Manžel je liberální ve výchově 17-letých

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15503
7.1.18 16:18

Jsi moc přísná, stejně si udělají co chtějí, to neovlivníš. Když budeš zakazovat budou ti lhát…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
7.1.18 16:39

Myslim, ze ted presne zjistis, zda tva vychova byla „dobra“ ci nikoli, protoze v tomto veku uz je neovlivnis zadnymi zakazy ci prikazy.Ted uz ti jen ukazou, co jsi do nich vlozila. Jestli dcerino koureni je jen poza, revolta, nebo v tom bude pokracovat.Zda budou mit i nadale chut se ti hlasit v noci a ohlasovat prichody. Jeste muzes mnoho zachranit tim, ze jim das vetsi svobodu, ze ktere bude plynout i jejich zodpovednost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
982
7.1.18 16:42

Taky si myslím, že si moc přísná, je to o důvěře. Dcera, čerstvých 16, řekne kam jde, kdy přijde a zatím to vždy dodržela a přišla v pořádku. Čas jí nelimituju, s rodiči přátel se střídáme v odvozech, když je to blízko, jdou pěšky. Zatím mi vytlemí, že ochutnala víno, pivo… No nedělám z toho tragédii, protože opilá nikdy nebyla. Spíš varuju, že ona a hlavně ten kdo jí to koupí by mohl mít velké problémy a prošly jsme si tabulku kolik promile je v čem a co by to s jejími pár kilečky udělalo, zatím to funguje :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1474
7.1.18 16:54

Zakazany ovoce nejlíp chutna. Cim vic budes zakazovat, kontrolovat a prikazovat, tim vic si to,,vybiji,, az budes treba zase nekde pryc. Ja bych jim dala do novyho roku tu sanci, at si chodi kdy chtěj s tim, ze nebudou opili delat nekde ostudu nebo se nijak neohrozí. Máš rok na to to změnit, jinak te v 18 poslouchat uz moc nebudou. Trochu jim ver :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
7.1.18 17:40

Na způsobu výchovy se musíte dohodnout s mužem.

Dohodnout ne se snažit ho donutit, aby přejal váš přístup.

V případě, že budete zkoušet argumentovat „ale holky na internetu říkaly…“, tak si tu následnou hádku plně zasloužíte.

To že mají partneři odlišný pohled na výchovu je běžné. Funkční partneři hledají konsenzus - tedy takovou dohodu, se kterou jsou oba spokojení.

Další varianta je o hádat se o tom, protože ani jeden nechce ustoupit a čím víc se budete hádat, tím více toho budou ti mladí lidé, co žijí s vámi (už dávno nejsou děti) budou zneužívat.

Jinak v 17. už nic moc nikomu reálně nezakážete. čím více budete dělat scény, tím si jen bude dávat větší pozor, abyste je nenachytala.

Vřele doporučuju začít trénovat především smíření s tím, že už jsou téměř dospělí a že jim musíte dát svobodu prožít si vlastní chyby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
7.1.18 17:47

Vychovávat 17leté „děti“ je sci-fi - ty už nevychováváš..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
7.1.18 18:07

Mě by zajímalo co zakladatelka v 17ti letech. Ruku na srdce, kdo z nás se v 17ti nevymezoval cigaretama, pár panákama nebo jointem?? :mrgreen: Zkoušení prostě k tomuhle věku patří. Já měla docela důvěru rodičů, kouření na tahu bylo normální, stejně tak, jako alkohol, opilá bych si ale nikdy přijít domů nedovolila, aniž by mě naši kůli tomu nějak drilovali, vždycky jsem si v klubu hlídala skleničku s pitím, dokud jsem nedopila, neodešla jsem od ní. Víkendy jezdili naši na chatu a od 16 mě nechávali doma, přežila jsem bez excesu, podle mě i díky tomu, že mě nehlídali a nechávali tomu volný průběh…Myslim, že mi ta svoboda dost prospěla :lol: Naopak v rodině máme případ, kdy rodiče dost hlídali a skončilo to těhotenstvím v dosti mladém věku :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
7.1.18 18:21

Souhlasím s většinou. V 17 je na výchovu pozdě, to zaprvé, spíš se vše obrátí proti vám. Zadruhé jsou skoro dospělí. Zatřetí: odříkaného chleba největší krajíc - vážně si myslíš, že si holka za rohem nezapálí znovu? ;) A za čtvrté: je zvláštní, jak dospělí rychle zapomínají na své dětství/mládí. Není to tak dlouho, co jsem byla ve věku vašich dvojčat, takže s nimi docela soucítím. Do půlnoci doma je docela opruz, i když pochopitelný. A zákaz alkoholu a cigaret? Neznám společně se sexem „lepší zábavu“ pro skoro dospělé puberťáky. A z většiny z nich vyrostou relativně slušní lidé, stačí si vzpomenout na své mládí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
7.1.18 19:05
@Anonymní píše:
Holky už nevím jak dál, máme 17-letá dvojčata Julii a Jakuba. Jsem matka, které záleží na tom, aby její děti nepily alkohol, nekouřily atd. Muj manžel je v této problematice příliš liberální. Moje děti mohou chodit na zábavy max. do 00:00 a pak se mi musí hlásit s tím, že zkontroluji jejich,,stav”. Teď jsem ležela týden v nemocnici a po příjezdu domů jsem s hrůzou zjistila od sousedů, že děti o vikendu přišli domů nad ránem a dcera byla viděna s cigaretou v ruce… manžel mi na to řekl, že to k jejich věku patří. Co si o tom myslite vy? Jsem moc přísná?

jsou skoro plnoletí.. nevim, co chceš, stejně je neuhlídáš.. chlap má pravdu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
7.1.18 20:19

Nejake pravidla bych vyzadovala, ale tez bych byla liberalnejsi. Kdy jindy maji mit pocit rebelstvi nez ted mladi a svobodni.
Mam v okoli hodne omladiny, ktera si klidne na plese nebo o hodech daji, chodi na zabavy a jsou to slusne, studujici decka. Zadni problematici. A klidne pari od 15r. O sousedovic deckach kdyby natocili film, tak by se lidi divili a pritom oba pohoda a rodice maji extremne benevolentni. No zatim se jim to vyplaci (znameje, kdyz byli jeste nezletili, porad stejni i po letech). Holka velmi mlada a uz ma svoji uspesnou firmu a kluk studuje. My jsme v kraji vinaru, tady nepiju jen ja, protoze se to uz nenaucim :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí