Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
stepatom píše:
možná to vyznělo blbě z toho jak jsem to napsala–ono nejde popsat vše co člověk cítí a chce to napsat, vím jistě že bych s ním nespala a nechci s ním spát,dokud to neskončí.Jsem ráda, že to po mě nechce..ale…na jednu stranu se cítím hrozně,ze dne na den…už nic! Nesnesla bych teď ani aby mě obejmul..ikdyž uvnitř si to mé já moc přeje. Je to hrozný pocit.
Takže ty vlastně jen čekáš, až to skončí..Jako vždycky.
On ti v pondělí řekne, že s ní skončil a ty se s ním v úterý vyspíš?? A to se ti neekluje??
Podívej, on si tě neváží, žije si dle svého rozkroku a vyloženě si užívá tvé submisivní povahy.
Nemusíš se nutně hned rozvádět, ale prohoba on nechce nic řešit, tak mu neustále nedávej najevo, jak čekáš až ho to pustí a jak s otevřenou náručí zase zajedete do starých kolejí.
Také nevím, jak si představuješ, že zavoláš milence at si ho laskavě vezme k sobě.
On ti jasně řekl, že nikam nejde a nikam nechce. Je to i jeho dům, tak proč by si dělal násilí..V tomhle asi nehneš.Nebo se chceš prát?? ![]()
A nejvíc mě vyděsila vidina, že za 7 let si budu připadat odepsaná. V tom věku bude mé dceři 18, ale to nenaznačuje, že začnu trénovat skoky do rakve, ani se nepřihlásím do senior turistického oddílu.
Koukni se na seznamky na netu a uvidíš, že výběr chlapů je stále dostatečný..
Prosím zrekapituluj si chování tvého manžela před nevěrou - opravdu jsi byla štastná???
Ano, správně, jsem s ním od 16, jemu bylo 17.Je fakt, že jsme se měli oba jako první..ale to nic nemění na tom, jak to teď dopadlo, a hlavně jak to vyřešil–tu naší krizi.Myslel jen sám na sebe. Jak jsem již psala, bydlím na vesnici do města 30km..tak možností abych běhala po obchodech, na kosmetiku…nemám moc.Ale byla jsem u sestry-ke které jsem taky nesměla jezdit..a nechala jsem si udělat poprvé gelové fr.nehty.vždy jsem toužila mít hezké nehty,ale protože jsem se stále hrabala v hlíně,,ve vodě..v cementu.....nějak jsem se k tomu nedostala.Teď je mám, jsou super a na baráku již na nic nešáhnu..tak mi i vydrží.Jeho poznámka,když je viděl: to se mi vždy na jinejch líbilo.Pokusím se shodit-nervama mám již 8kg dole, a pak si něco koupím jen pro sebe..no,ale to taky není řešení.Možná si zvednu trochu seběvědomí..protože to mám fakt na 0,roky jsem poslouchala jak vypadám,že jsem strhaná,unavená,neveselá..že jsem přibrala(někdy po jeho výlevech vůči mě,jsem si sedla a fakt se cpala…).Dík za názory
Zakladatelko, chápu tě, ale já i kdybych ho chtěla sebevíc, mám snad nějakou HRDOST a tohle bych nedopustila, pro mě by skončil jednou pro vždy. Říkám si vždycky, že kdyby mě tohle potkalo, vzalo by mě to, ale člověk se časem oklepe a po týdle planetě chodí tolik chlapů a možná ještě lepších než ten předtím.
zakladatelko a kde pracuješ?? Přímo ve vaší vesnici??
A jaký je spoj do toho města??
Já nevím, ale já bych po práci prostě vyrazila autobusem kamkoli a vrátila se až večer.Dítě máte velké, určitě odpoledne přežije samo.. ![]()
Do města 30km? To jsi tam za půl hodiny ne?
A co ty kolegyně, co tak podniknout něco s nimi?
Lizbeth píše:
Začni žít svůj život. Bez něj.
Klidně začni hledat milence. Koníčky, péče o sebe i nové známosti.
Bude to mít více efetktů:
1, budeš se cítit lépe
2, vzbudíš zájem ze strany někoho nového
3, vzbudíš zájem ze strany manžela..Podle toho se pak zařídíš..Bud jsi sto, vzít ho zpět, pokud bude chtít, nebo to nedokážeš a uděláš první krok k tomu, začít znovu s někým novým..
Jisté je, že ani ČAS není tak spolehlivý ranhojič jako MILENEC…
Přeji hezký nový nebo staronový začátek života.
Řešila bych to úplně stejně
A to jsem proti milencům. V tomto případě bych to viděla jako nejlepší řešení. Uvědomí si, že jsi žádaná žena a nejen domácí „uklízečka“. Ještě bych manželovi přidala nějaké povinnosti, ať nemá tolik času na blbosti…
Holky, já když nad tím přemýšlým a čtu Vaše odpovědi..vím že máte pravdu, že jsem asi fakt blbá, že čekám na něco…ale když těch 22 let,nejde jenm tak zahodit,jako že nebyly..aspoň já ne,hlavně to-že toto bych od svého muže nikdy nečekala,nevěru odsuzoval…myslela jsm že rodina je na prvním místě-ikdyž to někdy skřípalo,a nastal všední stereotyp…ale místo abychom začali něco společně podnikat,rovnou to vzdal.bránit mu nebudu a držet taky ne. Máte pravdu–začnu u sebe a na sebe myslet! Nebudu se bránit-jako dosud jsem to dělala, sednout si s někým na kafe…tedy pokud někdo bude chtít. prostě začnu taky žít a né sedět doma a truchlit a možná mu po čase řeknu, že mu děkuji..že jsem poznala konečně něco hezkého. Budu se snažit dát se do kupy.s koleginěmi toho moc nepodniknu-oni by mohly být moje mamky,mají své starosti a rodiny.Zkusím navázat kontakt s kamarádkama,které se s námi přestaly stýkat,kvůli manžolovu chování vůči mě i před nimi. Mějte se
stepatom on si te vubec nevazi, vis po tech zkusenostech co mam ja, vim, ze to neni o vzhledu, vykasli se na nej, ano vim co povidam je mi 36 mam dve male deti, taky si nekoho nasel a letel hned… byli jsme spolu taky od 15 vim jake to je, navic jsem na materske,finance dve male deti…ver neni to jednoduche, ale neumim si predstavit ze by nekoho mel a chodil mi domu …
Jen pro příklad:
Kamarádka (35), manžel se na ní vybod po 16 letech manželství, našel si jinou, maj dvě děti (15 a 13), barák na hypotéku atd. Ona to pořád chtěla vrátit, přesvědčila ho a za pár dní to bylo zase zpátky, byl u milenky. Tak se to opakovalo 4×. Nakonec se kamarádka sebrala, pochopila, že to opravdu dál nejde, že on není jediný a vykopla ho. Našla si milence (má rovnou dva), bere to jako rozptýlení, je šťastná, omládla o 10 let, zhubla a je jí fajn a to je hlavní. Na vztah zatim nepomýšlí, přijde vše časem. Její ještě manžel jí při poslední návštěvě řekl, že nechápe, proč ho vyhodila
Má smůlu chlapec, má co chtěl.
Přemýšlela jsem o tom ještě večer ve vaně. A víte, na co jsme přišla? Že si z tebe udělal milej zlatej normální mamahotel. Se vším všudy. Včetně toho, že máma svý dítě NIKDY nevyhodí a pravděpodobně NIKDY ho nebude nutit mít s ní sex (přeloženo, může si šoustat kdy chce, s kým chce, popřídě dokonce i doma …).
Ale chápu tě, že ono to nejde rozseknout jen tak hned a náhle. Tak to dělej postupně. Příště, až najdeš jeho košili, nehaž jí do pračky, nýbrž do nějakého předem vyhrazeného kouta. Tam postupně odlož ponožky, jeho dokumenty, rostě všechno, co ti přijde pod ruku. Nic víc s tím nedělej. A dále, taky se postupně nauč, že když už teda uvaříš pro vás dva (pokus se na to myslet dopředu s velikostí porcí), milej zlatej se bude muset obsloužit sám. Škoda jen, že není dostatek nádobí - a pravděpodobně by ho neumyté nádobí v kupě jeho ponožek spíš rozesmálo …
KOusíček po kousíčku, pomalinku v sobě hledej sílu mu přestat sloužit. Vztah je o tom, že se nejen dává, ale taky bere. A co dává on? Koukám, že jen ramena nahoru - v póze „já vlastně nevím, co chci.“ A do toho Novýho roku snad budeš mít v sobě víc síly to rozseknout, protože - on to nebude. Jemu je takhle dobře, byl by vůl, kdyby to udělal!!!
