Jsem líná a závislá na sladkém

Anonymní
6.8.22 20:23

Jsem líná a závislá na sladkém

Jsem líná a závislá na sladkém…no a logicky to už začíná být dost vidět. Nečekám nějakou zázračnou radu, spíš mě zajímá, jestli tu je někdo, kdo to měl podobně. Co vám pomohlo změnit životní styl?
Odmala mám odpor k jakémukoli sportu, asi i proto, že jsem vždycky byla hrozně neohrabaná. No a k tomu zbožňuju sladké. Kdybych mohla, tak snad nic jiného nejím. Už jsem kolikrát zkoušela jít po práci aspoň na rychlejší procházku a necpat se, ale vždycky jsem vydržela max týden. Celý den v práci se vlastně těším jen na to, jak přijdu domů, dám si koblihy/buchtu/atd. a lehnu si… :roll:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35954
6.8.22 20:26

To mám taky, navíc po porodu druhého mám pocit, že jakmile je chvíli klid musím se honem najíst a nejlíp samy blbosti, to samý po obědě a večer se dorazit sladkým :roll: radu nemám teda :mrgreen: emocionální přejídání plus nula pohybu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14682
6.8.22 20:29

Tak si to sladký vůbec nekupuj, nejlepší je proste to vůbec nepřinest domu. Jak to tam jednou je, tak je to konec :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
6.8.22 20:29

Ahoj kolegyně :mrgreen:. Nejsem teda na sladký ale nesmím vidět brambůrky, tyčinky nebo chuťovky. Radši to domu vůbec nekupuji. A na čem si ujizdela když jsem držela dietu (pod vedením)? Ovoce s jogurtem, zakysankou a medem. Třeba když přidáš do svého jídelníčku víc ovoce a zeleniny chuť té přejde. On takovej buding s chio semínek je taky mňamka. Ke stažení stevie, agáve, rýžový sirup, cekenkovy syrup je tak sladkost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22566
6.8.22 20:30
@Anonymní píše:
Jsem líná a závislá na sladkém…no a logicky to už začíná být dost vidět. Nečekám nějakou zázračnou radu, spíš mě zajímá, jestli tu je někdo, kdo to měl podobně. Co vám pomohlo změnit životní styl?
Odmala mám odpor k jakémukoli sportu, asi i proto, že jsem vždycky byla hrozně neohrabaná. No a k tomu zbožňuju sladké. Kdybych mohla, tak snad nic jiného nejím. Už jsem kolikrát zkoušela jít po práci aspoň na rychlejší procházku a necpat se, ale vždycky jsem vydržela max týden. Celý den v práci se vlastně těším jen na to, jak přijdu domů, dám si koblihy/buchtu/atd. a lehnu si… :roll:

Znám to moc dobře. Impulsem držet se, je mi krásné oblečení. Momentálně mám taky tlustší období, trochu nervy a stres, ale po dovolené zas sladké omezím. U mě jsou problém zmrzliny :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14003
6.8.22 20:33

Jooo to znám… No, musíš prostě chtít s tim neco dělat. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16456
6.8.22 20:34

Základ je v hlavě. Když bude hlava přesvědčovat, že to nejde, tak to prostě nepůjde.

Taky jsem se jedno období přesvědčovala, že je kolikrát lepší si dát sladké, než jídlo a na pohyb není čas. Ale jedno ráno jsem se na sebe podívala do zrcadla a málem jsem se lekla. Vypadala jsem hrozně. Plno kil navíc a oblečení, které jsem kdysi ráda nosila, do toho jsem se nevlezla.

Já ale chtěla běhat, jen jsem se stále na něco vymlouvala. V to ráno jsem se odhodlala, že prostě bude změna. Měla jsem narozeniny a tak, tak jsem si postupně koupila od fitness náramku, přes sportovní boty a oblečení a postupně jsem sem tam vyběhla. Spíše jsem ze začátku více chodila, než jsem se naučila dýchat, takže jsem střídala běh a chůzi.

Prostě hlava zapla a já nechtěla vypadat tak, jak vypadám. Sladké jsem nevynechala, ale přidala jsem pohyb, takže mě to tolik nemrzelo a za rok jsem dala dolů plno kilo.

A od té doby je mi hrozně fajn, hlavně, když jsem zase oblikla starší oblečení :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
6.8.22 20:42

Taky jsem líná a mám ráda sladké. No a taky brambůrky saláty a utopence 😂 😂 😂. Sport mi absolutně nic neříká. Jsem totální dřevo. Naštěstí mám dobré geny, jinak bych byla v háji. Zase mě štvou jemné vlasy a malá prsa. Inu každý má něco :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22566
6.8.22 20:48

Jo a samozřejmě nic domů nekupuju. Když mě honí mlsná, holt si musím dát zeleninu.
A taky se mi osvědčilo nedělat velké nákupy, ale jen na konkrétní vaření na násedující den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15005
6.8.22 20:48

Jíst bílkoviny, nebudou tě tak honit chutě. A řekla bych, že lenost způsobují právě ty cukry a je to takový začarovaný kruh. Taky miluju sladké. Měla jsem ráda k snídani 2 rohlíky s máslem a marmeládou nebo kus koláče. Ale nezasytí to tak jako třeba chleba s tvarohem, šunkou a vejcem. K tomu zelenina. A chodit. Chůze je nejpřirozenější pohyb, který zvládne i neohrabanec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bedrisek
6.8.22 20:53

Mám to taky tak. Miluji sladké, hlavně buchty :oops:. Peču často, manžel i děti buchty milují, ale na rozdíl ode mě to na nich není vidět…
Manžel pracuje manuálně a dělá 12tky, vyžaduje často tyčinku/oplatek. V práci mají automat, ale ceny skoro dvojnásobné, takže mu mlsky kupuji v obchodě.
Děti dostávají sladké od babiček, problém je v tom, že to jí minimálně, takže nám to leží v lednici/ve skříňce. Vídáme se s prarodiči 2×-3× do roka (bydlíme daleko), tak nechci našim říkat, ať jim nic nedávají.

A do třetice mám pocit, že mě neustále něco stresuje (změna zaměstnání, noví kolegové- já introvert, stěhování, negativní zprávy…)…

Zrovna včera jsem koukala na staré fotky, kdy jsem jedla zdravě, cvičila jsem a měla o 30 kg méně…nechápu, kam jsem to dopracovala :oops: :,(

Momentálně jsem v situaci, kdy vím, co mám dělat, ale ta vůle. Navíc pohyb mi nejde. Jak jsem tlustá, brzy se zadýchám, zrudnu, potím se…léto úplně nesnáším.

Našla jsem onehdy na netu fotku paní a říkala jsem si, že takhle bych chtěla vypadat…motivace velká, ale zatím jsem pro to neudělala nic.

Musím. Už fakt musím

• Citovat
  • Upravit
bedrisek
6.8.22 21:00

Jo a jak jsem za poslední roky přibrala, odmítám se setkat s přáteli, se kterými se vídáme málo (odstěhovali jsme se)

• Citovat
  • Upravit
6112
6.8.22 21:07

Nekupovat. Jakmile nakoupím, tak to hned sežeru. Když to doma nemám, obejdu se bez sladkého třeba i měsíc. Taky mám odpor ke cvičení, takže obden si zacvičím 15m video pro dobrý pocit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15005
6.8.22 21:11
@bedrisek píše:
Jo a jak jsem za poslední roky přibrala, odmítám se setkat s přáteli, se kterými se vídáme málo (odstěhovali jsme se)

Nejvyšší čas přestat držet dietu Odzítřkovou, ale začít už dnes s lepším stravováním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36145
6.8.22 21:17

Musíš jíst výživnou stravu bohatou na bílkoviny a pak tě nebude honit mlsná, budeš mít víc energie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková