Manžel strašně moc jí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8558
12.8.22 20:31
@Barevné klubíčko píše:
Nevím, děti ještě nemám… Ale můj chlap pracuje stejně manuálně jako já a jí naprosto stejné jídlo a stejné porce jak já… A přesto, že je chlap, tak mu to stačí… :nevim:

Tak třeba jíš hodně Ty. :D
(Ne, dělám si legraci). :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.8.22 22:03
@Cimada píše:
Tak třeba jíš hodně Ty. :D
(Ne, dělám si legraci). :)

To je dost možný :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25091
13.8.22 18:44

Obávám se, že tady je každá rada drahá. Nic většinu chlapů nenaštve spolehlivěji, než když jim šáhnete na, nebo začnete vyčítat, oblíbené jídlo. On evidentně zajídá své strasti a jídlo se stalo středobodem jeho života. Žaludek má roztažený tak, že mu běžné porce nestačí. Zároveň do sebe cpe spoustu prázdných kalorií, po kterých má brzo hlad. Jenže z toho kruhu lze utéct jen tím, že bude sám chtít. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.11.22 15:52

Tak si jdu dámy po nějaké době zase postěžovat, protože jsem se dneska naštvala. Udělala jsem guláš z 850g masa a pěti cibulí. Dala jsem si jednu porci (tři knedlíky, dvě naběračky, gramy nevím ale určitě). Manžel si došel potom, vidím ho, že má u sebe misku a říká mi „doufám, že jsi už nechtěla“. Tak se jdu podívat do hrnce a on to fakt všechno sežral. :zed: Jako nevím, možná jsem divná já, ale nepřijde mi to normální, jak mě on přesvědčuje…

Alespoň už nechodí už na fastfood…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.11.22 16:08
@Anonymní píše:
Tak si jdu dámy po nějaké době zase postěžovat, protože jsem se dneska naštvala. Udělala jsem guláš z 850g masa a pěti cibulí. Dala jsem si jednu porci (tři knedlíky, dvě naběračky, gramy nevím ale určitě). Manžel si došel potom, vidím ho, že má u sebe misku a říká mi „doufám, že jsi už nechtěla“. Tak se jdu podívat do hrnce a on to fakt všechno sežral. :zed: Jako nevím, možná jsem divná já, ale nepřijde mi to normální, jak mě on přesvědčuje…Alespoň už nechodí už na fastfood…

Tak máte aspoň nějaký pokrok s tím fastfoodem…jí doma, to není tak strašně nezdravé a drahé. Brala bych to jako první krok správným směrem, těžko z toho co jsi popisovala během pár měsíců bude situace „v pořádku“. Ale s tím rozdělením jídla, já jsem se teda taky musela s manželem naučit fungovat tak, že jídlo se prostě dělí na polovinu, když už já nechci a stačilo mi méně, nabídnu mu, že si zbytek může vzít, že už jsem najedená. Pokud mi nezbyde, tak se holt musí dojíst něčím jiným, když mu to nestačí. Taky jsem párkrát zezačátku skončila o hladu, protože než já jsem snědla půl krajíce s třemi kolečky salámu, byl pryč zbytek balení, nebo jsem si z hrnce nandala méně, protože jsem zvyklá si kdyžtak přidat než pak vyhazovat, a ono už nebylo co. Naučil se to a vždycky se teď už ptá, co ještě chci. Ale u něj není to množství tak absurdní jako u toho tvého.

• Citovat
  • Upravit
16415
8.11.22 16:27
@Anonymní píše:
Tak si jdu dámy po nějaké době zase postěžovat, protože jsem se dneska naštvala. Udělala jsem guláš z 850g masa a pěti cibulí. Dala jsem si jednu porci (tři knedlíky, dvě naběračky, gramy nevím ale určitě). Manžel si došel potom, vidím ho, že má u sebe misku a říká mi „doufám, že jsi už nechtěla“. Tak se jdu podívat do hrnce a on to fakt všechno sežral. :zed: Jako nevím, možná jsem divná já, ale nepřijde mi to normální, jak mě on přesvědčuje…Alespoň už nechodí už na fastfood…

S těmi bílkovinami fakt pozor, jestli snědl třeba 650g masa najednou, a další bílkoviny třeba ze salámů/vajec apod., je to hrozný nápor na ledviny. Zeleninu pořád žádnou nejí? Já bych zavedla, že před jídlem sní mističku zeleniny (okurky, papriky, něco, co jí), ať ten žaludek trochu zaplácne. A možná bych začala nastavovat (udělat mísu karbanátků, ale tu hmotu mít nastavenou houskou a kapustou např.). Polévky jí? Nepomohlo by si před tím jídlem dát pořádný kotel polévky? Že bys udělala levně bramboračku, fazolovou, čočkovou, cibulačku apod., a on by si dal kotel polévky a potom už „normální“ porci guláše? Nebo povinný kompot po jídle - teď je všude kupa jablek, tak povařit chvilku jablka s cukrem a kořením - to by taky nesnědl?
Můj strejda byl taky chlap jak hora a špatným stravováním (maso, tučné, pivo, kafe) si uhnal dnu, a když na něj přišel ten akutní zánět (je to taková putovní nemoc, chvilku klid a najednou přijde peklo), tak se třeba dva týdny vůbec nepostavil na nohy, měl je jako konve nateklé, teta mu je vypodkládala, neskutečně trpěl bolestmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.11.22 16:43
@zrcadlo píše:
S těmi bílkovinami fakt pozor, jestli snědl třeba 650g masa najednou, a další bílkoviny třeba ze salámů/vajec apod., je to hrozný nápor na ledviny. Zeleninu pořád žádnou nejí? Já bych zavedla, že před jídlem sní mističku zeleniny (okurky, papriky, něco, co jí), ať ten žaludek trochu zaplácne. A možná bych začala nastavovat (udělat mísu karbanátků, ale tu hmotu mít nastavenou houskou a kapustou např.). Polévky jí? Nepomohlo by si před tím jídlem dát pořádný kotel polévky? Že bys udělala levně bramboračku, fazolovou, čočkovou, cibulačku apod., a on by si dal kotel polévky a potom už „normální“ porci guláše? Nebo povinný kompot po jídle - teď je všude kupa jablek, tak povařit chvilku jablka s cukrem a kořením - to by taky nesnědl?
Můj strejda byl taky chlap jak hora a špatným stravováním (maso, tučné, pivo, kafe) si uhnal dnu, a když na něj přišel ten akutní zánět (je to taková putovní nemoc, chvilku klid a najednou přijde peklo), tak se třeba dva týdny vůbec nepostavil na nohy, měl je jako konve nateklé, teta mu je vypodkládala, neskutečně trpěl bolestmi.

Já třeba zavařuju hodně polévky do zásoby, vždycky doma nějaká je, buď se dá rychle vytáhnout před jídlem nebo to může být rychlá večeře. A co si budeme povídat, jsou levné. Tak mi to taky přijde dobrý nápad, zkusila bych je nazavařovat a strčit mu jako předkrm. Aspoň by do sebe dostal i něco jiného.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.11.22 17:02

Zeleninu jí papriku a okurek. No, zkusíme. Ale bojím se, že mě s tím pošle někam, že chce maso a zelenina je příloha.

Polévkám moc nedá, nedávno jsem měla dýňovku, té si dal jednu misku a sháněl se po něčem jiném, to samé vývar. Brokolicovou, květákovou, čočkovou a žampionovou nejí vůbec, brambory taky nejí, že by si dal nejakou, kde jsou hlavní složka (houbová, gulášová, frankfurtská, bramborová)… A jiné zeleninové moc nedělám.

• Citovat
  • Upravit
2455
8.11.22 17:18
@Anonymní píše:
Zeleninu jí papriku a okurek. No, zkusíme. Ale bojím se, že mě s tím pošle někam, že chce maso a zelenina je příloha.Polévkám moc nedá, nedávno jsem měla dýňovku, té si dal jednu misku a sháněl se po něčem jiném, to samé vývar. Brokolicovou, květákovou, čočkovou a žampionovou nejí vůbec, brambory taky nejí, že by si dal nejakou, kde jsou hlavní složka (houbová, gulášová, frankfurtská, bramborová)… A jiné zeleninové moc nedělám.

A co teda vařit jen 2 porce? Nebo teda kolik chceš (uznávám, že 2 porce se blbě vaří), půlku hned zamrazit (nebo schovat a pak zamrazit), půlku nechat k jídlu. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11373
8.11.22 17:22
@Tomie píše:
A co teda vařit jen 2 porce? Nebo teda kolik chceš (uznávám, že 2 porce se blbě vaří), půlku hned zamrazit (nebo schovat a pak zamrazit), půlku nechat k jídlu. :think:

Presne tak. Nechapu proc porad opakovat vareni z kila masa a byt prekvapena, ze to vse snedl. Jen se obavam, ze se doji jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21941
8.11.22 17:26
@Anonymní píše:

To je sileny… kolik k tomu sni knedliku? Ja bych mu nandala normalni, ale velkou porci a zbytek proste uklidila, ze to je na dalsi den. Gulas z tolika masa mame na dva dny, ve trech lidech. Nechapu, jak se to do jednoho zaludku muze vejit, kdyz si predstavim to mnozstvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21941
8.11.22 17:27

Kdyz upeces kure, das si stehno a on ho doji?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16415
8.11.22 17:37
@Anonymní píše:
Zeleninu jí papriku a okurek. No, zkusíme. Ale bojím se, že mě s tím pošle někam, že chce maso a zelenina je příloha.Polévkám moc nedá, nedávno jsem měla dýňovku, té si dal jednu misku a sháněl se po něčem jiném, to samé vývar. Brokolicovou, květákovou, čočkovou a žampionovou nejí vůbec, brambory taky nejí, že by si dal nejakou, kde jsou hlavní složka (houbová, gulášová, frankfurtská, bramborová)… A jiné zeleninové moc nedělám.

Jestli vám jde o peníze (když pominu to zdraví, které by mělo být na prvním místě a udivuje mě, že mu je to jedno) a on je zvyklý jíst víc než kilové porce (ten guláš s omáčkou a přílohou musel vážit tak 1,5kg, to je hrozný), tak prostě potřebuje ten objem nahnat něčím jiným, a ideálně něčím levnějším.
Takže dát na stůl polévku, klasickou porci hlavního jídlo, zeleninu (kvůli penězům třeba i salát kysané zelí+mrkev apod.) a třeba ten levný kompot. No a když si sní tu svou porci a bude mít ještě hlad, tak jako s dětmi - „ano, můžeš si dojít pro něco do lednice, ale až bude snědené všechno, co je na stole“. Nebo péct třeba perník na plech (opět se dá nastavit jablky, kterých se teď válí všude spousta) apod. Já bych mu neomezovala objem jídla, ale probrala bych s ním, že z důvodu financí a zdraví to nemůže být tvořeno půl kilem masa, klobásami a dalším nezdravým jídlem, ale musí alespoň část toho nahradit něčím levnějším. Vařila bych hodně jídla z jednoho hrnce, kam bych dala toho masa prostě míň, aby si dal kotel rizota, ale měl v tom max těch 200g masa. U jídel jako je guláš, svíčková, ptáčky, řízek apod., je hned to množství masa vidět, a nestačí mu to. Nebo třeba tu sekanou hodně naředit, naplnit ji vařenými vejci.
Pokud by chtěl hubnout, tak bych i doporučila před jídlem vypít vodu s lžící psyllia (je to hnusný, ale nabobtná to a je to vláknina).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Jahodová tyčinka

• (4.2) + 56 recenzí

Sirup

• (5) + 1 recenze