Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@kontramatka 100%souhlas. Díky. Ano, tak jsem to uzavřela, že nebudu plýtvat energií, nechám si ji na zítra
, když to se synkem „roztočíme“.
Myslím, že to hodnotíš moc hystericky. Zklamalo tě to, protože sis něco vysnila a on měl prostě jinou představu. A když to před synem nebudeš rozmazávat, tak mu to ani vadit nebude. Když už jednou někde něco slíbil, měl by to manžel dodržet, aby nebyl za tlučhubu. A oslava syna se dá stihnout klidně do té 15 hod. Nebo v den narozenin jen popřát a oslavit to jindy. My to taky tak děláme. Najít den, kdy můžou všichni příbuzní je dost těžké, tak oslava je někdy o 14 dní později než narozeniny a nikomu to nevadí. Pokud se jinak stará a je hodný, tak bych to nehrotila, co trochu kompromisu…???
@JIVaJaH scénu neděláš, já bych byla zklamaná. Buď bych slavila bez něj, nebo to posunula. Žádná traga.
Dal bych oslavu v sobotu tak, abyste to stihli a v neděli společný výlet. Bude to podle mně v pohodě.
Je to sice nepříjemné, že se nenaplní vaše plány, ale pro syna to podle mně bude celkem v pohodě.
Mě přijde hrozně úsměvné, jak se ženský chytnou hned ty hospody, přitom si psala, že si jde víceméně pokecat na dvě hodiny (místo pokecu na eMimino
), že vyzvedává a odvádí do školky a syna nezanedbává ani v nejmenším…
Ale ne, slyšíme jen o hospodě… ![]()
Mě by to mrzelo, ale holt bych se přizpůsobila časovým harmonogramem dne oslavy s tím, že další víkend nám to vynahradí nějakou parádní celodenní akcí… Zajímavá Zoo, aquapark, technické muzeum. Prostě nějaká super akce, kde můžeme být od rána do večera vez ohledu na nutnost točit někde pívo… ![]()
Ať se oslava vydaří a vše nej synovy… ![]()
@JIVaJaH píše:
@kontramatka 100%souhlas. Díky. Ano, tak jsem to uzavřela, že nebudu plýtvat energií, nechám si ji na zítra, když to se synkem „roztočíme“.
Jasně užijte si to a nekaž si náladu. ![]()
A má syn ve stejný den i tu oslavu narozenin? A měl dříve domluvenou tu oslavu u kamaráda nebo oslavu synových narozenin? A pokud nejste domluveni s rodinou, můžete ty narozeniny oslavit v neděli, nepřijde mi to jako velký kompromis.
@káťa píše:
Jako máš prostě takového toho typickeho hospodského pivniho povaleče. Který musí být 3 x týdne v knajpě a nevynechá žádnou oslavu a příležitost, jak se do té hospody dostat. Asi je hodný, má tebe a syna rád, ale za to, aby o synovi narozeniny byl s ním a jednou vynechal akci v hospodě (resp.na ní dorazil později), mu to nestojí. Mně by hodně zklamal, ale já bych asi s takovým to typemu muze (věčně v hospodě) ani nebyla…
Tohle podepíšu. Rozhodně by mi víc vadilo, že chodí 3× týdně do hospody.
My se na všem domlouváme dopředu, já na plánování moc nejsem, naštěstí manžel je pravý opak. Základem je schopnost a ochota se domluvit, vyjít si vstříc a dělat kompromisy.
@káťa píše:
Jako máš prostě takového toho typickeho hospodského pivniho povaleče. Který musí být 3 x týdne v knajpě a nevynechá žádnou oslavu a příležitost, jak se do té hospody dostat. Asi je hodný, má tebe a syna rád, ale za to, aby o synovi narozeniny byl s ním a jednou vynechal akci v hospodě (resp.na ní dorazil později), mu to nestojí. Mně by hodně zklamal, ale já bych asi s takovým to typemu muze (věčně v hospodě) ani nebyla…
Tohle podepíšu. Rozhodně by mi víc vadilo, že chodí 3× týdně do hospody.
My se na všem domlouváme dopředu, já na plánování moc nejsem, naštěstí manžel je pravý opak. Základem je schopnost a ochota se domluvit, vyjít si vstříc a dělat kompromisy.
Já si také myslím, že ta „hospůdka“ zavání. Představ si, že to je začátek. Tenhle návyk se postupně rozvíjí to unavování se pivem klidne i doma a každý den. Za pár let z něj nebudeš mít nic, bude to opivený chlap v gauči, v ložnici nepoužitelný s vypitým mozkem.
Na to, aby byl otupený a nešlo s ním pořádně nic probrat, nemusí být do němoty, stačí pár pivek denně. Znám tyhle případy, jeden byl v rodině a jeden v blízkém okolí.
CHODÍŠ SI TY NĚKAM POSEDĚT NA PÁR PIV NEBO PANÁKŮ? MÁŠ ČAS JÍT NĚKAM 3× týdně na sport, svoji zábavu?
Bacha na to.
Pak se nemůžeš divit, že chce jít točit pivo. Důvod je, že tam je to pivo po ruce.
Mně to přijde zbytečně vyhrocené. Jsou to jen 4. narozeniny. Kdyby je měl syn ve všední den, také je manžel v práci. Uděláte si slavnostní oběd a do 15 h vše hezky oslavíte.
Já tedy manžela znám a tak termíny hlásím dopředu s tím, že on si vše zadává do kalendáře. Je hodně exponovaný v práci, takže má dny naplánované skoro po minutách. Tudíž co nemá v kalendáři, neexistuje. ![]()
Dala bych mu jasně najevo, že tedy budeš tolerantní, ale za podmínky, že příště už tedy ne. A vyvěs plánovací kalendář. ![]()
@LaPaloma
Tak sedí doma u TV u ulice, ordinace, modrého kódu, ostrova a jiných pitzovin. Vždyť je to nemlich to samé s tím vysedáváním v putyce.
![]()
@samá práce píše:
@LaPaloma
Tak sedí doma u TV u ulice, ordinace, modrého kódu, ostrova a jiných pitzovin. Vždyť je to nemlich to samé s tím vysedáváním v putyce.![]()
A taky u toho vyžahne třeba 5 piv? To on někdo chodí do hospody jen kecat? Nebo ucucávat jedno pivo?
Jsme pivní národ a někdo prostě má rád pivo, někdo požírá čokolády. Když chlap po práci vypije dvě, tři piva, během třeba dvou, tří hodin, tak je to podle mě košer. My jsme z Moravy a všude se furt nasává. A kor v letě. Pivo, víno, ženské, chlapi, všeci só na luftu a dají si po decánku. A co jako. Práca je hotová, tak co by ne.
Ja mam ctyrletou dceru a ji by to teda bylo hrozne lito. Manzel si na jeji narozeniny dela volno. Neumim si predstavit, ze by odesel, dcera by se po nem porad ptala a byla by smutna. Takze uplne chapu rozhorceni zakladatelky. A ctyrlete dite vi, ze ma narozeniny zrovna ten konkretni den, tesi se na ne.