Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Holky, moc děkuju za útěchu… mně přišlo, že je to jen u nás, u ostatních že miminka krásně spinkaj, jsou nakrmená a spokojená, broukají si…Dnes je to úplně o něčem jiném než včera… v noci jsme se s manželem střídali, já jen na kojení, on na přebalování, případně dát dudlík, pohoupat. Osvědčila se nám postýlka v samostatném pokojíčku, je tam mnohem klidnější a i my se můžeme nastřídačku vyspat. K ránu vydržel spát 3 hodiny, poté jsem ho dokonce po 4 hodinách trochu budila na krmení…
Já jím Sab Simplex sama, prý to hodně pomáhá, aby to vůbec nešlo do mléka a ne to pak řešit až v těle miminka, takže ho jím 3× denně, bříško tvrdé nemá, kaká, prdí, tak snad to bříško nebude…
Dneska je relativně klid, občas si zapláče, ale dá se normálně utěšit a spinká třeba 1,5 hod… pak chvíli chováme, přebalujeme, nakrmíme a za chvíli usne znovu, vypadá klidnější, myslím, že hodně pomáhá to pevné zavinutí do kukly s ručičkama k tělu… zkoušíme, co vyhovuje.
V noci jsem zkoušela zvážit na kuch. váze a dle toho vypil z jednoho prsu 40 ml, takže i když by z druhého sál klidně dál, tak už jsem nedala. Nechala jsem druhý prs na další kojení, zatím to funguje a prostě kojím jen z jednoho cca 10-15 min.
Odpoledne přijede máma, prý ho vezme ven, případně i nakrmí přes stříkačku odstříkaným mlékem… tak jsem moc vděčná.
Jediným problémem je, že pořád nejsem uplně srovnaná s tou novou rolí mámy - vím, že to zní hrozně, ale kdyby si ho chtěl někdo vzít, tak mu ho snad dám… ještě tam není nějaká láska, i když je to hezký a moje miminko - bojím se, že tohle je stav na psychiatra - každá máma přece musí milovat svoje dítě. Z toho mám asi největší nervy, dělá mi problém pak cokoliv sníst - jím JENOM kvůli kojení a fakt málo, navaluje se mi při každém soustu na
Uff, je to mazec.. Vím, že hlavní problém je v mojí psychice… když bude máma klidná, může dítě ječet a ona to zvládne, protože to bere v pohodě, že je to jen miminko a bude to dobrý. Já ale každé kňournutí prožívám, bojím se ho… protože jsem psychicky v pr…
neboj to neni zase tak nezvykle. Mnohdy ta materska laska neni automaticka a dlouho to trva, nez opravdu naskoci. Hlavne se o tom vubec nemluvi a pak mas pocit, ze jsi blazen, neschopna matka atd. Tohle chce cas, nekdo se zamiluje do ditete na prvni pohled, ale myslim, ze to neni tak caste, jak se o tom mluvi.
ja mela zacatek dobrej, ale jak zacala rutina, tak okouzleni opadlo a taky to s tou automatickou laskou nebylo ruzovy. I jsem treba nerada cetla o tom, jak nekdo se zamilovava do ditete kazdy den vic a vic
. Ja si to neumela predstavit. Az ted, kdyz ma dcera skoro dva roky muzu rict, jo to je ono.
tohle chce opravdu cas
Zakladatelko, jesli Tě to uklidní, tak já měla hlavně první tři týdny taky různé myšlenky ![]()
Vždycky jsem si dělala co chtěla a najednou se MUSIM řídit podle miminka, nemám tu kamarádky (jezdila jsem do práce do jiného města), všechno je prostě najednou jiné, taky si postupně na to zvykám - role mámy, ale na druhou stranu, když se na tebe pak ten brouček usměje (myslím, až se začne usmívat cíleně), tak je to nádhera. Je to hold změna a chce to čas…
Zrovna teď je prďolka naše 10 týdenní nemocná a já se snažím seč můžu, aby ji bylo lépe.
Zní to debilně, taky jsem to nerada slyšela, ale…bude líp, uvidíš ![]()
Zakladatelko, jak moc ti rozumín…
!!!Je to skoro 10 měsíců, co jsem propadala do šílené depky v roli mateřské..Nejhorší opravdu je, že se o těchto pocitech nikde moc nemluví a tak se cítíš špatně. Na mě třeba všichni blbě koukali, když mě potkala s kočárkem a ptali se, co miminko, že je to krásný pocit a podobné
a já na to třeba : je to šílený, celý den prořval, lezou mu zuby a je to k nevydržení..Nejsem holt sluníčková matka a nedělá mi problém dát malého na noc k babičce a odpočinout si.. ![]()
Jinak u mě se to tak nějak změnilo, když bylo malému asi půl roku, najednou si vyhrál chvilku sám atd..,ale to ti asi teď moc nepomůže…
Držím palce, aby tohle „blbé“ období brzy přešlo!!!
Jeste upozornuju, ze neter desne rvala az si vyrvala kylu proto, ze segra kourila do porodu a presne s porodem s tim skoncila-mela proste abstak. No a nase mala byla od narozeni uplne v pohode dokud jsem prvni dny jedla temer jak ze zdrave vyzivy, pak jsemzacla bastit tak, ze jsem jen nejedla veci nafukovaci, ale jinak vse a zacal rev. Takze i strava dela dost, ale neznamena to jen nejist veci co nafukuji, ale neco si o zdrave strave precist a vzitř to komplexneji. no a psychika je taky dulezita-hlavne to vyspani, klidne zamestnej vsechny co se nechaj a odpocivej co to jde.
Ahoj,
kamarádka měla přesně takového malého uřvánka jako ty. Malý plakal snad 90% doby, kdy byl vzhůru. Moc toho nenaspal, takže řval skoro pořád. Chovalo se, vozilo, houpalo, přebalovalo, oblíkalo, svlíkalo a nic nepomáhalo. Kamarádka po měsíci vypadala o deset let starší a brečela, že je hrozná máma, že neví co s ním, že miminko mít neměla atd.,byla opravdu zoufalá. kolem druhého měsíce začali hodně hlídat váhu a zjistili, že má drobek asi nejspíš hlad. Doktorka jí vymlouvala UM, že když má mléko, jen at kojí atd.,kamarádka se nedala, přešli na UM a prcek se hodně zlepšil, začal lépe spát, neřval jako tur ve dne v noci, zlepšení sice bylo, ale ne o sto procent, kolem třetího měsíce se ale nějak,,sama,, situace začala zlepšovat a od cca čtvrtého měsíce je prcek úplně v pohodě, krásně spinká, roste a vypadá spokojeně. i kamarádka, po tom, co neměla doma jen věčně nespokojeného křiklouna, si vztah k malému mnohem víc upevnila, ted slyším jen samé:můj miláček, moje láska atd. což předtím nebývalo a byl to jen křikloun a nespokojenec…
Myslím, že to prostě má každý jinak, každé mimčo je jiné, každá máma je jiná a někdo miminko miluje hned, někdo si k němu tu cestu musí najít, ale neboj, i u tebe to určitě přijde a budete štastná rodinka se spokojeným mimčem ![]()
Ahoj a nemá opravdu hlav? já to tak měla před 2 měsíci málá stále brečela usla až vyčerpáním mléko jsem měla. Jenže pak jsme šly na převážení a nic nepřibrala a zjistily jsme že sice mléko mám ale nevyživujejí. Neboj po 6-ti nedělí to přejde pro dítě je to šok a musí se tu rozkoukat. My tedka už ve 2 měsících občas bojujeme s prdíky jinak pořád spinká nebo se směje. Uvidíš vydrž šestinedělí a pak to pude jako po másle
My máme to samé řve 20 hodin v kuse má dnes 4 týdny a pořád dokola ty vaše vysavače a fény vůbec nepomůžou jakmile to vypneme jede se nanovo byli jsme i u lekaře je zdravé takže nezbývá nic jiného než bojovat hold máme řvouna obecného ![]()