Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@monika32 píše:
No to sice asi není, ale že bych se vracela sem… A tady bude hůř…Já bych se sem nevracela, možná tak z Řecka, ale jinak ani náhodou
no vidíš já žiju v zahraničí mám se dobře a stejně na čr nedám dopustit v čr jsem vystudovala zadarmo měla jsem se tu fajn a vidím co čr nabízí
rodičák 3 roky nedostaneš nikde jine ani náhodou a není to jen to
mně příjde že u nás všichni mají patologickou potřebu furt na čr nadávat ať jsou kde jsou ![]()
@mikky píše:
no vidíš já žiju v zahraničí mám se dobře a stejně na čr nedám dopustit v čr jsem vystudovala zadarmo měla jsem se tu fajn a vidím co čr nabízírodičák 3 roky nedostaneš nikde jine ani náhodou a není to jen to
mně příjde že u nás všichni mají patologickou potřebu furt na čr nadávat ať jsou kde jsou
No tak tím rodičákem jsi mě pobavila, fakt že jo. Tak kvůli 3letému rodičáku si tento stát vychvalovat fakt nebudu. jinde je zvýhodnění rodin, čemuž se fakt RP nevyrovná
nehledě na to, že tady už nepůjde do odpočtů spousta věcí, které doposud šli a není to jen to… Takže pokud někdo vychvaluje ČR kvůli 3letému RP, tak to je fakt smutné ![]()
Tak mi připadá, že si asi moc nevyberu..jelikož že bychom žili natrvalo v čr to moc nevypadá, nejen kvůli příteli, ale taky se mi ve španělsku líbí a musím říct, krize nekrize, myslím, že z pohledu hledání práce apod. je to tu nastejno
A navíc jako nešpanělka tu mám plno výhod (vždyť jenom tím, že umím dobře anglicky a francouzky, když nepočítám ještě češtinu a španělštinu, tak už toho umím víc než polovina španelů
).
@kotyk a je jedno, kde budu mít odpracováno (v rámci EU), aby mi teda něco dali tady?
@Alvap21 Ne, není to jedno. Pokud budeš ve Španělsku, musíš mít odpracováno tam, pokud v ČR, pak tady. Mateřská je prostě nemocenská dávka závislá na tom, zda jsi přispívala do systému, ze kterého chceš čerpat. Ale ve Španělsku je to tuším o dost kratší doba a snad dokonce se započítává za posledních 5 let.