Manžel strašně moc jí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3201
10.8.22 20:17

A proč mu vaříš večeři, když má 2× denně fastfood? Měl by se pořádně nasnídat, spíš ty vejce, chleba s něčím. To sladké spíš ne. Problém je, že nejí ovoce a zeleninu. Pak si tedy před prací dát oběd z domova. A k večeři nutně musí mít teplé? My máme večeře studené. Chleba, pomazánka, sýr, salám, zelenina…A na dojezení nebo mezi jídly jsou dobré oříšky, ty jogurty, které nejí, ovoce, zelenina no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
635
10.8.22 20:23

Škoda té zeleniny, pokud má roztažený žaludek (jakože nejspíš ano), potřebuje to zaplácnout a na to je zelenina fakt nejlepší, protože minimem kalorií doplní zbytek jídla. Jinak mi hodně pomohlo ke zdravému stravování začít sportovat. Zaprvé se mi po těžkým jídle blbě běhalo (nedej bože kdybych si dala něco smaženého, ale to mi naštěstí ani tolik nechutná), za druhé jsem si nechtěla kazit výkon…zkus s ním začít dělat nějaké společné aktivity - rychlejší chůze a později běh s kočárkem, brusle, dát časem dítě na hlídání a jít si na hodinu na spinning/badminton, cvičit doma…cokoliv, ale hlavně pravidelně. Ono mu brzo dojde, že když se před tím nacpe fastfoodem, tak mu bude akorát celou dobu blbě a ještě mu bude trapně, že jeho žena je na tom fyzicky mnohem lépe. Ono je sice hezký sportovat, ale bez nějaký normální výživy to nejde. Jakmile ho začne bavit sport, jídlo přijde samo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2291
10.8.22 20:44

Jedno je zásadní a tím je,.že on musí chtít. Může tu padnout tuna rad, ale když on nechce, tak se nic dít nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TO_IT
10.8.22 20:47

Co jako alternativa na sladké snídaně domácí musli kde bude méně kcal, ovesné kaše s ovocem? Vyjde levněji, než celý závin.

Případně vážně komplet bílkoviny, já když snídám a nestihnu pak vařit, tak abych měla do jídelníčku dostatek bílkovin, tak klidně sežeru balíček šunky :oops: ale mohla bys (pokud bys chtěla) dělat domácí šunku, aby měl ráno na hemenex apod (s minimem oleje).

Ten faast food nezakazuj, zavislost se blbe zakazuje. Ale zkuste to kompromisně omezit, pro začátek třeba „jen“ ob den? :think:

• Citovat
  • Upravit
4535
10.8.22 20:48
@Anonymní píše:
Možná máš pravdu, i když si nemyslím, že to nějak přeháním. Jak říkám, o ostatní práce v domácnosti se dělíme, ne že by páneček seděl a já lítala jak čamrda. Mě vaření baví, je to můj koníček, a když dělám sobě, tak udělám i jemu.

Tak velké porce vařím proto, že pořád naivně doufám, že nám oběma zbyde na druhý den na oběd. :roll: Když to teď vidím, chápu, že doufám asi zbytečně.

Edit: Mě ne mně :poblion:

Příspěvek upraven 10.08.22 v 20:03

Tak ty dvě porce na druhý den prostě odeber předem, aby to nemohl sežrat, ne? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
10.8.22 21:12
@Anonymní píše:
To jsem uz také zkoušela… Prý už u nutriční terapeutky byl (asi dva roky předtím, než jsme spolu začali), ta mu řekla, že má jist jen to kuře (v kombinaci s doplňky stravy, chromiem atd., toho máme doma plno), že to funguje nejlépe s jeho metabolismem :roll:, on ji poslechl, kila šla dolů a pak mu to pokazila bývalá, která chtěla chodit po restauracích - jeho slova. On je jinak rozumný, dá si poradit, ale v tomhle je zabejčený a ví všechno nejlíp už dávno.

A opravdu byl u nutriční terapeutky (=nelékařský zdravotnický pracovník, co to studoval na VŠ/VOŠ) nebo spíš u výživového poradce (=vzdělání nejisté, často jen člověk s vikendovým kurzem)? Přeci nutriční terapeut by mu nemohl poradit ať jí jen kuře s rýží, to byl spíš měkdo z té druhé skupiny, ne? Ať jde za někým pořádným…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TO_IT
10.8.22 21:27

Případně ať začne sledovat skupinu kalorické tabulky, jsou tam i chlapi co zhubli a jsou v super kondici. Mohlo by to motivovat, že to jde i chlapům.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.8.22 21:29
@Yxc28 píše:
A opravdu byl u nutriční terapeutky (=nelékařský zdravotnický pracovník, co to studoval na VŠ/VOŠ) nebo spíš u výživového poradce (=vzdělání nejisté, často jen člověk s vikendovým kurzem)? Přeci nutriční terapeut by mu nemohl poradit ať jí jen kuře s rýží, to byl spíš měkdo z té druhé skupiny, ne? Ať jde za někým pořádným…

Nevim, kde byl. Bylo to v zahraničí. Říkal, že to byla nutriční terapeutka zaměřená na obezitu. Dělali mu tam nějaké testy z krve a pak mu naordinovali tuto dietu. Že nekde byl mu sice věřím, ale taky si trochu myslím, že si z toho odnesl jen něco a drží se toho jako klíště, o jiném poradenství nechce slyšet.

No nic, zkusím oddelovat část do krabiček, ať máme oba druhý den oběd, když to nezabere a pujde to takto dál, nastává promluva o financích a jejich dostupnosti na fast foody. A zkusím zapracovat ty snídaně, i když s tím má pravdu Tofifea, že si budu pripadat, jako jeho matka.

Děkuji všem. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
1376
10.8.22 21:48

Já mám doma něco podobného. Chlap jak hora, ale je mlsny, až to hezký není. Nejradši by jedl pořád parky, uzeniny, brambůrky, limonády na litry, čokolády. K snídani do pekárny hezky, večer dvacet deka vlasaku pět rohlíku. Zelenina mu nechutná, ovoce mu nechutna, luštěniny? Ani omylem… Připadala jsem si jako matka, když jsem ho upozorňovala na jeho stravu. A když jsem uvařila, jak píšeš, snědl toho hromadu.

Můj postup byl následující. Já zašla k dietologovi, kvůli sobě. Nastavil mi jídelníček a začala jsem hubnout. Jíst a nakupovat jen zdravé věci a víš co se stalo? Začal si taky dávat zeleninu, jíst min.. jako občas má pořád ustrelky, ale nepomohlo mu to vyčítat. Musel k tomu dojít sám :)..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42521
10.8.22 21:58

Dvacet litrů za jidlo ve dvou 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14628
11.8.22 00:09

A já bych se mu na ty teplé večeře vyprdla :nevim: Jako když se chce dvakrát denně cpát v mekáči, tak na večeři tady máš chleba, šunku a čau :nevim: Nebo, když bych chtěla být moc hodná, udělala bych ke svému teplému obědu porci navíc. Ale vařit z kila masa pro dva lidi v podstatě na jeden den, no tak to pardon. Dvacet tisíc neprojí ani naše pětičlenná rodina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sonarka
11.8.22 01:11
@TO_IT píše:
Ty jo, já jsem dneska byla na akci kde jsme každý dostali obrovský talíř se svíčkovou, z 28 lidí to snědlo 6 lidí, ostatní nechali většinou 1-2 knedle. Asi žiju mezi nenenažranci.

My jsme taky vsichni v rodine spis nejedlici…proto nechapu ty vecne hladove krky…kdyz jdeme s brachou k mamce na navstevu, tak ji vzdycky z tech nasich zbytku krvaci srdce :lol: A brbla, proc nemuzeme jist jako rodina od jejiho pritele, ti pry sni vse a jeste si pridaji…no tak holt, co si udelala, to ma :lol: :* :nevim: Jinak taky neznam moc zroutu, proto me prekvapilo tady ne emimi, kdyz tu kdosi z pritomnych muzu psal svuj jidelnicek 8o Ze snad k snidani ten obrovsky jogurt kilovy, k tomu nejake koblihy, k obedu asi 5 kurecich tortill a dal uz jsem to snad ani necetla, neb jsem byla zasycena na tyden :lol: 8o Podle me je to psychicka porucha…tolik jidla nepotrebuje ani vrcholovy sportovec.

• Citovat
  • Upravit
Sonarka
11.8.22 01:15
@TO_IT píše:
Případně ať začne sledovat skupinu kalorické tabulky, jsou tam i chlapi co zhubli a jsou v super kondici. Mohlo by to motivovat, že to jde i chlapům.

Muj ex pouziva kaloricke tabulky a vecne je na 200 procentech :roll: A prijde mu to vtipne :roll: Neprobralo ho to… :lol: Kdyz s nami zil, tak vecne nadaval, ze toho hrozne moc prozereme a kdyz pak odesel, bylo celkem zretelne videt, kde byla ta chyba :lol:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.8.22 01:32

Tak jsem ho zmackla ohledne te jeho nutricni terapie, pry to byla nejaka alternativni laboratori, ke ktere ho privedla jeho alternativni matka, nenajdu jejich vyzkumy nikde na internetu, ale rekli mu pred sesti lety o chromiu, takze je to legitimni…

Bylo to pry nejake komplexni vysetreni, kdy mu na zaklade krevnich a zatezovych testu, ktere si platil, rekli, ze ma intoleranci na pulku potravin, vcetne skrobu, mlecnych výrobku a ovoce a ze to jist nema. A ze kdyz to bude jist a nebude jist jen to svoje kure, tak ta dieta vlastne vubec nema vyznam a ze když si da rajce, tak je to jakoby snedl tabulku cokolady.

Pak se urazil, ze z nej delam blbce. :roll: :roll:

• Citovat
  • Upravit
TO_IT
11.8.22 02:47
@Anonymní píše:
Tak jsem ho zmackla ohledne te jeho nutricni terapie, pry to byla nejaka alternativni laboratori, ke ktere ho privedla jeho alternativni matka, nenajdu jejich vyzkumy nikde na internetu, ale rekli mu pred sesti lety o chromiu, takze je to legitimni…

Bylo to pry nejake komplexni vysetreni, kdy mu na zaklade krevnich a zatezovych testu, ktere si platil, rekli, ze ma intoleranci na pulku potravin, vcetne skrobu, mlecnych výrobku a ovoce a ze to jist nema. A ze kdyz to bude jist a nebude jist jen to svoje kure, tak ta dieta vlastne vubec nema vyznam a ze když si da rajce, tak je to jakoby snedl tabulku cokolady.

Pak se urazil, ze z nej delam blbce. :roll: :roll:

Nemusíš z něj dělat blbce, dělá to ze sebe sám ;)

Mít v hlavě, že pro nějaké tělo je kalorická hodnota rajčete to samé co čokoláda, to chce fistron.

On nechce, musí k tomu dojít sám. Ale předpokládám, že není tak starý ne? Pro něj není to jeho „nic nezvládnu bolí mě tělo“ zdravotní výhrůžka?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková