Manuál v péči o novorozeně - absolutní zoufalost

11795
15.6.12 18:37

Máme stejné děti…mému je teda už 5 měsíců, ale už v porodnici byl nejhlučnější mimino…myslím že děláš vše dobře, ale musíš vydržet…já měla prochozené noci s řvoucím dítkem…přes den skoro nespal jen když jsem ho unosila do spánku a když jsem si ho dovolila položit začal ječák nanovo…a o kojení ani nemluvím, pořád u prsu…postupně se to uklidnilo, ale musela jsem vydržet :roll:
takže vlastně nevím jestli jsem ti poradila, ale vydrž…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
232
15.6.12 18:38

Tohle neznám, ale moje ségra měla naprosto to samý. Ta už pak brečela taky. Začla dělat to, že mu pouštěla vysavač nebo digestoř a skončila u toho, že ho prostě vozila a drndala v kočárku. Za měsíc to malého přešlo a má klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
15.6.12 18:46

Jen chci k těm studeným rukám. Na rukou nepoznáš, jestli mu je teplo nebo zima. Kontroluj za krkem nebo na prsou. Když je tam teplý, tak může mít i studený ruce.
Jinak doporučuju zkusit Karpa. Kromě zavinutí taky bílý šum (vysavač, fén).
Taky doporučuju si zalézt do postele a tam s miminem zůstat, pokud nepotřebuje nosit, pak teda do šátku (sobě nebo manželovi) a chodit.
dej vědět, jak to vypadá dál, ale třeba ještě něco někdo poradí, mae

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2947
15.6.12 18:48

Ahoj, hlavne se musis uklidnit ty!! Vim, ze se to lehce pise, ale taky jsem to zvladla ;-) naucila jsem ji na male kote pisnicku a to vzdy zabralo ;-) ono to casem prejde a bude fajn a tomuhle se budes smat ;-) jeste zkusit prestehovat postylku!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kakuter
15.6.12 18:48

Ahoj, klid. Kolik je chlapečkovi? Předpokládám, že jsi šestinedělka a teprve si
na nějaký rytmus oba zvykáte.

• Citovat
  • Upravit
27
15.6.12 18:50

Promluv si to tom s nekym, to hrozne pomuze. Pravdepodobne nedelas nic spatne…male dite breci, protoze nema, jak jinak komunikovat…i kdyz to je slaba utecha. Prvni mesic je strasny zahul i kdyz je mimino neproblematicke, nikdo te na to nepripravi…preju pevne nervy :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
740
15.6.12 18:51

klid, delas opravdu maximum a bohuzel, pokud chces, aby se to zklidnilo, nezbyde ti nic jineho nez chovat, kojit, tisit…ted ze zacatku mu klidne davej pit, jak si sam rekne i po te hodine,z obou prs a nechavej ho u prsa jen kdyz opravdu pije, nepouzivej je misto dudliku. Treba se potrebuje dojist :lol: Snaz se byt klidna, vyprdni se na horu bordela doma, proste se mu venuj na 200% Proste te to male prave ted hodne potrebuje a vyrvava si tu blizkost, chce te citit a ty ho odmitas a to zas citi on. Takze klid, nohy na stul, dite na klin a i pres rev na nej hezky a klidne mluv a mluv a mluv. Az nebudes moct, odloz rvouci mlade do postylky a jdi chvilku bouchat hlavou do zdi nekam vedle :mrgreen: Casem by se opravdu mel zklidnit.
Ja starsiho presne takhle urvaneho predavala po vecernim kojeni manzelovi a ten mu vlastne zachranil pomalu zivot :oops: Protoze se mu venoval tak 1-2 hodky nez usnul a ja mela cas si odpocinout.
Jinak se podivej na www.kojeni.net, jestli jeste funguje, byly tam dokonale rady od laktacni poradkyne.
Drz se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6327
15.6.12 18:51

Maminko, lehce se mi to teď už mluví, ale nemáš v okolí kamarádku nebo rodiče co by chvíli pohlídaly a ty ses malinko vyspala? sem též nepříčetná pokud dítě stále řve :( a zkoušela si zavolat té laktační poradkyni? třeba by ti poradila co a jak a malej by byl též spokojenej. asi sem moc neporadila, ale pokud bys chtěla klidně mi napiš SZ a můžem pokecat :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
15.6.12 18:55

Může plakat i když je mu teplo. Neřiď se ručičkama a nožičkama, moje děti je měli taky jako led a přitom mohli být i splavené z tepla. Jinak mě hodně pomohl bílý šum (rozlazené rádio, vysavač…), jinak děláš vše, co se dělat dá. První byl taky uřvaný, skoro nespal, když už tak přes den max. 35 minut, v noci sotva hodinu a půl. Ale u něj jsem neznala spoustu triků (hlavně ten bílý šum)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Neprihlasena simsim
15.6.12 18:57

Ahoj, musis zkouset, co malemu vyhovuje, napriklad, Neni mu moc horko? Moje 5.mesicni nesnese deku kdyz usina, kdyz jsem ji dala ruavicky, rvala jako by ji na noze brali, v postylce nechtela byt, spinkala v kolibce, ale jinak uplne nejradsi na venku v kocarku… Jinak ti preju pevne nervy a hlavne si nechej pomoct…treba od manzela, mamky, kamaradky…kohokoliv…aby sis mohla alespon na dve hodinu lehnout! Mleko odstrikej, dej do flasky a posli je na prochazku! A kdyz jsi doma sama a mas ‚skarede‘ myslenky, zavri se na dve minuty do koupelny a zhluboka dychej! Tak Hodne stesticka a neboj, to prejde! :hug:

• Citovat
  • Upravit
29436
15.6.12 18:57

Příspěvek upraven 02.05.16 v 22:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5352
15.6.12 18:58

Nečetla jsem to celé, jen jsem si vybavila sebe a vzpomněla jsem si na to, kdy mi došlo, co bylo špatně. Dítě prostě jen mělo hlad. Samozřejmě každé dítě je jiné, ale náš malý prostě brečel hlady. Sice se mi zdálo, že je nakojený dost, ale prostě nebyl. Nakonec nás zachránil kojící polštář, na kterém jsem si oba našli správnou polohu a malý se pak naučil pít velmi rychle (10 minut z jednoho prsa a dost). Do té doby pil 20 minut z jednoho a 20 minut z druhého a za dvě hodiny opět totéž… Takže skoro nebyl čas na to jít s ním ven nebo dělat cokoli… Trvalo to skoro měsíc, než mi došlo, že by mohl ten kojící polštář pomoct a než jsem ho objednala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14996
15.6.12 18:58

já mám teda zlatíčko doma, ale když je neklidná, pouštím jí hudbu, kterou jsem jí pouštěla do bříška, je speciálně vytvořená pro miminka: http://ulozto.cz/…ely-baby-zip

u nás zabírá taky mazlení v posteli, kdy mám malou blízko u sebe obličejem a cítí můj dech.

Neboj, ono se to srovná, jestli jste pár dní z nemocnice, tak oběma hapruje psychika, vem si, že se malý musel nejdříve vyrovnat s prostředím mimo bříško, když si navykl, tak je náhle doma - zase něco nového… ty si taky zvykáš na novou situaci…

doporučuju prcka dávat manželovi a jít se projít, dělat běžnou činnost, co jsi dělala před porodem - uvařit, vyžehlit, mně to moc pomáhá.

držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
15.6.12 19:02

Také jsem sháněla před rokem manuál :mrgreen: :mrgreen:
Hlavně je důležité, aby ses uklidnila ty. Malý to z tebe cítí a je neklidný i on. Všechno děláš jistě dobře, jen se prostě musíte spolu zžít a přijít na to, co mu nevyhovuje a co ano.
Držím palce a věř, že bude lépe. Já tohle sama nesnášela, ale uvidíš, že to tak bude.
Je to těžké i pro něj:nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mišanila
15.6.12 19:06

Já myslím, že ho to břicho klidně bolet může, to že kaká dost nemusí nic znamenat. Ono je problém, že se to špatně poznává, hlavně u prvního miminka a někdy i u těch dalších.
U prvního syna jsem taky furt hádala, jestli nemá hlad, není mu teplo, zima, cokoliv jiného, ale nejspíš to bylo bolení a někdy pak večer už zase přetažení, kdy nemohl zabrat. Po nakojení byl často za chvíli vzhůru, protože ho bolelo bříško, nemohl kvůli tomu spát, usnout, bylo to náročné. Byli jsme i na UTZ, jestli to není něco jiného, ale nebylo.

Chápu pocity, je to na budku, já jsem byla první 3 měsíce furt ve stresu a záviděla třeba venku lidem, co jedou někam v rychlíku pryč a můžou jen hodiny sedět a v klidu koukat z okna :)
Zkusila bych se o víkendu dospat alespoň mezi pauzama na kojení, kdy by hlídal manžel. Pořídila bych pro jistotu nějaké kapky na nadýmání, pustit mu třeba vysavač nebo fén, některé děti to uklidní a pak už jen přežít ty cca 3 měsíce.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure