Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ptala jsem se dětské lékařky a ona řekla, že o tom se nemá mluvit, to se tají, ale souvis tím tam vidí, určitě je tam s tím nějaký souvis, když byl malý po porodu fialový a u psychologa se úplně zhrozili co se ještě dnes děje v porodnicích a řekli, že ano - i ti je jeden z faktorů. Naštěstí manžel byl u porodu a pak má konci řval, že zavolali doktora, který za 2 minuty zhodnotil situaci a odkázal bez dalších řeči na akutní sekci. Protože pak bychom se soudili a to oni věděli. To už byl manžel zlý, i když do te doby spolupracoval. Člověk byl rád, že malý se nakonec narodil, neudusil, žije a pak tohle.
Co se tají? Proč se to tají? ![]()
@Hecate píše:
Co se tají? Proč se to tají?
To mě taky trklo, kdo to jako tají, zase nějací VONI.
Že špatný průběh porodu může vést ke komplikacím v pozdějším vývoji, to je snad obecně známo.
@Hecate píše:
Co se tají? Proč se to tají?
Já se přiznám, že jsem ze zakladatelky rozpačitá. Na otázky, které by to více osvětlily, neodpovídá, případně jen částečně a tak, aby se jí to hodilo. Třeba na tu mou, co téhle bombě z úst manžela předcházelo.
Teď zase konspirace o systematickém a dlouhodobém utajování (viz. výše).
@brisco píše:
To mě taky trklo, kdo to jako tají, zase nějací VONI.Že špatný průběh porodu může vést ke komplikacím v pozdějším vývoji, to je snad obecně známo.
No, protože porodnice s tím nechtějí mít nic společného, Dítě se nakonec narodilo a rodiče si ho odnesli domů. Tečka. Porodnice splnila, co měla. A porodnici neradi slyší, že někde udělali chybu, což se ukáže až později. Tak hází vinu na rodiče, brání se, ale koho teď budu po skoro 3 letech soudit? Udělali tam chybu a velkou, to je jasný, tak jen doufat, ze syn to všechno dožene. Zas, kdyby se narodil, že by byl na vozíku a nebyl by vůbec pohyblivý, to by bylo mnohem horší, tak se utěšuji, že tak zlé to není, mohlo by být mnohem hůř.
@Anonymní píše:
No, protože porodnice s tím nechtějí mít nic společného, Dítě se nakonec narodilo a rodiče si ho odnesli domů. Tečka. Porodnice splnila, co měla. A porodnici neradi slyší, že někde udělali chybu, což se ukáže až později. Tak hází vinu na rodiče, brání se, ale koho teď budu po skoro 3 letech soudit? Udělali tam chybu a velkou, to je jasný, tak jen doufat, ze syn to všechno dožene. Zas, kdyby se narodil, že by byl na vozíku a nebyl by vůbec pohyblivý, to by bylo mnohem horší, tak se utěšuji, že tak zlé to není, mohlo by být mnohem hůř.
Tak dokazuje se to blbě, to je pravda. Důkazy nemáš, je to slovo proti slovu, po třech letech bych to už taky neřešila. Jak jsem psala, podobné to měla s porodem moje kamarádka, kluk taky lehčí autista, ale dostal se z toho celkem dobře s věkem. Ty to náročné obobí máš terpve před sebou.
@Anonymní píše:
A ve zprávě z porodnice máš co? Jaké bylo Apgar score? Byl syn kříšen? Jak se adaptoval atd. Já tedy mám všechny informace z porodu i z následných vyšetření. Např. poslední dítě se narodilo sekci a protože bylo vysoko, tak byly použity i kleště. Z toho důvodu se třeba vždy dělá utz hlavičky, u kterého jsem dokonce mohla být přítomna a kde bylo vše v pořádku a mám o tom zprávu.
@ontarova.stara píše:
Já se přiznám, že jsem ze zakladatelky rozpačitá. Na otázky, které by to více osvětlily, neodpovídá, případně jen částečně a tak, aby se jí to hodilo. Třeba na tu mou, co téhle bombě z úst manžela předcházelo.
Teď zase konspirace o systematickém a dlouhodobém utajování (viz. výše).
A to jsem neměl odvahu se zeptat, co jsou ty dvě vystudované vysoké školy.
Už půl dne si sedím na rukách, abych nekomentoval, že už tady zazněly rady jít do azylového domu, nechat si pomoct od rodičů manžela, rozvést se s tučným výživným.
Ale aby tady někoho jen napadlo, že ty školy by snad měly zajistit uplatnění na trhu práce, ze kterého by zakladatelka mohla případně pokrýt hlídání, vlastní existenci a další.
Jinak postrádám důvod ty školy studovat.
@brisco Já si zase myslím, že záznamy o tom, jestli byl třeba novorozenec hypoxický, kříšen atd. nejsou nic, o čem by zakladatelka nedostala zprávu.. A nebo rodila někde v pralese?
@catch-22 A už jste viděl, kdo všechno má dnes nějakou tu vysokou školu?
@eva valoi píše:
@catch-22 A už jste viděl, kdo všechno má dnes nějakou tu vysokou školu?
No právě. ![]()
@Hecate ja bych si nebyla tak jista, ze pan manzel nikoho nema. Nekteri chlapi zvladaji i zdanlive nemozne. Nevim, jestli si vzpominas na diskuzi „zene me falesna hrdost?“ Tam se chlap choval divne, hodne divne, ja tipovala na milenu, protoze to chovani tomu nasvedcovalo. Zakladatelka to odbyla tim, ze jestli milenu ma, tak to nevi kdy, protoze pracuje primarne z domu, nikam nechodi, do toho lockdown, etc etc etc a ukazalo se, ze v tom milena samozrejme byla. A neni to poprve, kdy chlap zvlada podvadet a manzelka si je tak jista, ze nepodvadi, protoze kde by an to bral cas?
Jako mne osobne prijde hlaska „poridim si druhe dite s nekym jinym“ fakt divna. Proc by chlap trousil takove teoreticke hlasky? Neprekvapilo by mne, kdyby druhatko uz bylo na ceste. Nechci malovat certa na zed, treba se mylim… casem uvidime, co se z toho vyklube.
@catch-22 píše:
A to jsem neměl odvahu se zeptat, co jsou ty dvě vystudované vysoké školy.
Už půl dne si sedím na rukách, abych nekomentoval, že už tady zazněly rady jít do azylového domu, nechat si pomoct od rodičů manžela, rozvést se s tučným výživným.
Ale aby tady někoho jen napadlo, že ty školy by snad měly zajistit uplatnění na trhu práce, ze kterého by zakladatelka mohla případně pokrýt hlídání, vlastní existenci a další.
Jinak postrádám důvod ty školy studovat.
Nuž to už jsem psala výše, nejde jen o diplomy, ale o reálnou schopnost se o sebe postarat, i kdyby mimo obor, který vystudovala. Ten ekonomický tahoun je u nich evidentně manžel, byť má jen výuční list. Má bydlení a zakladatelka je na něm (bez ohledu na rodičák) závislá, protože psala, že sama by bydlení a ostatní z platu neutáhla. A opravdu by mě upřímně zajímalo, co konkrétně předcházelo tomu vyjádření manžela a nač reagoval. To prostě není něco, co jen tak u snídaně bouchneš druhému do obličeje u kafe.
@eva valoi píše:
@brisco Já si zase myslím, že záznamy o tom, jestli byl třeba novorozenec hypoxický, kříšen atd. nejsou nic, o čem by zakladatelka nedostala zprávu.. A nebo rodila někde v pralese?
Jo, ale jak dokážeš, že tam došlo k pochybení? Porod je i v dnešní době trochu loterie, nemusí proběhnout dobře i když nikdo nepochybí
@brisco Těžko. Každopádně v dnešní době nezávidím ani porodníkům. Je tam evidentní tlak na přirozené vedení porodu. Bohužel jsou dost zblblé i některé asistentky.. To by ale bylo na úplně jinou diskusi.
@warita Máš pravdu v tom prvním odstavci… třeba už fakt má někde zaděláno.
Ale k tomu druhému… Já nevím no, představuju si ho na základě těch informací (vzdělání, závislost na drogách) jako někoho poměrně impulzivního, kdo asi dvakrát nepřemýšlí, než otevře pusu. Takže bych asi tipla, že co na srdci, to na jazyku, zkrátka blbě mele, ale mohu se samozřejmě mýlit.