Manžel spořádá denně 5 a více piv - váš názor?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
951
17.6.20 10:54

Je to alkoholik. Tipuju, že to bude jeden z těch, co si vyvalí doma na gauči pivní pupek, zapne fotbal, stáhne 5 kousků, sežere na večeři půl kila točeňáku s cibulí a myje se jednou za týden, páč správný chlap má smrdět. Vždycky se divím, co na takových jedincích ženské vidí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1229
17.6.20 10:58

Když je to chlap kamarádky, proč to řešíš ty? Nic ti do toho není…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
17.6.20 11:00

@Froseth Tak to je přesný :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2688
17.6.20 11:03

Osobně se divím, že to kamarádce nevadí, protože čuchat doma každý den chlapa, co smrdí pivem, to musí být lahůdka. :poblion: A jo, pokud si není schopný to pivo na delší dobu odpustit a je nervozní, nepříjemný, když si ho nedá… tak je závislý. Ale žiješ v Čechách, tady má podobného pivního Pepana doma každá druhá, tak jim to přijde normální, přeci si nebudou připouštět, že i ony mají doma ochlastu. :roll: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
17.6.20 11:03
  1. Alkoholismus se neposuzuje množstvím vypitého alkoholu.
  1. Jiná otázka - Pije manžel přes míru? Podle mezinárodních měřítek ano (riziko je dáno u 1 piva a 1 sklenice vína každý den), podle českých „pivařských“ měřítek - ne.
  1. Obecně je mezi pivaři alkoholiků relativně málo. Alkoholik hledá opojení - těžko by si tedy vybíral pivo, kterého musí člověk vypít hromadu, aby se dostal do nálady. Pokud ale třeba do toho piva dává rum, tak to už je rizikovější. Klasický alkoholik sáhne spíš po vínu, tequile, rumu apod.
  1. Obecné projevy alkoholismu: pití po ránu, alkohol narušuje pracovní povinnosti, takový člověk pravidelně chodí domů opilý, problémy s pamětí, agresivita apod.
  1. Jinak pro představu: zdravotní negativa 5 piv denně v součtu odpovídají negativům 1 energeťáku denně, 5 káv denně, 1l kolového nápoje denně, 1 láhve vína denně. :)
  1. Pochopitelně, nadměrná konzumace alkoholu k alkoholismu vést může.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.6.20 11:12

Můj chlap jich vypije denně tak 5-8 :(… Vadí mi to, ale nic s tím nenadělám. Dřív pil jednu, dvě flašky vína za večer, tak si říkám, že je snad lepší to pivo… Ale myslím, že to alkoholismus je.

• Citovat
  • Upravit
800
17.6.20 22:31

Můj chlap má taky denně několik piv, když není pivo, dá si něco jiného. Také mi to vadí, ale má to asi v rodině, bohužel :(. Teď aspoň zkouší přestat kouřit. Obojí mi smrdí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.6.20 12:01

Můj otec pil cca 6 piv denně, alkoholik není, tvrdý alkohol jen občas, nedělá mu dobře. Opilý z piva nikdy nebyl, ani se nikdy cíleně neopíjel, ani na oslavách. Pivo pil místo vody, nikdy ne před nebo v práci. Teď v 70 vypadá velmi dobře, minimum vrásek, ale pije už jen nealko, protože se začal po pivu cítit opilý, tak přestal. Takže záleží, jakým způsobem pije. Ale pokud je to manžel kamarádky a ne Váš, tak to neřešte, stejně s tím nic neuděláte, jen to bude otravné a vlezlé.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová