusie o fajčení sa to ale brať nedá.
Zakladatelka písala:* „Ahoj, ani nevím, jestli potřebuju poradit, spíš mě tak nějak obecně zajímají vaše názory.“* Tak ja som jej ten svoj napísala, a stále mám pocit, že som sa držala témy. MMCH, to o tej sociálke som ja nepísala, to mi prisudzuješ neprávom.

kattkka píše:
A kdyz je normalni nekourit tak to bych chtela videt na ulici.
No, to by som aj ja chcela vidieť! A ako! Predstava, že idem s kočíkom po ulici a nikto mi nerobí dymovú clonu… kto by to nechcel? :wink:
kattkka píše:
A zrovna byt tebou Gabko tak mlcim kor jako odnaucenej kurak.A nikdy nerikej ze nevis jestli se ktomu nevratis tak nas nesud.Vis znam jednoho vegetariana a ten maso neji ale jednou kdyz se ten vegetarian opil a to hodne tak to maso mu strasne chutnalo.Tim ti chci nerikej nikdy.

Tomu tak úplne nerozumiem. To, že by som v opilosti vyfajčila niekde v bare jednu cigaretu zo mňa neurobí rovnakého fajčiara ako je ten, kto si zapáli pri detskom ihrisku, i keď sa snaží fúkať dym smerom od detí… A ja nesúdim, ja len hovorím, že mi dym z cigariet vadí.

• Citovat
  • Upravit
Gabika
5.12.09 21:18
mischni píše:
Mám skoro 16-ti letýho syna, manžel 19-ti letýho. My kouříme oba. Kluci to pochopitelně zkusili(asi tak v páté třídě) a nekouří ani jeden (zatím).
Já tvrdím, že pokud budou „jen“ kouřit cigarety, tak je to to nejmenší zlo…A stát se může cokoli i v „high society“, Gabiko… :-?

Jo, to je pravda, souhlasím. (manžel Gabiky, nekuřák po tom, co můj táta kouřil 3 krabičky denne, i když se nedá říct, že by mi cigareta nechutnala. PS: táta umřel na rakovinu)

• Citovat
  • Upravit
1280
5.12.09 21:20

Bože ukamenujte nás za to , no tak kouříme no a co ????????????Až to na vás budu přes monitor foukat,tak mě zabte :lol: O co vám jde?Nikdo se tady s nikým pořádně osobně neznáme a budem se tu takhle osočovat???Prostě co , každej máme svý mouchy ,my kouříme a vy se zase třeba přejídáte,nebo cokoli jiného…Chci tím říct že je to každého věc.A ještě jednu věc řeknu,jde o tom že se tady v diskuze baví převážně kuřačky a nekuřačky nás odsuzujou,no fakt nechápu,to je jako kdybych já např .která jsem z liberce,začla psát do diskuze Bratislava ,jak se mi něco v Bratislavě nelíbí .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1280
5.12.09 21:23

A ještě se zastanu Kattky,je sice pravda že se zakladatelka ptá na naše názory,ale zase nechápu už jenom ten fakt,že do diskuze pod názvem maminy kuřačky se vrhne tolik nekuřáků.Tak když nekouřím tak se ani nezajímám o tu diskuzi,já taky jakožto maminka , nekoukám di diskuzí snažilky :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1280
5.12.09 21:24

To byl jenom příklad,není to nikoho myšlené :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
5.12.09 21:26

Oluschko klidně si kuř.. ale zakladatelka chtěla znát nárzory… já nikde nečetla, že názory jen kuřaček..A až se budu přežírat sladkým nebo budu denně opilá :!: asi se nebudu divit, když se tu najdou lidé kteří mě odsoudí..Každý má jiné hodnoty a jiný žebříček hodnot a mě vůbec příspěvky kuřaček nevadí, prostě se tu diskutuje…Proč někomu tak vadí jiný nároz to nechápu. :?: :?: :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
5.12.09 21:30

