Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kelly951 Ja bych na tvem miste rozhodne zacala tim, ze si najdes plny uvazek. Tahle financni zavislost ve vztazich nikdy nedela dobrotu. Ja se vzdycky otacela, abych nejen mela kam jit (dum je manzela), ale zaroven i na materske vydelala tolik, abych se dokazala postarat o sebe i o dite, kdyby neco. A ver, ze mi to pak dava ve vztahu uplne jinou pozici, nez kdybych se nechala vydrzovat a starala se jen o domacnost a dite. Tvrdis, ze kvuli detem plny uvazek nejde, to je pekna blbost, bud si najdi neco s HO, predpokladam, ze deti jen odvedes na trenink a pak mas zase volno, takze si muzes sednout nekde do blizke kavarny a makat, nez deti skonci. A nebo si zaplat chuvu, klidne nejakou duchodkyni nebo studentku, co deti vyzvedne a odvede je na trenink a ty muzes v tu dobu normalne pracovat.
@Ernais píše: Více
Jen takový technický dotaz….tohle je nějak podložené? Protože se mi to moc nezdá. Sousedi jsou oba právníci, pracují hodně, studovali spolu, děti mají už větší a on stejně běhá za slečnami, protože dvacítka je holt lepší než udržovaná 40+. Prostá biologie.
@brisco píše: Více
No, tady je to spíš o tom, že si on tím víc vyskakuje.
Kdyby měl vedle sebe finančně nezávislou ženskou s vlastní vilou, třeba by jí nevyprávěl cosi o tom, že mu hučí v kládě při vypisování s jinými.
Takhle má závislou puťku, co si nevydělá na živobytí, navíc jí zajištění evidentně vyhovuje, žije skrz děti.. A panáček si rázem myslí, že může laškovat a pošu_kávat jinde.
Biologie. A není to jen o věku. Prostě chtějí diverzitu a kvanta žen. Harém. Zrzka, bloncka, bruneta, prsa, zadek, oči, nohy, všechny druhy, pokud možno.
@Lojzísek píše: Více
jop, taky me prekvapilo jak zakladatelka psala ze by nesnesla aby se o deti starala chuva kdyz by otec byl v praci, nebo ze by deti prisly o konicek kdyby sla na plny uvazek…
vazne by me neprekvapilo kdyby manzel videl v zakladatelce kvocnu misto kocky
A kdyby byla finančně nezávislá s vlasti kariérou, tak by se jí zase vyčetlo, ze nepečuje o vztah, chlap cítí, ze ho nepotřebuje a tak si našel jinou. ![]()
IMHO, ta hypotetická, finančně nezávislá žena s vlastní vilou…ta by těžko stihla porodit děti před padesátkou. Pokud by nedědila. ![]()
Tak existují i bohaté partie ![]()
Já jí nevyčítám nic, její chlap je prostě kurev-ník a jiný nebude. Chce mít rodinku do fotoalba, obstaranou domácnost a rozptýlení jinde. Toť vše, žádná rarita. Kolikrát je i ta manželka super kost a je jí to houby platné. Těmhle zmetkům se všechno okouká, potřebují nový a nový rajc.
Karty jsou rozdané rozhodnout se musí zakladatelka sama. On jiný nebude.
S tím souhlasím. Jen bych říkám, ze to není o penězích.
Manželka Arnolda Schwarzeneggera byla novinářka, advokátka a spisovatelka z rodiny Kennedy a stejně si udělal děcko s chůvou.
Není, ale může být..
On ví, že je na něm závislá, vyskakuje si.
Ona ví o své závislosti, nechce se vzdát pohodlí, proto rozvažuje. S financemi a vilou v zádech by už třeba letěl jako namydlenej blesk.
To chování a rozhodování to určitě ovlivňuje, kór když teď má zakladatelka materiální pohodlí, které si sama není schopná zajistit.
@brisco ja to myslela tak, ze pokud je zena na svem muzi financne nezavisla, tak to sice neznamena, ze nemuze mit chlapa ku**vnika, ale nemusi resit, ze ho nemuze poslat do haje, protoze by se pak musela vratit se dvema igelitkama a detma na krku k mamince do pokojicku. Mne kdyby manzel prisel vykladat, ze uz ho to se mnou moc nebavi a radsi chce prohanet mladsi kocky, takovym stylem, jako to zakladatelce huci do hlavy ten jeji, tak mu oznamim, kolikateho se stehuji se synem do sve nenovitosti a kdy se potkame u pravnika, ktery nam pomuze rozseknout sjm. Tim, ze vim, ze ho nepotrebuju, dava mi to moznost si jeho chovani nenechat libit. A lide si k nam vetsinou dovoli prave tolik, kolik je sami nechame. Jen k tomu dodam, ze ja sama jsem byla ve vztahu, kdy z chlapa po nekolika letech vypadlo, ze vlatne nevi, jestli chce byt se mnou nebo radsi prohanet jine rostenky. Tak jsem mu poprala hodne stesti a zabavy, dohodla schuzku s pravnikem, rozdelili jsme si majetek a ja si sla dal po svem.
Tak to je. Něco za něco. Angelina koupila manželovi celý ostrov a taky to nevyšlo
Přesně, u kariéristky by se vyčítala zase kariéra. Podle mne to na to velký vliv až tak nemá. Je to v tom člověku. Má problém, tak zahýbá. Není schopen problém řešit. Nebo je to čistě pudová záležitost a ten člověk se nějak napasoval do rodinného života, přitom by chtěl ve skutečnosti něco jiného a odmítá si to přiznat. Nebo cítí, že stárne a začne panikařit a zblbne. To s postavením partnera podle mne moc nesouvisí. To si jen lidi nalhávají, že když budou zajištění, tak se jim to nestane. ![]()
@Ernais
Pokud jsou manželé, tak se dělí majetek půl na půl i kdyby ona nevydělávala vůbec. ![]()
@Lydia Délectorskaya
Přesně, nikdo nemá v životě všechno. Když bude honit kariéru, pečovat o děti a snažit se kvalitní vztah s manželem, tak se uhoní a přijde o zdraví.
Tak. A ona ta kariéra a rodina prostě nejdou moc dohromady. Jsou to veliké projekty a to skloubení jde těžko. Dnes je doba, kdy se to podává v tom lepším světle. Taky záleží na oboru. Ale když někdo stráví 12, 16 hod v práci, rodina strádá vždy. U těch dětí se to často ani neprojeví hned, klidně v pubertě. A psycholog pak řekne, že je zanedbáno z období 4 let dítěte. Chybí otec, neplní roli… A teď co? No a co teprve manželství. Dávám to jen jako příklad, tak se mi tu prosím na to nechytejte, ať nezabředáváme do detailů. Prostě něco za něco.
Aha, to jsme se nedocetla jestli je byt sjm nebo jen jeho nebo najem.