Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@Anonymní píše:
Tak jsem ho zmackla ohledne te jeho nutricni terapie, pry to byla nejaka alternativni laboratori, ke ktere ho privedla jeho alternativni matka, nenajdu jejich vyzkumy nikde na internetu, ale rekli mu pred sesti lety o chromiu, takze je to legitimni…Bylo to pry nejake komplexni vysetreni, kdy mu na zaklade krevnich a zatezovych testu, ktere si platil, rekli, ze ma intoleranci na pulku potravin, vcetne skrobu, mlecnych výrobku a ovoce a ze to jist nema. A ze kdyz to bude jist a nebude jist jen to svoje kure, tak ta dieta vlastne vubec nema vyznam a ze když si da rajce, tak je to jakoby snedl tabulku cokolady.
Pak se urazil, ze z nej delam blbce.![]()
![]()
a nenechal by se přesvědčit, aby něco mezi těmi extrémy, kuře vs obžerství, na nějakou omezenou dobu, měsíc třeba, aspoň vyzkoušel?
třeba zjistí, že mu to pomohlo a nezabilo, a bude pokračovat…
@Sonarka píše:
Presne a pak jsme nejvetsi burti v Evrope, protoze nic, nez zrat, hodovat, grilovat a pod. neumime, je to nas konicek...to tu byla nedavno vtipna diskuze, zakladatelka si tam taky stezovala, ze jeji pritel moc ji a nekteri se jejiho pritele zastavali, ze je to prece chlap a pod. a co tam nekteri psali, ze sporadaji za den, to ja nedam ani za tyden![]()
Fakt nenormalni…ale ona je nouze brzy nauci…
Ja bych priteli dala pridel penez na jidlo na tyden a kdyz si je utrati za fast foody, tak holt bude o hladu
Jenomže to taky byla slepice, která by manuálně pracujícímu chlapovi nejradši dala k obědu alpský vzduch přelitý esencí z rosy, aby je náhodou nepomluvili sousedi, že si dovolí jíst.
Uvařila bych jako obvykle, ale rovnou z hrnce bych odebrala na druhý den a nechala tam dvě porce - pro sebe a pro něj. Když by si chtěl přidat, rekla bych, že už není. Tím se vyřeší večeře i obědy.
@Anonymní píše:
Tak jsem ho zmackla ohledne te jeho nutricni terapie, pry to byla nejaka alternativni laboratori, ke ktere ho privedla jeho alternativni matka, nenajdu jejich vyzkumy nikde na internetu, ale rekli mu pred sesti lety o chromiu, takze je to legitimni…Bylo to pry nejake komplexni vysetreni, kdy mu na zaklade krevnich a zatezovych testu, ktere si platil, rekli, ze ma intoleranci na pulku potravin, vcetne skrobu, mlecnych výrobku a ovoce a ze to jist nema. A ze kdyz to bude jist a nebude jist jen to svoje kure, tak ta dieta vlastne vubec nema vyznam a ze když si da rajce, tak je to jakoby snedl tabulku cokolady.
Pak se urazil, ze z nej delam blbce.![]()
Nemohla bys mu říct, aby si to všechno nechal přeměřit u nás v nějakém zařízení? Že tam byl před tolika lety a že se mu třeba některé ty parametry zlepšily?
Jinak přestože souhlasím s většinou navrhovaných postupů, jak mu změnit přístup k jídlu, tak si nedovedu představit, jak bys mu tak asi mohla zabránit v přístupu do rychlého občerstvení. ![]()
Nešlo by se domluvit třeba s jeho ošetřujícím lékařem? Že by mu zkusil domluvit?
@Anonymní píše:
Sex zvládá v pohodě, sice si po něm stěžuje na bolesti, jako při tom výletě či práci na zahrádce, ale ke styku se nemá problém vybičovat.
A co to zkusit z téhle strany? Až si zase bude stěžovat na ty bolesti, tak si povzdychni v tom smyslu, že to bude při jeho životním stylu už jenom horší, že za chvíli mu to vůbec nepůjde a že si potom budeš muset najít milence. Třeba se zamyslí.
Jinak souhlasím s ostatními, co psali, že to přejídání bude nějak souviset s psychikou. Ono úplně stačí, jestli třeba moc pracuje a je unavený. Jednak mu pak nezbyde čas na koníčky, jednak bude mít potřebu se odměnit, jednak bude mít opravdu svým způsobem „hlad“.
No já mu dost rozumím, sama píšeš, že své chování odůvodňuje, že měl špatný den. Asi má v práci hodně stresu, ne? To pak prostě tělo ani mozek neuvažuje normálně.
Jeďte na dovolenou, tam ať jí v klidu a vybírá si zdravější potraviny, zrelaxuje na procházkách/ve vodě a zapřemýšlí, co mu v životě škodí a co by chtěl změnit, co by mu pomohlo.
Je v tom zacyklený a potřebuje klid a změnu. Ale na to musí přijít sám, ty mu můžeš jen říkat, že ti na něm záleží, aby nebyl tak unavený, aby se cítil dobře.
A ještě přidám svou zkušenost. Když jsem byla hodně ve stresu a taky jsem přibrala, bolelo mne tělo, byla jsem pořád unavená. Můj imunolog mi nechal taky dělat vyšetření na intoleranci potravin a vyšlo tam hodně věcí, co jsem si myslela, že jsou jako zdravé a jedla jsem je dost. Třeba jogurt, cottage, vejce, rajčata…
No sama jsem cítila, že po jogurtu je mi těžko, ale nenapadlo mne nic takového…
Rada byla některé potraviny vynechat, některé omezit. No efekt nic moc, pořád to bylo stejné, bolesti těla, únava… až když jsem začala mít fakt velké zažívací problémy, rozhodla jsem se úplně vyloučit všechny mléčné výrobky, vejce, kávu, vše po čem mi bylo těžko (bezlepkovou dietu už jsem měla pár let, celiakie) a na gastroenterologii mi dali probiotika na předpis. Díky těm probiotikům se zažívací problémy upravily, ale bála jsem se, co jíst…naštěstí jsem přišla na to, že nejvíc mi prostě škodí všechny mléčné výrobky (i když v těch lab testech vyšla třeba mozzarella, že ji můžu) a vynechala jsem je úplně, tak mi začalo být dobře. A všechny bolesti zmizely, zlepšila se imunita i únava. Ale je potřeba říct, že to všechno trvalo nějakou dobu a ukázalo se to až po 4 měsících. Už dříve jsem to zkoušela, vynechat mléčné výrobky, ale protože jsem nic extra nepozorovala třeba po 2 měsících a testy na alergie byly negativní, tak jsem se vždy zas k tomu vrátila. Tohle je nejhorší, že ty problémy jsou tak plíživé a nejednoznačné. Ale největší problém je prostě ten stres, při něm si tělo vyrábí ty intolerance a zvláštní reakce těla.
@Karamba2020 píše:
a nenechal by se přesvědčit, aby něco mezi těmi extrémy, kuře vs obžerství, na nějakou omezenou dobu, měsíc třeba, aspoň vyzkoušel?
třeba zjistí, že mu to pomohlo a nezabilo, a bude pokračovat…
To byl právě můj gól, řekla jsem, že nerozumím, proč se uchyluje od extrému k extrému a jestli nechce alespoň zkusit vynechat to sladké nebo ho začít jíst alespoň střídmě… Bylo to v reakci na to, že kompletně rozrýpal večeři, proroze v mase byl tuk a dělala jsem ho na bretaňské zelenině, takže tam byl květák a brokolice… Začal o tom, že to při dietě nesmí atd. Hlavně, že před večeří snědl dva 7days croissanty, které přinesl z práce. ![]()
@K2 8611 píše:
Nemohla bys mu říct, aby si to všechno nechal přeměřit u nás v nějakém zařízení? Že tam byl před tolika lety a že se mu třeba některé ty parametry zlepšily?
Jo, s tím nakonec rekulantně souhlasil, ale už si začal dělat půdu pro to, aby rady odmítnul. „Co když se mi nebude jeho postup líbit a budu chtít tu starou dietu?“
@safina píše:
No já mu dost rozumím, sama píšeš, že své chování odůvodňuje, že měl špatný den. Asi má v práci hodně stresu, ne? To pak prostě tělo ani mozek neuvažuje normálně.
Jeďte na dovolenou, tam ať jí v klidu a vybírá si zdravější potraviny, zrelaxuje na procházkách/ve vodě a zapřemýšlí, co mu v životě škodí a co by chtěl změnit, co by mu pomohlo.
Je v tom zacyklený a potřebuje klid a změnu. Ale na to musí přijít sám, ty mu můžeš jen říkat, že ti na něm záleží, aby nebyl tak unavený, aby se cítil dobře.
To já mu říkám, že mám strach o jeho zdraví. On řekne „tak mi teda pomož a začni mi dělat to kuře, ale to budu muset jít na neschopenku, protože budu muset spát“. Všechno ostatní odmítá.
Práci má obecně stresovejší, ale tvrdí, že on s ní nemá problém. Depresivně, úzkostlivě ani vystresovaně nevypadá. Teď je třeba úplně v klidu a vysmátý jak lečo, problém se spánkem nemá, stejně jako žádné podezřelé epizody (vzteku, smutku, nervozity). Nicméně je možné, že jsou zatím nějaké schované psychické problémy. Já osobně si myslím, že to psychickými problémy začalo, ale teď už je to jen návyk.
Souhlasím s tím, že mi to připadá pomalu jako alkoholismus. Chápu, že aby nastala změna, musí sám chtít. Ale já mám strach, že jak se malinké narodí, tak to přestaneme finančně dávat.
Zakladatelko,
to staré není dieta, to staré je prasárna.
Jako starý závislák na sladkém říkám, že zbavit se sladkého trvale třeba mně nejde. Semtam vydržím, ale teď mám dlouhodobý stres a i při drsném dietním režimu si každý den aspoň malou čokoládu dám. A není x procentní. Prostě dlabu mléčnou. Abych si aspoň na chvilku udělala dobře. Předtím jsem se několik týdnů držela a stačily mi dva čokoládové bonbony v neděli. Teď mám krizi jako prase a nezadrží mě nic. Když toho sním moc, je mi pak druhý den špatně. Vím, že bych to neměla jíst, ale nevydržím to.
@Sonarka píše:
My jsme taky vsichni v rodine spis nejedlici…proto nechapu ty vecne hladove krky…kdyz jdeme s brachou k mamce na navstevu, tak ji vzdycky z tech nasich zbytku krvaci srdceA brbla, proc nemuzeme jist jako rodina od jejiho pritele, ti pry sni vse a jeste si pridaji…no tak holt, co si udelala, to ma
![]()
![]()
Jinak taky neznam moc zroutu, proto me prekvapilo tady ne emimi, kdyz tu kdosi z pritomnych muzu psal svuj jidelnicek
Ze snad k snidani ten obrovsky jogurt kilovy, k tomu nejake koblihy, k obedu asi 5 kurecich tortill a dal uz jsem to snad ani necetla, neb jsem byla zasycena na tyden
![]()
Podle me je to psychicka porucha…tolik jidla nepotrebuje ani vrcholovy sportovec.
Diskuzi si taky pamatuji, to byl masakr… Souhlasím s tebou ve všem, není to normální, pak nemají mít Češi nejvyšší cholesterol v Evropě
a většina je ještě bránila
jinak, ten co snědl na snídani kilovy jogurt a na oběd 5 tortill byl Matty
to si pamatuji naprosto přesně…
@Barevné klubíčko píše:
Diskuzi si taky pamatuji, to byl masakr… Souhlasím s tebou ve všem, není to normální, pak nemají mít Češi nejvyšší cholesterol v Evropěa většina je ještě bránila
jinak, ten co snědl na snídani kilovy jogurt a na oběd 5 tortill byl Matty
to si pamatuji naprosto přesně…
Precti si diskuzi o jidle na AI dovolenych, mne se udelalo soufl uz po druhe strance. Nekteri proste ze sebe maji potrebu delat popelnici.
@fera21 píše:
Jenomže to taky byla slepice, která by manuálně pracujícímu chlapovi nejradši dala k obědu alpský vzduch přelitý esencí z rosy, aby je náhodou nepomluvili sousedi, že si dovolí jíst.
Ale prd slepice… Jen ji nepřišlo normální, že ten její snědl jeden celý toustovy chleba na večeři ![]()
Zakladatelko, já bych mu taky večeře nevarila… A ještě, aby se před tím nacpal croissanty 7Days a v jídle se porypal
no to už bych mu nevarila nic a ať si jí a dělá, co chce. Zkusila bych nakoupit jen zdravé jídlo domů, před ním bych si dělala zeleninove saláty a tak, začala bych před ním cvičit, chodila bych běhat… A třeba by ho trklo, že když ty budeš krásná, štíhlá a fit a on tlustý vepřík, tak asi nebudete úplně kompatibilní a dojde mu, že takový vztah by dlouho nevydržel… A chytne se za nos a sám něco začne dělat no
Ale to nevím nevím, jestli vyjde. Zkusit to můžeš a uděláš něco sama pro sebe a pro své zdraví ![]()
@Sonarka jo to vypsané je příšerná kalorická hodnota, ale právě tam na tabulkách ti chlapi mají klidně příjem 3tis kcal i nad
pro mě to jsou dva dny.
V pondělí jsem přiletěla z dlouhého letu, stavila jsem se u našich, sežrala jsem jim dvě vejce, rajče a mozzarelu a pro ten den to stačilo
v letadle se mi z každého jídla akorát zvedal žaludek. Uznávám, to je extrém 
Kdyby se odstěhoval můj manžel, obávám se, že bych to poznala akorát na bramburkách a kafi