Manuál v péči o novorozeně - absolutní zoufalost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14856
16.6.12 17:42
@Anonymní píše:
Holky, moc děkuju za útěchu… mně přišlo, že je to jen u nás, u ostatních že miminka krásně spinkaj, jsou nakrmená a spokojená, broukají si…

Dnes je to úplně o něčem jiném než včera… v noci jsme se s manželem střídali, já jen na kojení, on na přebalování, případně dát dudlík, pohoupat. Osvědčila se nám postýlka v samostatném pokojíčku, je tam mnohem klidnější a i my se můžeme nastřídačku vyspat. K ránu vydržel spát 3 hodiny, poté jsem ho dokonce po 4 hodinách trochu budila na krmení…

Já jím Sab Simplex sama, prý to hodně pomáhá, aby to vůbec nešlo do mléka a ne to pak řešit až v těle miminka, takže ho jím 3× denně, bříško tvrdé nemá, kaká, prdí, tak snad to bříško nebude…

Dneska je relativně klid, občas si zapláče, ale dá se normálně utěšit a spinká třeba 1,5 hod… pak chvíli chováme, přebalujeme, nakrmíme a za chvíli usne znovu, vypadá klidnější, myslím, že hodně pomáhá to pevné zavinutí do kukly s ručičkama k tělu… zkoušíme, co vyhovuje.

V noci jsem zkoušela zvážit na kuch. váze a dle toho vypil z jednoho prsu 40 ml, takže i když by z druhého sál klidně dál, tak už jsem nedala. Nechala jsem druhý prs na další kojení, zatím to funguje a prostě kojím jen z jednoho cca 10-15 min.

Odpoledne přijede máma, prý ho vezme ven, případně i nakrmí přes stříkačku odstříkaným mlékem… tak jsem moc vděčná.

Jediným problémem je, že pořád nejsem uplně srovnaná s tou novou rolí mámy - vím, že to zní hrozně, ale kdyby si ho chtěl někdo vzít, tak mu ho snad dám… ještě tam není nějaká láska, i když je to hezký a moje miminko - bojím se, že tohle je stav na psychiatra - každá máma přece musí milovat svoje dítě. Z toho mám asi největší nervy, dělá mi problém pak cokoliv sníst - jím JENOM kvůli kojení a fakt málo, navaluje se mi při každém soustu na :poblion:. Vím, že hlavní problém je v mojí psychice… když bude máma klidná, může dítě ječet a ona to zvládne, protože to bere v pohodě, že je to jen miminko a bude to dobrý. Já ale každé kňournutí prožívám, bojím se ho… protože jsem psychicky v pr…

Uff, je to mazec.

neboj to neni zase tak nezvykle. Mnohdy ta materska laska neni automaticka a dlouho to trva, nez opravdu naskoci. Hlavne se o tom vubec nemluvi a pak mas pocit, ze jsi blazen, neschopna matka atd. Tohle chce cas, nekdo se zamiluje do ditete na prvni pohled, ale myslim, ze to neni tak caste, jak se o tom mluvi.

ja mela zacatek dobrej, ale jak zacala rutina, tak okouzleni opadlo a taky to s tou automatickou laskou nebylo ruzovy. I jsem treba nerada cetla o tom, jak nekdo se zamilovava do ditete kazdy den vic a vic 8o. Ja si to neumela predstavit. Az ted, kdyz ma dcera skoro dva roky muzu rict, jo to je ono.

:hug: tohle chce opravdu cas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
oukidouki
16.6.12 18:10

Zakladatelko, jesli Tě to uklidní, tak já měla hlavně první tři týdny taky různé myšlenky :(
Vždycky jsem si dělala co chtěla a najednou se MUSIM řídit podle miminka, nemám tu kamarádky (jezdila jsem do práce do jiného města), všechno je prostě najednou jiné, taky si postupně na to zvykám - role mámy, ale na druhou stranu, když se na tebe pak ten brouček usměje (myslím, až se začne usmívat cíleně), tak je to nádhera. Je to hold změna a chce to čas…
Zrovna teď je prďolka naše 10 týdenní nemocná a já se snažím seč můžu, aby ji bylo lépe.
Zní to debilně, taky jsem to nerada slyšela, ale…bude líp, uvidíš :D

• Citovat
  • Upravit
323
16.6.12 18:57

Zakladatelko, jak moc ti rozumín… :pankac:!!!Je to skoro 10 měsíců, co jsem propadala do šílené depky v roli mateřské..Nejhorší opravdu je, že se o těchto pocitech nikde moc nemluví a tak se cítíš špatně. Na mě třeba všichni blbě koukali, když mě potkala s kočárkem a ptali se, co miminko, že je to krásný pocit a podobné :poblion: a já na to třeba : je to šílený, celý den prořval, lezou mu zuby a je to k nevydržení..Nejsem holt sluníčková matka a nedělá mi problém dát malého na noc k babičce a odpočinout si.. :*

Jinak u mě se to tak nějak změnilo, když bylo malému asi půl roku, najednou si vyhrál chvilku sám atd..,ale to ti asi teď moc nepomůže…

Držím palce, aby tohle „blbé“ období brzy přešlo!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
639
16.6.12 19:22

Jeste upozornuju, ze neter desne rvala az si vyrvala kylu proto, ze segra kourila do porodu a presne s porodem s tim skoncila-mela proste abstak. No a nase mala byla od narozeni uplne v pohode dokud jsem prvni dny jedla temer jak ze zdrave vyzivy, pak jsemzacla bastit tak, ze jsem jen nejedla veci nafukovaci, ale jinak vse a zacal rev. Takze i strava dela dost, ale neznamena to jen nejist veci co nafukuji, ale neco si o zdrave strave precist a vzitř to komplexneji. no a psychika je taky dulezita-hlavne to vyspani, klidne zamestnej vsechny co se nechaj a odpocivej co to jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.6.12 22:58

Ahoj,
kamarádka měla přesně takového malého uřvánka jako ty. Malý plakal snad 90% doby, kdy byl vzhůru. Moc toho nenaspal, takže řval skoro pořád. Chovalo se, vozilo, houpalo, přebalovalo, oblíkalo, svlíkalo a nic nepomáhalo. Kamarádka po měsíci vypadala o deset let starší a brečela, že je hrozná máma, že neví co s ním, že miminko mít neměla atd.,byla opravdu zoufalá. kolem druhého měsíce začali hodně hlídat váhu a zjistili, že má drobek asi nejspíš hlad. Doktorka jí vymlouvala UM, že když má mléko, jen at kojí atd.,kamarádka se nedala, přešli na UM a prcek se hodně zlepšil, začal lépe spát, neřval jako tur ve dne v noci, zlepšení sice bylo, ale ne o sto procent, kolem třetího měsíce se ale nějak,,sama,, situace začala zlepšovat a od cca čtvrtého měsíce je prcek úplně v pohodě, krásně spinká, roste a vypadá spokojeně. i kamarádka, po tom, co neměla doma jen věčně nespokojeného křiklouna, si vztah k malému mnohem víc upevnila, ted slyším jen samé:můj miláček, moje láska atd. což předtím nebývalo a byl to jen křikloun a nespokojenec…
Myslím, že to prostě má každý jinak, každé mimčo je jiné, každá máma je jiná a někdo miminko miluje hned, někdo si k němu tu cestu musí najít, ale neboj, i u tebe to určitě přijde a budete štastná rodinka se spokojeným mimčem :kytka:

• Citovat
  • Upravit
berta23
23.6.12 17:07

Ahoj a nemá opravdu hlav? já to tak měla před 2 měsíci málá stále brečela usla až vyčerpáním mléko jsem měla. Jenže pak jsme šly na převážení a nic nepřibrala a zjistily jsme že sice mléko mám ale nevyživujejí. Neboj po 6-ti nedělí to přejde pro dítě je to šok a musí se tu rozkoukat. My tedka už ve 2 měsících občas bojujeme s prdíky jinak pořád spinká nebo se směje. Uvidíš vydrž šestinedělí a pak to pude jako po másle

• Citovat
  • Upravit
Bohuš81
25.8.12 09:01

My máme to samé řve 20 hodin v kuse má dnes 4 týdny a pořád dokola ty vaše vysavače a fény vůbec nepomůžou jakmile to vypneme jede se nanovo byli jsme i u lekaře je zdravé takže nezbývá nic jiného než bojovat hold máme řvouna obecného :twisted:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure