Manžel a rodiče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11.2.20 12:09
@Šáruší píše:
Jít proti manželovi? Nesmět si jednou za skoro čtvrt roku pozvat rodiče? Šla bych proti manželovi, přijde mi to neuvěřitelné.

A já, být váš manžel, podám žádost o rozvod, pokud by mne manželka nerespektovala a myslela si, že je normální mít celý týden tchýni doma a šla proti mému přání na soukromí. FACEPALM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2932
11.2.20 12:09
@Příjemné Pondělí píše:
Tomu muži je zřejmě ukradený, co o něm říká pavlačová drbna, která tvrdí něco o hanbě. On chce jen klid, a scény dělá jen matka generál. Manžel má prostě právo veta, pokud se jedná o časté a dlouhé návštěvy. Soukromí se musí respektovat, což generálka nedělá. Ona v podstatě nerespektuje ani vlastní dceru. V takovém případě je lepší na čas utnout kontakty, než její matka dospěje. Takovou osobu bych u svého dítěte nechtěl, měla by špatný vliv na výchovu. Podívejte se na zakladatelku, která má nyní problémy se sebevědomím a má problémy se vymezit proti toxickému chování.

Toxické u chování koho? Maminky nebo manžela? :lol: ne nepřijde mi chovani nikoho že zúčastněných jako ok. A manžel, že je stejný despota a generál jako maminka. Kdyby z týdne udělali 3 dny tak mi to opravdu nepřijde jako taková hrůza jednou za 2,5 měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
11.2.20 12:10
@Anonymní píše:
Už padlo i riešení, že oni v penziónu, ale to bolo, že hanba môjho manžela. mame veľkú dom, tá jedna izba úplne voľna a oni musia bývať v hoteli ako nejakí vydedenci, že kto to kedy videl. A to cestovanie, to je hodina vlakom, potom 2 cesty metrom, 2,5 vlak, potom prestup, hodina ďalší vlak a potom taxík, lebo posledných 7 km chodia spoje veľmi veľmi málo. Škoda, že naši sa urazili, keď povedal, že obmedziť frekvencie.

Mně to přijde stejně ujetý, máte velký dům, prázdný hostinský pokoj a rodiče budou bydlet v penzionu, aby náhodou nerušili manžela. Mně to přijde naprostý úlet. Nedivím se jim, že se jich to dotklo, kdyby mi tohle dělalo mé dítě a jeho manžel, byla bych dotčená stejně. Abych si do vlastního domu, do extra pokoje, takže neomezují, nemohla 4× nebo 5× do roka pozvat vlastní rodiče, tak v takovém manželství bych fakt chtěla být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.2.20 12:15
@thalasan píše:
Toxické u chování koho? Maminky nebo manžela? :lol: ne nepřijde mi chovani nikoho že zúčastněných jako ok. A manžel, že je stejný despota a generál jako maminka. Kdyby z týdne udělali 3 dny tak mi to opravdu nepřijde jako taková hrůza jednou za 2,5 měsíce.

Toxické chování má pouze matka.

On je despota proto, že si dovolil mít přání na omezení návštěv ve SVÉM domě? To jako vážně??? Že vám to nepřijde, jako hrůza, musí to tak mít i ostatní? Pro mě to hrůza je, mít despotickou tchýni i 3 dny doma.

Máte také problém říci svůj názor před matkou ve svém domě? Jinak si nedovedu vysvětlit, že si to vysvětlujete, jako despotismus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
11.2.20 12:16
@Příjemné Pondělí píše:
A já, být váš manžel, podám žádost o rozvod, pokud by mne manželka nerespektovala a myslela si, že je normální mít celý týden tchýni doma a šla proti mému přání na soukromí. FACEPALM.

A proto bychom mi dva nikdy nebyli manželé, protože s člověkem jako ty, co vyžaduje respektování ve věci, která je úplně mimo, bych nebyla ani minutu. Respekt se nevyžaduje, ten se zasluhuje. Já mám právo si do svého domova pozvat jednou čtvrt roku své rodiče. Pokud by mi to manžel zakazoval a ještě se ohánel repsektováním soukromí, nebyl by manžel, je to velmi jednoduché. A to píšu z pozice snachy, která má tchánovce ještě dále než zakldatelka a jsem to já, ke komu jezdili tchánovci ( moji rodiče u nás nikdy nespali, vždy byli v dojezdové vzdálenosti). Popřípadě my jeszdili ke tchánovcům. A vzhledem ke vzdálenosti a cestě trvající 4-5 hodin dle stavu silnic bylo vždy logické, že to není na otočku, ale na pár dnů. Vtěšinou týden, ten je optimální. A „dovolit“ manželovi styk s jeho rodiči a našimi dětmi 5× do roka se mi jeví jako naprosto normální věc. A to pro ně nemáme hostinský pokoj, takže to znamenalo vždy vyřešit místo a uvolnit naši ložnici. Ani ve zlém snu by mě nenapadlo manžela omezovat a zakazovat mu to. Je to hnus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
11.2.20 12:17
@Příjemné Pondělí píše:
Toxické chování má pouze matka.

On je despota proto, že si dovolil mít přání na omezení návštěv ve SVÉM domě? To jako vážně??? Že vám to nepřijde, jako hrůza, musí to tak mít i ostatní? Pro mě to hrůza je, mít despotickou tchýni i 3 dny doma.

Máte také problém říci svůj názor před matkou ve svém domě? Jinak si nedovedu vysvětlit, že si to vysvětlujete, jako despotismus.

Není to jeho dům, je to JEJICH DŮM. A ona má právo si tam vzít své rodiče, co bydlí daleko. Hrůza mít takové chlapy, jako jsi ty a její manžel. Fakt nechápu, že by s vámi někdo dobrovolně byl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2932
11.2.20 12:26
@Příjemné Pondělí píše:
Toxické chování má pouze matka.

Despota je protože, že zakáže půjčit vlastní manželce auto, odmítne ji zavést jak k rodičům tak je mu za těžko ji hodit na vlak, aby nemusel přes město metrem, že si dovolí říct že ji nezakazuje návštěvu (chápu že to je stejně jako svolení) ale nesnaží se jí to ulehčit. Navíc to není dítě, aby si dupal co chce a co ne. Kdyby manželka návštěvy chtěla tak co je mu to jedno? Takže ano, i jeho chování není v pořádku a vše se točí jen kolem něj. Ano, kdybych viděla mamku jen jednou za 3 měsíce tak by manžel jasal :lol: ano taky se se s manželem nesnáší ale jsou dospělí a dokáží se navzájem tolerovat. A ano ani tchýně by mi týden nevadila, kdyby to bylo jednou za 3 měsíce. Takhle ji tady mám 2×tydne, ale malý ji miluje :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2932
11.2.20 12:28
@Šáruší píše:
Není to jeho dům, je to JEJICH DŮM. A ona má právo si tam vzít své rodiče, co bydlí daleko. Hrůza mít takové chlapy, jako jsi ty a její manžel. Fakt nechápu, že by s vámi někdo dobrovolně byl.

Konečně někdo s podobným názorem, už jsem si připadala jako má. gor :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.2.20 12:31
@Šáruší píše:
A proto bychom mi dva nikdy nebyli manželé, protože s člověkem jako ty, co vyžaduje respektování ve věci, která je úplně mimo, bych nebyla ani minutu. Respekt se nevyžaduje, ten se zasluhuje. Já mám právo si do svého domova pozvat jednou čtvrt roku své rodiče. Pokud by mi to manžel zakazoval a ještě se ohánel repsektováním soukromí, nebyl by manžel, je to velmi jednoduché. A to píšu z pozice snachy, která má tchánovce ještě dále než zakldatelka a jsem to já, ke komu jezdili tchánovci ( moji rodiče u nás nikdy nespali, vždy byli v dojezdové vzdálenosti). Popřípadě my jeszdili ke tchánovcům. A vzhledem ke vzdálenosti a cestě trvající 4-5 hodin dle stavu silnic bylo vždy logické, že to není na otočku, ale na pár dnů. Vtěšinou týden, ten je optimální. A „dovolit“ manželovi styk s jeho rodiči a našimi dětmi 5× do roka se mi jeví jako naprosto normální věc. A to pro ně nemáme hostinský pokoj, takže to znamenalo vždy vyřešit místo a uvolnit naši ložnici. Ani ve zlém snu by mě nenapadlo manžela omezovat a zakazovat mu to. Je to hnus.

A proč mi to říkáte, já vás nechci! :mrgreen:

Pokud vám připadá mimo jeho požadavek na soukromí v jejich domě, tak si opravdu nemáme co říci. Je to zcela legitimní požadavek a je vidět, jak některé ženy absolutně nerespektují přání svého muže (on nic nezakazuje). Pokud by to bylo naopak, očekávám, že byste se k tomu postavila zcela opačně a jeho despotickou matku, co vámi pohrdá, byste doma na týden taky nechtěla. Nebo snad jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.2.20 12:34
@Šáruší píše:
Není to jeho dům, je to JEJICH DŮM. A ona má právo si tam vzít své rodiče, co bydlí daleko. Hrůza mít takové chlapy, jako jsi ty a její manžel. Fakt nechápu, že by s vámi někdo dobrovolně byl.

A nějaká domluva? Ne. Ona prostě přikáže, že on bude muset tolerovat jejich rodiče, a basta. A na jak dlouho si usmyslí. No to by letěla.

Proč mu furt cpete, že by se mnou nechtěl nikdo být? Já nejsem žena, abych svou hodnotu odvíjel od toho, zda mám partnerku, takže snaha mne urazit marná a trapná, bobku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
11.2.20 12:37
@thalasan píše:
Konečně někdo s podobným názorem, už jsem si připadala jako má. gor :lol:

hele, já nevěřím té diskuzi, když to čtu. Fakt ne. A to jsem na druhé straně barikády, ta s těmi tchánovci, co jsou daleko. A mohu porovnat i situaci, kdy jsou oni tady a já tím pádem jako doma a oni návštěva. A stejně tak obráceně, kdy já s dětmi jsme návštěva u nich, takže se přizpůsobujeme jejich domu, jejich pravidlům, jejich stravě a tak. Výrazně lepší je, když jsou tady. A nikdy ani ve snu by mě nenapadlo dělat manželovi v tomhle směru potíže, a jsme spolu přes 20let. Jednou za čtvrt roku je to styk, ještě je mi líto mého muže, že je vídá tak málo a málo si jich užívá. Prostě to nepobírám, v jakých svazcích a s jakými lidmi někteří žijí. Nejvtipnější je ten penzion, mám barák jak kráva s pokojem pro hosty a rodiče půjdou do penzionu. A co jako? Tak přijedou, budou bydlet v penzionu a k nám budou smět odpoledne na návštěvu? Aby co nejméně překáželi mužíčkovi? Co pak má za smysl, aby sem jezdili? Nebo budou v penzionu spát a den trávit u nás? Pak jaký je rozdíl, jestli spí ve svém pokoji nebo o kus dál v penzionu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.2.20 12:39
@thalasan píše:
Despota je protože, že zakáže půjčit vlastní manželce auto, odmítne ji zavést jak k rodičům tak je mu za těžko ji hodit na vlak, aby nemusel přes město metrem, že si dovolí říct že ji nezakazuje návštěvu (chápu že to je stejně jako svolení) ale nesnaží se jí to ulehčit. Navíc to není dítě, aby si dupal co chce a co ne. Kdyby manželka návštěvy chtěla tak co je mu to jedno? Takže ano, i jeho chování není v pořádku a vše se točí jen kolem něj. Ano, kdybych viděla mamku jen jednou za 3 měsíce tak by manžel jasal :lol: ano taky se se s manželem nesnáší ale jsou dospělí a dokáží se navzájem tolerovat. A ano ani tchýně by mi týden nevadila, kdyby to bylo jednou za 3 měsíce. Takhle ji tady mám 2×tydne, ale malý ji miluje :lol:

On ji nic nezakazuje, tak přestaňte lhát. Stejně tak je lež, že vše se točí kolem něj. Proč si vymýšlíte?

Ona je snad neschopná se tam odvést sama? On ji vzal řidičák? Proč by jí tam měl vozit? Je snad nesvéprávná? Co kdyby vzala svůj život konečně do vlastních rukou?

A ptám se znova. Pokud to tam máte vy, proč očekáváte, že všichni ostatní budou despotickou tchýni také tolerovat? To je nějaký masochismus?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
11.2.20 12:40
@Příjemné Pondělí píše:
A nějaká domluva? Ne. Ona prostě přikáže, že on bude muset tolerovat jejich rodiče, a basta. A na jak dlouho si usmyslí. No to by letěla.Proč mu furt cpete, že by se mnou nechtěl nikdo být? Já nejsem žena, abych svou hodnotu odvíjel od toho, zda mám partnerku, takže snaha mne urazit marná a trapná, bobku

Ale Bobe, jsi mimo, jako vždycky. Ve svazku se lidé tolerují navzájem, a k lidem patří to, že mají své rodiče, mají je rádi a rádi s nimi tráví čas. Pokud je to tak, že jsou rodiče mimo normální dojezdovou vzdálenost, holt jsou návštěvy v jiném režimu, než když jsou kousek. Ale těžko vysvětlit egomaniakovi. No a hodnota ženy zrovna tak nezávisí na tom, jestli má partnera. Než partnera jakým jsi ty, to raději nic. Bych se, Bobe, cítila hodnotněji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
11.2.20 12:42
@Příjemné Pondělí píše:
A nějaká domluva? Ne. Ona prostě přikáže, že on bude muset tolerovat jejich rodiče, a basta. A na jak dlouho si usmyslí. No to by letěla.Proč mu furt cpete, že by se mnou nechtěl nikdo být? Já nejsem žena, abych svou hodnotu odvíjel od toho, zda mám partnerku, takže snaha mne urazit marná a trapná, bobku

to jsi trochu zaspal dobu :think: to bude drsné probuzení do reálného života…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2932
11.2.20 12:44

@Šáruší
Ono totiž odříznutí manželky od rodiny se totiž nově bere jako respektování soukromí :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová