Manuál v péči o novorozeně - absolutní zoufalost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14996
15.6.12 19:15

Kapky na nadýmání - espumisan ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
15.6.12 19:25

Snadno se to rika, ale hlavne to chce se uklidnit, ono miminko z mamy vyciti stres a je pak o to neklidnejsi.
U nas pokazde zabralo neco jineho, chce to zkouset az najdes to, co zrovna tvemu prckovi bude vyhovovat.
Nam pomohlo pevne zavinuti, houpani v kresle, babyvak…a nejoblibenejsi bylo lehnout si spolu do postele, malou jsem si polozila na hrudnik a byl klid…

Pevne nervy, ono se to brzy zlomi ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047
15.6.12 19:31

Jestli jsi z prahy, tak se stav, zkusim to umim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047
15.6.12 19:32

Jo a zkus zapnout vysavač a kup si houpačku na baterky, nas dvojce B usnul jen v tomj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
15.6.12 19:33

Zkus šátek, babyvak. Klidně ho může bolet bříško - takže nějaké kapky. taky může být přehřátý. V létě rukavičky určitě ne. Vždyť má mít jenom o vrstvu víc než ty. Navíc přehřátí je pro dítě horší než chlad. Naopak děti které mají studené ruce a nohy chtějí méně oblečení a hůř snáší teplo.

• Citovat
  • Upravit
340
15.6.12 19:36

Já si taky myslím, že je to bříško. Kakání nic neznamená. Našim dětem teda časté kojení vysloveně škodilo. Řvali, že je bolelo bříško, tak jsem pořád přikládala a bylo to ještě horší. Jako optimální jsem nakonec určila interval 2,5-3 hodiny. Dřív jsem jim prostě nedala a pomohlo to. Plus k tomu před každým kojením 15 kapek Sab Simplexu (píšou, že od jednoho měsíce, ale dala jsem hned v porodnici) plus kapky Bio Gaia plus nahřívání bříška. Natřepávání ano, ale ne pořád, páč je to návykové. Zásadně dávat spát dítě unavené, ale bdělé, jinak budeš udrndávat ke spánku ještě v roce.
A někoho, kdo mimi na chvíli pohlídá a ty si odfoukneš. Stačí třeba procházka.
A zkus vyrazit na návštěvu. Náš malej byl na návštěvách vzorné dítě, ale doma neustále vřískal. Naša malá teda pravý opak, ta zas na návštěvách zlobí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
15.6.12 19:42

Ahoj, nečetla jsem to celé. Jen mě napadlo. Kámoška měla to samé. Malá jí pořád řvala a byla nespokojená. Říkala to doktorce, ta jí doporučila nějakou dietu a malá se uklidnila a pěkně začala jíst i spát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
15.6.12 19:47

Když jsem to četla, vzpomněla jsem si na sebe. První týden doma z porodnice, tak to byl jenom řev. V noci sice spal i 6hodin v kuse. Pomáhalo zpívání, balon.
Ale co pomohlo tak to bylo, že jsme zjistili, že má hlad. Zkus vážit po kojení.
Měla jsem málo mléka, i když to vypadalo že pije. začali jsme alternativně přikrmovat a hned to bylo lepší. Jinak hlavně odpočívej, ze začátku je to fakt náročné ale postupně se to zlepšuje, teď má 7 měsíců a je zlatý. Chce to vydržet, je to ale někdy dost těžké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1310
15.6.12 19:54

Ahoj, taky si myslím, že by to klidně mohlo být bříško. Mojí malé pomáhá Lefax a Lactobacílky od Swiss a je teda pravda, že zatím je jen málo jídel, která můžu jíst aby se to obešlo bez bolení… Nic nadýmavého, neprošla mi třeba ani kopračka. Zkus chvíli dodržovat nějaký jídelníček pro kojící jestli se to nezlepší…
Určitě bude líp, posílám moc sil :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
15.6.12 19:55

Bylo tu uz hodne receno, nektera miminka jsou rvouni urvany a narocny. Ty taky na tom nejsi nejlepe, oba jste v zacarovanem kruhu a ten se musi rozetnout, musi ho rozetnout ty. Pri prvni prilezitosti dej dite manzelovi a vyraz na dobu mezi kojenim ven, kamkoliv, s kymkoliv. Aby sis procistila hlavu.

pak muste najit nejaky trik, co na nej zabere. Zavinujes, u toho bych zustala a pridala ten fen, vysavac, prazdnou stanici na radiu. Hodne deti to uklidni a uplne vytuhnou. nebo houpaci lehatko, samohoupaci je nejlepsi…nekdy je treba vic veci najednou viz metoda H. Karpa.

hodne taky pomuze nositko nebo satek, mas volne ruce a neboli z toho tolik zada jako z chovani jen tak na rukou.

u nas taky zabiralo, kdyz jsem si ji polozila na hrudnik na brisko.

brisko bolet muze, ale tezko se to poznava, spis jim proste chybi deloha a svet je moc velky a nektere deti se spatne prizpusobuji. Ale zkusit nejake kapicky muzes.

take pomaha pravidelny ritual, hlavne vecer, koupani, u naa byl oblibeny kyblik a pak masaz.

z obo prsou jsem kojila a bylo to dobre. Z kazdeho cca 15 minut, tak to zkus, treba ma fakt hlad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1914
15.6.12 20:15

Ahojky, téma mě zaujalo, čekáme mrňouse každým dnem, tak se chci jen přidat se zkušeností kamarádky a švagrové. Švagrová kojila asi 6 dní, až si malý málem vyřval kýlu, přešla na UM a byl klid. Kamarádka měla tolik mléka, že ho dodávala do porodnice, ale její mladá ho prostě odmítala, takže taky UM a byl klid. Kojení je fajn, ale ne vždy to asi mimčo ocení. Zkusila bych pár dní UM a uvidíš, jestli to je hlady, nebo ne. Držím palce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3170
15.6.12 20:19

ahoj, naprosto chápu, jak se cítíš, měla jsem první týdny po porodu doma to samé.
Kakání neznamená, že ho nemusí bolet bříško. Zkus ho masírovat, mě se moc osvědčil masážní olej Větříček od Eoné a taky nahřátý polštářek z třešňových pecek.
Jo a taky hacka, je to úžasná věc a já jsem za ní byla opravdu šťastná: http://www.branakdetem.cz/hacka-pech.htm. Malého to vždy uklidnilo a krásně v ní spinkal.
No a taky bych fakt zkusila prodloužit ty intervaly kojení aspoň na dvě hodiny. Možná ho bolí bříško z toho, jak moc pije. No a co nám teda hooodně pomohlo byl dudel, protože já ho nedávala, ať to nenarušuje kojení, ale prcek měl už od porodnice silnou touhu sát a s dudlíkem se z něj stalo ze dne na den spokojené miminko. Kojení nám to nenarušilo a malý i já jsme byli v pohodě. Jen mě štve, že jsem mu ho nedala dříve, nemuseli jsme se tak trápit…
Přeji ti pevné nervy a hodně síly! Bude to lepší, věř tomu ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
15.6.12 20:28

Jestli mel dneska v tom paraku obleceni rukavice a deku…tak je mu dle me vedro jak svina! studeny ruce mame cela rodina…ja mam studeny nohy i kdyz vylezu z horky vany :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2346
15.6.12 20:32

Tezko rict… Napada mi, ze vaha muze byt dobry ukazatel. Kolik pribira? Novorozenci maji pribirat mezi 200 - 250 g tydne. Pokud pribira vice, prepiji se, dostava asi hodne predniho mleka, coz je hodne laktozy (mlecny cukr), ktera muze zpusobit boleni bricha a hodne stolice, nazelenalou barvu. Kojit bych pak kojila jen z jednoho prsu a pred kojenim samotnhm neco odstrikat, aby se miminko dostalo i k zadnimu mleku, ktere ho i zasyti. Pokud pribira malo, ma hlad. Zavinovani a bily hluk dela zazraky, noseni, kolibani… Jinak jeste jak vypada stolice? Neni s obsahem hlenu, penovita? Pak by to mohlo poukazovat na alergii na bilkovinu kravskejo mleka (prechazi do materskeho mleka z Tve stravy). Moje treti dcera byla tento pripad, sileny rev celodenne, stolice 10× denne, hlen, vodnata, pozdeji i krev. Musela nakonec prejit na specialni UM Neocate a stale bojujem :think:. Muze too byt opravdu hodne a neni na skodu konzultovat toto s lekarem, kdyz uz si fakt nevis rady, muze za tim byt vetsi problem. L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
15.6.12 20:38

http://i-vet.blog.cz/…inko-v-okoli

Když se jede kočárem, tak se nezklidní? Pokud ano, odešli ho s manželem hezky na procházku, chlap může ťapat s kočárem a ty si hodit šlofíka.
Nastěhuj si mimino do postele, v noci jen vytáhni prso a spi dál.
Pokud nemáte, pořiď dudel.
Nošení v šátku není rozmazlování, někdy je to zkrátka nutnost, jak přežít. Mrkni se na youtube na videa uživatelky vonzino1 (zrovna dneska šli pod našimi okny dvě miminka, jedno u maminky v šátku, za chvíli další u tatínka v manduce :pankac: )

A hlavně - musíš se uklidnit. Udělala jsem vše proto, aby dítě neplakalo a stejně pláče? Pak není důvod se stresovat, stejně už nic lepšího nevymyslíš. Občas dítě prostě pláče a v tu chvíli s tím nic nejde udělat. :nevim: Když to akceptuješ jako fakt, bude se ti s ním žít líp.
Pro opravdu krizové chvíle doporučuju bachovy esence - krizové kapky, kápneš si pár pod jazyk a psychiku to trochu hodí do rovnováhy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí