Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahoj, už jsem zoufalá, mám stále 15 kg nahoře po porodu a nejde mi váha dolu ani nahoru
. Myslela jsem, že to půjde hladce a nic. Nekojila jsem, možná i to by tomu pomohlo ale nešlo to. Jak jste to měli vy holky? Procházím tedy celý rok náročnějšími situacemi a do toho prcek a práce a sem tam to sladký padne ale nějak mi nejde se hecnout, jak jsem často unavená. Nechci, aby to takto zůstalo
.
Pomáhají mi Kalorické tabulky a denně cvičím. Šlo to skvěle, pak sem byla na operaci s rukou a teďka musím máknout o to víc, když sem byla nějakou dobu nemohoucí
Stres udělá hodně, to víme všichni. Jinak mám obě děti odkojené a nevšimla sem si, že bych nějak extra šla dolů během té doby ![]()
V těhotenství +17kg
Po šestinedělí +8kg
Po půl roce +4kg
Po 7 měsících +2kg
Rodila jsem cs, takže cvičit jsem mohla až po půl roce.
Nicméně cvičením na diastázu jsem zhubla ještě další 2kg.
Břicho a nohy mi zůstávají stále nezpevněné, ale už jsem skoro na své váze.
Mně stačily procházky, nespaní, běhání k postýlce a sladkosti po těhotenství už skoro vůbec nejím. Stravu moc neřeším 🤷♀️ A teď teda už i cvičím. Obden po 20 minutách.
Na snídani jogurt, oběd většinou jen polévka, večeři mám vydatnější, na tu už mám i čas. Já teda kojila jen šestinedělí a to jsem nehubla vůbec.
No a někdy je to prostě genetika a každé tělo reaguje jinak. Kamarádka šla z porodnice, jak kdyby nikdy nebyla těhotná ![]()
@deniskateniska8791 píše:
Ahoj, už jsem zoufalá, mám stále 15 kg nahoře po porodu a nejde mi váha dolu ani nahoru. Myslela jsem, že to půjde hladce a nic. Nekojila jsem, možná i to by tomu pomohlo ale nešlo to. Jak jste to měli vy holky? Procházím tedy celý rok náročnějšími situacemi a do toho prcek a práce a sem tam to sladký padne ale nějak mi nejde se hecnout, jak jsem často unavená. Nechci, aby to takto zůstalo
.
ahoj, me zustalo po druhem tehotenstvi 10kg. Vsichni me utesovali, ze jak prijde leto, tak to zhubnu, protoze pohyb. Vedela jsem, ze se tak nestane, znam se a sve telo. Leto ubehlo a mela jsem jeste stale 10kg navrch. Pry nemam na sebe mit tolik ocekavani, 9m ve mne miminko rostlo, bude to trvat urcite rok nebo i vic, nez zhubnu. Vedela jsem, ze se tak nestane a mela jsem pravdu.
Po 2,5 letech po porodu mi definitivne dosla trpelivost, najela jsem na keto dietu a pravidelny pohyb a uz mam z tech 10kg 7 dolu. Jeste tak 3-4kg a budu spokojena.
@Markéta188 jaký má vliv těhotenství na nohy? Já taky vypadám stejně jako před těhotenstvím jako kamarádka jak píšeš. Až na mou jizvu po sekci. Ta ale není jen tak vidět. Přibrala jsem 11 kil a v porodnici nechala 9.
@Markéta188 To je krása, to jsi jedna z těch šťastnějších i když věřím, že tam nějaké omezování také proběhlo
. Já jsem vždy měla něco navíc ale ted mám nejvíc, co kdy jsme měla.
@warita No tak to máme asi podobně, prostě se musím hecnout a nějak to nakopnout. Tohle plácání od ničeho k ničemu je naprd…
@Švédka87 na nohy? Tak když přibereš za 9 měsíců 10kg tuku a pak do půl roku zhubneš bez cvičení, tak zůstanou povolené ![]()
Já v těhotenství fakt jedla prasárny, musela jsem - omdlévala jsem nedostatkem cukru. Na testu u cukrovky jsem i po tom pitíčku měla cukr 4,5. Dostala jsem glukózu a musela jsem zobat, jinak jsem šla do mdlob. Jedla jsem i 3× za noc. Vznikla mi i celulitida, kterou jsem nikdy neměla, ale tím nejezením po porodu jsem rychle zhubla, akorát to tělo zůstalo vyglajdané. Teď už pracuju na zpevnění. Ale zdravé miminko je důležitější, než někde nějaký špíček.
Ale tiše závidím, že vypadáš, tak jak před těhotenstvím ![]()
@deniskateniska8791 píše:
@Markéta188 To je krása, to jsi jedna z těch šťastnějších i když věřím, že tam nějaké omezování také proběhlo. Já jsem vždy měla něco navíc ale ted mám nejvíc, co kdy jsme měla.
No omezování moc právě neproběhlo, ale jak už píšu výše, já měla v těhotenství problém s cukrem, takže jsem musela pořád jíst. Hodně jsem přibrala a tím, že jsem se vrátila k normální životosprávě jsem zase naštěstí hodně zhubla. Ale co si budeme, už to není jako dřív. Zůstala mi celulitida, strie a prostě vytahaná kůže. O prsou ani nemluvím. Oblečená vypadám jak proutek, ale jakmile se svléknu, tak se fakt stydím a to vážím 47kg na 157cm
@Markéta188 Chápu, že to člověka štve, to povolené a bud ráda, za takovou váhu. Já jsem měla nejmíň 50 a pořád jsem si přišla nedokonalá a co bych za to Ted dala - Ted beru i 60
. A to když jsme měla k 60tce tak už jsme se hroutila a Ted bych to i brala… no jo, musím bojovat. Nikdy jsem to neměla zadarmo - tu ideální váhu
@Markéta188 No já nevím ale 10 kilo mi připadá jako normální přírůstek který by měl jít do jen do břicha. Pokud chápu správně. No a k tomu jak vypadám. Já se snažila a neomezovala se v ničem a dal sportovala. Jen jsem pak později vynechala kolo. Byl prosinec a rostlo mi už břicho a navíc počasí na to už nebylo. V práci jsem nachodila i 6 km a cesty pěšky dalších 8. Chodila jsem plavat. Byla jsem zdravá a v pořádku tak jsem si to mohla dovolit. Porodila jsem v květnu. Nedodrzela jsem Teda šestinedělí po sc a jela na kole. Ale bylo to fajn.
Ja pribrala v druhem tehotenstvi krasnych 17kg, z toho mi 10 zustalo. Ja mam ale dobrou kuzi, nemam ani jedinou strii a kuze na brise se mi krasne zatahuje, jako by mi ani nebylo 42. Rodila jsem ve 40.
Hubnout jsem zacala nekdy koncem dubna myslim, zacinala jsem na 64 a ted mam 57, cili 7kg dole a nelajda na mne zatim nic. Nejspis ani nebude, ja k tomu netihnu. Kuze se postupne zatahuje.
Celulitida jeste nejaka je, ale to mam od jisteho veku vlastne stale, neni to tak moc videt, cili mi to je fuk.
@Švédka87 píše:
@Markéta188 No já nevím ale 10 kilo mi připadá jako normální přírůstek který by měl jít do jen do břicha. Pokud chápu správně. No a k tomu jak vypadám. Já se snažila a neomezovala se v ničem a dal sportovala. Jen jsem pak později vynechala kolo. Byl prosinec a rostlo mi už břicho a navíc počasí na to už nebylo. V práci jsem nachodila i 6 km a cesty pěšky dalších 8. Chodila jsem plavat. Byla jsem zdravá a v pořádku tak jsem si to mohla dovolit. Porodila jsem v květnu. Nedodrzela jsem Teda šestinedělí po sc a jela na kole. Ale bylo to fajn.
Promiň, ale četla si dobře?
Já měla +17kg - z toho minimálně bylo 10kg fakt jen z jídla. Takže špeky, bohužel ![]()
Já musela ještě půlku těhotenství proležet, začala jsem ve 24tt krvácet kvůli placentě.
Takže jsem jen kynula. Fakt mám vytahanou kůži snad všude
Jeee a to si zvládla po císaři kolo? To já byla ráda, že zvládnu 3km procházku
. Mě ještě do teď ta jizva bolí ![]()
@Markéta188 ja nemusela lezet, le taky jsem nabral 17, z toho mi 10 zustalo. Nelajda na mne nic tedy…
@deniskateniska8791 hele řeknu to tak, dokud jsem měla ty kg navíc, tak to bylo možná lepší, než teď ta kůže.
Jasně, když už je těch kg navíc hodně, tak asi ne, ale dokud jsem měla těch pár kg víc, tak mě to neštvalo tolik, jak teď. Říkala jsem si, že s váhou se dá něco dělat. Ale co mám dělat teď s tím převisem a prsama u pupku?
A cvičíš? Chodíš s prckem ven?
Jinak, nejsi v tom sama
Je málo těch šťastných, co mají postavu stejnou jak před dítětem.