Jo a ještě s tou smrtí v 38 - chápu, že začínat v tomhle věku je dost šílený. Ale věř, že to jde. Jedna moje babi ovdověla v 55. Našla si pak jednoho dědka. S tím to nevyšlo … ale našla si cca po pěti letech dalšího … ke kterýmu se nastěhovala … a vcelku jim to klape.
Druhá moje babi ovdověla před třemi lety. PO 53 letech šťastného manželství!!! A přežila to. Dokonce do té míry, že na začátku prosince se přestěhovala (!!!). Ne, dědova smrt s tím přímo nesouvisí, jde spíš o to, že babi chtěla za teplem a blíž ke svým dětem a vnoučatům (je ze Šumavy) … ![]()
no s tou smrtí–to povídá on, že musel něco udělat-holt to je zrovna nevěra..že má pocit, že by jinak psychycky umřel,že si nic neužil…že stojí na místě,že ho vše deptá…Vše jen on on on..on je nepochopenej,on si nic neužil,on strádá.....ale že to samé mám i já! 6e bychom tedy mohli to vše zas dohnat spolu..to ne, jednodušší je to začít s někým jiným,kdo ho poslouchá,obdivuje.....bolí to.
S - ano boli to ale asi to o nem neco vypovida ne??? ja kdyz ctu co o nem pises jezis me svedi ruka.......bych hnala jajinka, jak by jsi to s jajinkem asi chtela dohanet???
Tak to je dobře, že máš ty nehty cos po mich tak toužila a počkej až se rozšoupneš ještě víc
Řešení to není, ale je to první krok a ty nesmíš zůstat na místě. No on ti navíc odehnal kamarádky
tak to taky musíš napravit. Hele a kdo říká, že začínat znova se rovná stejná dřina, jakou jsi zažila v manželství? Jako proč se dřít, co bys chtěla budovat? A zahozená léta to nejsou, máš přece syna. Teď přichází na řadu užívání si. Závazky v podstatě nemáš, syn je velký, paráda, skoro ti závidím
Vím, že se trápíš, ale to je normální, to přejde, nesmíš se tomu moc podat.
Stepatom, je to smutné, ale fakt ti nezbývá než jít dál a doufat, že všechno zlé je pro něco dobré. Zbavíš se tohohle sobeckého pána, který ani nemá dost slušnosti se zvednout a odejít nebo napravit, co zpackal a ještě má tu drzost z toho vinit tebe. ![]()
Zavolej všem kamarádkám a začni se bavit, vánoce vyřeš tak, že zmizni z domu k příbuzným i se synem a on ať si trhne i s povedenou matinkou a milenkou. Třeba by mohli slavit u ní, že?! Určitě má uklizeno, navařeno, napečeno… ![]()
A pokud jsou kolegyně v práci aspoň trochu v pohodě, tak se toho neboj a jděte ven. Aby ses nedivila, jak dokáží řádit ženský, do kterých bys to neřekla. Znám to z práce, všechny kolegyně o 15-20let starší a jak se umí rozšoupnout. Jo a po práci nechoď domů, ale jezdi do města a doma ať je první manžílek. Předplať si fitko, bazén, kosmetiku…a samozřejmě vínečka v kavárně. Co doma? Syn beztak doma není a ty tam čumíš sama a užíráš se. A ještě jedna poznámka. Znám dvě rodiny, kdy manžel zahnul s milenkou a ženy je vyhodili z domu. Po nějaké době se z toho zbráborali, začali o sebe dbát a užívat si a to bys měla vidět, jak tam po pár letech manželé krouží a obdivně vzhlíží
Jeden se chce dokonce vrátit, protože ho ta jeho milenka vyhodila. Ale má smůlu
Držím pěsti.