Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Bohužel exmanželka zakladatelčina manžela by dětem neměla ani na ten starý suchý chleba ![]()
Jako je smutný, když se do týhle situace dostanou dospělí lidé (ale ti si za to můžou v drtivé většině sami), ale že se to dotýká nevinných dětí, je echt smutný. A já být zakladatlčin manžel, tak by mě fackovala hanba za všechny jeho děti a šla bych dělat COKOLIV, jen aby tím mé děti netrpěli !!!!!!
jen takový dotaz, je tvůj manžel natolik hrdý, že nevezme jakoukoliv práci i brigády, nebo i ty jsi natolik hrdá, že bys nevzala třeba noční práci hajzl báby? Kdo zná náš příběh, jistě mi dá za pravdu, že pak jde hrdost hooodně stranou a je jen nutnost vše utáhnout a bez brigád to bohužel jinak nejde. Proč tedy nepřispěješ do rozpočtu ty? ![]()
Lowel píše:
jen takový dotaz, je tvůj manžel natolik hrdý, že nevezme jakoukoliv práci i brigády, nebo i ty jsi natolik hrdá, že bys nevzala třeba noční práci hajzl báby? Kdo zná náš příběh, jistě mi dá za pravdu, že pak jde hrdost hooodně stranou a je jen nutnost vše utáhnout a bez brigád to bohužel jinak nejde. Proč tedy nepřispěješ do rozpočtu ty?
Ale to je pořád dokola, padlo tady spoustu typů a cenných rad, ale kdo nechce řešit a chce jen kňourat, tak vždycky bude mít řeči proč to nejde a proč to nemůže udělat takhle
Ale co ta ex a její děti? Ty se můžou jít pást a na pohodu
A vědomí, že takovejhle člověk má ČID na něco, co jiný v podstatě přechází nebo si zaléčí a ještě chodí na černo makat, to se mi otevírá kudla v kapse.
no já to právě nechápu, nám když se stalo co se stalo před lety, tak jsem byla čerstvě po porodu, neměla jsem nárok vůbec na nic ani na MD ani na RD a manžel ani na pracák ani v cizině ani tady, tak jsem prostě porodila druhou dceru a po nocích chodila i uklízet veřejné wc na dálnicích, uklízeli jsme oba i na dálnicích odpočívadla, střídali jsme se a to máme oba dva vejšku a měli opravdu kdysi zadel ve zlatě posazenou. Pokud se jedná o děti, tak nějaká hrdost musí jít stranou a´t je to tak nebo tak. A přes den si pak manžel navlíkl jkravatu a šel si sednout do kanceláře, kde nikdo neměl tucha, jak se věci mají. Asi jim ještě není tak špatně, aby byli ochotní tohle udělat kvůli sobě a hlavně svým dětem
, proto to nechápu. Na druhou stránku, když by ho zavřeli, tak stejně ty hajzlíky bude uklízet a to dobrovolně, co by jinak dělala
a teď ať mi někdo napíše, že jsem tvrdá, ne to je osobní nepřenositelná zkušenost, dnes jsem sice vysmátá na kancl židli a s akciema a patenty, ale byla to hodně tvrdá zkušenost. Jsem hrdý člověk, ale ne na úkor mých dětí a okolí. tím se dnes řídím ![]()
Lowel píše:
no já to právě nechápu, nám když se stalo co se stalo před lety, tak jsem byla čerstvě po porodu, neměla jsem nárok vůbec na nic ani na MD ani na RD a manžel ani na pracák ani v cizině ani tady, tak jsem prostě porodila druhou dceru a po nocích chodila i uklízet veřejné wc na dálnicích, uklízeli jsme oba i na dálnicích odpočívadla, střídali jsme se a to máme oba dva vejšku a měli opravdu kdysi zadel ve zlatě posazenou. Pokud se jedná o děti, tak nějaká hrdost musí jít stranou a´t je to tak nebo tak. A přes den si pak manžel navlíkl jkravatu a šel si sednout do kanceláře, kde nikdo neměl tucha, jak se věci mají. Asi jim ještě není tak špatně, aby byli ochotní tohle udělat kvůli sobě a hlavně svým dětem, proto to nechápu. Na druhou stránku, když by ho zavřeli, tak stejně ty hajzlíky bude uklízet a to dobrovolně, co by jinak dělala
a teď ať mi někdo napíše, že jsem tvrdá, ne to je osobní nepřenositelná zkušenost, dnes jsem sice vysmátá na kancl židli a s akciema a patenty, ale byla to hodně tvrdá zkušenost. Jsem hrdý člověk, ale ne na úkor mých dětí a okolí. tím se dnes řídím
Mi nepřijde žádná práce ponižující. Sice mi možná něco přijde nechutné, že bych se k tomu musela dlouho odhodlávat (a to třeba i doktoři, patologové, kriminalisté, řezníci maj dle mého názoru nechutnou práci
), ale ponižující teda není práce žádná. Já si naopak vážím každého, kdo se umí postarat jakýmkoli způsobem, který neubližuje jiným (tzn. ne krádežemi, vydíráním) ponižující je sedět na zadku a kňučet.
Gina108 píše:Lowel píše:Mi nepřijde žádná práce ponižující. Sice mi možná něco přijde nechutné, že bych se k tomu musela dlouho odhodlávat (a to třeba i doktoři, patologové, kriminalisté, řezníci maj dle mého názoru nechutnou práci
no já to právě nechápu, nám když se stalo co se stalo před lety, tak jsem byla čerstvě po porodu, neměla jsem nárok vůbec na nic ani na MD ani na RD a manžel ani na pracák ani v cizině ani tady, tak jsem prostě porodila druhou dceru a po nocích chodila i uklízet veřejné wc na dálnicích, uklízeli jsme oba i na dálnicích odpočívadla, střídali jsme se a to máme oba dva vejšku a měli opravdu kdysi zadel ve zlatě posazenou. Pokud se jedná o děti, tak nějaká hrdost musí jít stranou a´t je to tak nebo tak. A přes den si pak manžel navlíkl jkravatu a šel si sednout do kanceláře, kde nikdo neměl tucha, jak se věci mají. Asi jim ještě není tak špatně, aby byli ochotní tohle udělat kvůli sobě a hlavně svým dětem, proto to nechápu. Na druhou stránku, když by ho zavřeli, tak stejně ty hajzlíky bude uklízet a to dobrovolně, co by jinak dělala
a teď ať mi někdo napíše, že jsem tvrdá, ne to je osobní nepřenositelná zkušenost, dnes jsem sice vysmátá na kancl židli a s akciema a patenty, ale byla to hodně tvrdá zkušenost. Jsem hrdý člověk, ale ne na úkor mých dětí a okolí. tím se dnes řídím
), ale ponižující teda není práce žádná. Já si naopak vážím každého, kdo se umí postarat jakýmkoli způsobem, který neubližuje jiným (tzn. ne krádežemi, vydíráním) ponižující je sedět na zadku a kňučet.
Přesně tak, ponižující je nechat svoje děti trápit a být hlady nebo dovolit, aby tak byly děti partnera. Půjdu klidně dělat hajzlbábu nebo kydat hnůj, hlavně když to dítěti pomůže. A myslím, že takhle by měl smýšlet i ČID. Ne, očůrávat systém, ne platit přednostně přehnaný náklady, ale vymyslet, jak se uskrovnit a pak makat ve dne v noci, aby bylo líp. Protože JÁ dělám, ne že doufám, že někdo jiný to mojí ex zaplatí ![]()
Myslela jsem,že tu zakladatelka napíše chronologicky,jak se do situace dostali,aby se obhájila-kdy manžel pracoval,kdy marodil,kdy dostal ČID a na jakou chorobu a od kdy nepracuje.
Myslím,že by si tím mohla trošku vylepšit její profil.
Když je potřeba se obhájit proč nemůžou pracovat,tak to napíše,ale aby objasnila nesrovnalosti v tom co psala,na to nereaguje.
Co ty na to zakladatelko-aby tu nevznikaly zbytečně nějaké nesmyslné úvahy.
Ale to předpokládáme, že to chce řešit, což evidentně nechce. Jen odsouhlasit, že nedat nic ex je OK a že nemůže jinak ![]()
janine24 píše:
Ale to předpokládáme, že to chce řešit, což evidentně nechce. Jen odsouhlasit, že nedat nic ex je OK a že nemůže jinak
Ale to ji prece NIKDO NEREKL
Nebo jo ![]()
farska píše:janine24 píše:Ale to ji prece NIKDO NEREKL
Ale to předpokládáme, že to chce řešit, což evidentně nechce. Jen odsouhlasit, že nedat nic ex je OK a že nemůže jinakNebo jo
Neřekl, takže proto tu teď není. Chtěla slyšet, že tohle je OK, ať nic nemění a neřeší a místo toho se na ní sesypaly návrhy řešení. Fůůůůůj. Tak to asi vnímá.
Přesně tak, zakladatelka nechtěla slyšet radu, že mají jít pracovat- ale jak to udělat, aby za neplacení manžel nebyl potrestán.
Doslova napsala, že ex to chce dát k soudu a ona se bojí, aby jim tatínka nezavřeli. je vůbec nějaká šance, jak se bránit? Potřebuji nějakou radu, ale platit to teď fakt nejde.
A po každé radě, jak si ony peníze vydělat, vždy uvedla výčet důvodů, proč ani jeden z nich pracovat nemůže ![]()
no tady už se nedozvíme podrobnosti třeba to na co ma ten ČID a jak se stalo že se do této situace dostali
Zakladatelka se už k tomu nevyjadří…ja si myslim že si tady někdo děla srandičky … ja mit takové problemy tak je tady ani neventiluji to neni na mou povahu …ale každého věc asi spiš chtěla zakladatelka politovat ale tady je k politovani spiš ta exmanželka a všechny děti … zakladatelčin manžel by se měl stydet ale to slovo asi neznaji
Ještě je jedna možnost,jak vyřešit situaci pokud nemůžete platit a to zříci se dětí z manželova prvního manželství.Možná to zní tvrdě,ale jak čtu s dětmi vztah žádný valný nemáte,ani vás nenavštěvují,vám by to vytrhlo trn z paty a mohli byste normálně žít a chlapce by mohl adoptovat exčin přítel
Proč by někdo cizí měl brát za druhého odpovědnost???Jaký by měl důvod si dítě přítelkyně adoptovat?Aby měl povinnost ho život?Od toho má svého tatínka,aby se postaral.A přehodit si dítě jako těžký balvan jinam,to je zbabělé.
Otčím ho vychovává,díky jeho otci i živí-to si myslím,že je hodně a chtít po něm víc?Proč?
Dítě není věc,ale kus nás,kus našich genů.
Jak už jsem psala velmi špatně,jenže když nic nemáš tak prostě s tím vyžít musíš,chleba suchý třeba 4 dny,když teda na něj ještě je a pak se třeba nejí,jen aby děti se měly dobře.