Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
A myslím, že není třeba se tu obhajovat a psát sáhodlouhé rozbory, jak on je jinak strašně hodný a bla bla.
Já tomu věřím. Nicméně ani kvůli sebehodnejsimu chlapovi bych nenutila dceru žít v zakouřeném bytě. Hned na začátku bych mu to v klidu řekla a pokud by mi řekl, že trvá na svém kouření vevnitř v bytě, tak bych s ním třeba jen randila, ale nenutila bych v tom prostředí žít děti a nedělala bych z nich pasivní kuřáky. Protože je obrovská šance, že na to jednou zdravotně dojedou…
@Anonymní píše:
Dost nešťastné ale že syn kouří víš. Muzes se stavět na hlavu ale pokud chce kouřit bude stejně, tobě za zády (však takových je abylo plno že).Sama jsem byla takováAle to kouření u okna bože to snad ne…co až se dítě narodí…kdyby aspoň na WC, ale kuchyň
Mě takhle sousedka pode mnou hulí na WC a stoupackami mi to jde bytu ![]()
@Veveří píše:
Mě takhle sousedka pode mnou hulí na WC a stoupackami mi to jde bytu
A byli jste za ní? My tedy bydlíme v baráku, ale dělat nám tohle sousedka, tak chlap by byl sakra razantní, pokud by nepomohlo klidně požádání, st to nedělá.
@káťa je to sice smrad, ale nebyli. Sousedka takto kouří v bytě už 40 let (nejen na záchodě) a kvůli nám by toho stejně nenechala. Z jejího bytu se táhne stejný zápach, jako třeba kdysi z pivnice, takový ten těžký, nevětraný. Stačí aby otevřela dveře na chodbu. Na druhé straně je to hodná sousedka, tolerantní k našim hlučným dětem a to u mě převažuje nad smradem z cigaret, takže s ní nechci jít do konfliktu. Snažím se utěsnit stupačky a rychle zavírat okna, když je ona otevírá.
Já nikde neradila rozchod ani jsem nepsala, že se nemají rádi.
Když už nastěhovala před lety děti k chlapovi, který kouří v bytě a odmítá chodit kouřit ven bez ohledu na kohokoli, tak by teď bylo i hodně divný, kdyby se kvůli tomu zase stěhovala s dětma pryč.
Já jsem se jen podivila nad tím, že na tohle přistoupila. A že jeho samo od sebe ani nenapadlo začít chodit kouřit ven, že raději udělal pasivní kuřáky z partnerky a jejich dětí. I když, jak říkám, je s podivem, že do společného bydlení za těchto podmínek šla ona, jeho děti to koneckonců nejsou.
Jen kvůli dětem doufam v to, že alespoň s ohledem na to miminko (které bude jeho) slib dodrží a nebude mu kouřit doma.