Ale Oluschko, táto diskusia nebola určená len pre fajčiarov, ale pre všetkých, aby o fajčení mamín niečo napísali. Aspoň tak som to pochopila ja. Keby sa tu písalo len o tom, že niektoré maminky fajčia, budiž, mňa ale k tejto diskusii vyprovokoval zrejme rozšírený názor, že keď si maminka nedymí na svoje dieťa, tak je vlastne všetko v poriadku. No, a ja píšem, že nie je, pretože síce nemusí dymiť na svoje, ale dymí na cudzie deti. Pokiaľ budú všetci fajčiť tak, že nebudú dymiť na žiadne deti (a prípadne dospelých, ktorým na tom záleží), tak budú mať moje požehnanie :-)

• Citovat
  • Upravit
Gabika
5.12.09 21:33
Oluscha píše:
A ještě se zastanu Kattky,je sice pravda že se zakladatelka ptá na naše názory,ale zase nechápu už jenom ten fakt,že do diskuze pod názvem maminy kuřačky se vrhne tolik nekuřáků.Tak když nekouřím tak se ani nezajímám o tu diskuzi,já taky jakožto maminka , nekoukám di diskuzí snažilky :-?

A do diskusie s názvom „Trojmesačné dieťa už týždeň nekaká“ by mali pozerať len miminká s problematickým vyprázdňovaním :-) :wink:

• Citovat
  • Upravit
2964
5.12.09 21:54

Ahoj anonymni zakladatelko,

moje troska do mlyna: jsem na tom jako Halka. Moji zavislosti je dobre jidlo :oops: A s tim souvisi, ze jsem pekne kynula. Ja nezvladam diety, nemuzu nejist. Kdyz jsem vystresovana (a vytocena od deti) a nenajedena, jsem jak casovana bomba. A tu si zobnu, tam si zobnu, ke kafi neco sladkeho, nadlabnout se vecer, kdyz deti konecne spi. Loni v lete jsem si rikala, ze takhle to dal nejde. Ze par let a budu mit 100kg. Porad jsem mluvila o tom, jak me to stve a jak musim zhubnout. Nasla jsem si program, jak se dostat do kondice a zacala se hybat. Poprve jsem za lonskou zimu nepribrala. Na jare jsem zacala hubnout. A zacalo mi byt dobre. Tak jsem si rikala, ze je preci skoda prezirat se, kdyz jde vaha dolu. V rijnu jsem mela sraz od zakladky a chtela jsem na nem vypadat dobre. Zni to hezky, ale prisel podzim, zima, kratke dny, unava a stres a ja zase papam. Proste zavislost…
Myslim si, ze dulezita je motivace - u tebe tehotenstvi a kojeni zvladlo nemozne, ted si rikas, ze preci jedna nic pokazit nemuze a ulevi. Ja se chtela citit dobre, chtela jsem dobre vypadat. Ale ve stresu zase sbastim celou cokosku. A bohuzel si na ni ani moc nepochutnam, ptz si ji davam ve spechu a s vycitkou.
Cili co muzu doporucit ja, jak nad tim premyslim? Zkusit se kousnout, prekonat tu bolest a touhu po snadnem reseni stresoveho diskomfortu, rict si, ze ne a ze to delam proto a proto. Najit si nahradni kompenzaci. Odmenovat se za uspechy.

Zacinam dnes s tebou, jdem na to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1280
5.12.09 22:05

Ne já to myslela tak,že já odpovídám do diskuzí podle názvu diskuze , když nemám k onomu tématu co říct,ani ho nekomentuju,ale vy vlastně máte k tomuto tématu co říct,takže je vlastně všechno v pořádku :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
5.12.09 22:48

nonymni zakladetaleka napsala na konci JSTE NA TOM NEKDO STEJENE?
To uz nekdo radsi necetl ze? :mrgreen: :mrgreen: :-P :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1280
5.12.09 23:06

No jo Káto :palec: Dobrý postřeh :potlesk: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...