Mámou ve Španělsku nebo v ČR?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4092
12.8.12 20:01
@monika32 píše:
No to sice asi není, ale že bych se vracela sem… A tady bude hůř… :nevim: Já bych se sem nevracela, možná tak z Řecka, ale jinak ani náhodou :lol:

no vidíš já žiju v zahraničí mám se dobře a stejně na čr nedám dopustit v čr jsem vystudovala zadarmo měla jsem se tu fajn a vidím co čr nabízí :) rodičák 3 roky nedostaneš nikde jine ani náhodou a není to jen to :) mně příjde že u nás všichni mají patologickou potřebu furt na čr nadávat ať jsou kde jsou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
12.8.12 21:33

@Manifee To netuším, moc kolegů s dětmi mimo ČR nemám :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
13.8.12 05:35
@mikky píše:
no vidíš já žiju v zahraničí mám se dobře a stejně na čr nedám dopustit v čr jsem vystudovala zadarmo měla jsem se tu fajn a vidím co čr nabízí :) rodičák 3 roky nedostaneš nikde jine ani náhodou a není to jen to :) mně příjde že u nás všichni mají patologickou potřebu furt na čr nadávat ať jsou kde jsou :nevim:

No tak tím rodičákem jsi mě pobavila, fakt že jo. Tak kvůli 3letému rodičáku si tento stát vychvalovat fakt nebudu. jinde je zvýhodnění rodin, čemuž se fakt RP nevyrovná :roll: nehledě na to, že tady už nepůjde do odpočtů spousta věcí, které doposud šli a není to jen to… Takže pokud někdo vychvaluje ČR kvůli 3letému RP, tak to je fakt smutné :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
13.8.12 11:04

Tak mi připadá, že si asi moc nevyberu..jelikož že bychom žili natrvalo v čr to moc nevypadá, nejen kvůli příteli, ale taky se mi ve španělsku líbí a musím říct, krize nekrize, myslím, že z pohledu hledání práce apod. je to tu nastejno :) A navíc jako nešpanělka tu mám plno výhod (vždyť jenom tím, že umím dobře anglicky a francouzky, když nepočítám ještě češtinu a španělštinu, tak už toho umím víc než polovina španelů :D ).

@kotyk a je jedno, kde budu mít odpracováno (v rámci EU), aby mi teda něco dali tady?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
13.8.12 14:26

@Alvap21 Ne, není to jedno. Pokud budeš ve Španělsku, musíš mít odpracováno tam, pokud v ČR, pak tady. Mateřská je prostě nemocenská dávka závislá na tom, zda jsi přispívala do systému, ze kterého chceš čerpat. Ale ve Španělsku je to tuším o dost kratší doba a snad dokonce se započítává za posledních 5 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová