Manželská poradna a nebo rozvod?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5533
19.9.19 13:22

Žiješ se svou tchyní nebo manželem? Z tvého popisu jsem pochopil, že problém je ta drbna. Dokáže dobře manipulovat a drby podá tak, že zapadají do tvé povahy a jak tě vnímá okolí, pak tomu okolí i snadno uvěří.
V rámci možností by si manžel měl před rodiči umět výběr partnerky obhájit, ale nestav syna proti matce, ať už je tchyně jakákoliv.
Působíš tak, že až moc ti záleží na tom, jak tě přijímá okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.9.19 13:23

Okolí mi je jedno, ale to, co si o mně myslí rodina, tak to mi vadí a záleží mi na to, tom ano.

• Citovat
  • Upravit
11413
19.9.19 16:41

Tchyne by mi nevadila tak jako neduvera manzela. A chtela bych tedy vedet, co konkretne rikal Honza, ze rikala Ilona, zes rikala ty. To mi prijde padly na hlavu, ze cela rodina veri tomu, co se k nim dostalo pres 3 lidi, byt posledni je jeden z nich. A ani teda nereknou, co konkretne to teda je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
20.9.19 11:00
@Anonymní píše:
Okolí mi je jedno, ale to, co si o mně myslí rodina, tak to mi vadí a záleží mi na to, tom ano.

A CO si o tobě myslí rodina?

• Citovat
  • Upravit
127
20.9.19 11:08

Ahoj, četla jsem tvůj příspěvek a soucítím s Tebou.
V první řadě si řekni, že nemusíš vše vyřešit hned a necháš to teď prostě plynout.
Pak si začni něčím dělat radost - jdi s kamarádkou na kafe, do kina, kup si permanentku do bazénu…
Tvůj manžel musí vidět, že máš život i bez něj. Do ničeho bych ho nenutila, chce - chce, nechce - nechce. Už mu nic neříkej a jdi sama. A sexem mu určitě nevyhrožuj.
Pokud ho proti Tobě maminka očkuje, tak všechny tyto věci jí dávají za pravdu.
Mě by tedy osobně zajímalo, když se za Tebe manžel nepostavil hned ( mami, hele tohle je žena, kterou já miluju a hodlám s ní zůstat do konce života, mít ráda jí nemusíš, ale respektovat jí jako mojí ženu ano…), jak si to představuje v době, kdy by bylo na světě dítě?
Já bych se asi přemohla k jeho rodičům bych jela s ním, zajímala by mě totiž reakce všech naživo. Hlavně tedy manžela, na to jak se ke mě matka chová.
Do vyříkání si věcí s tchyní osobně, bych nešla. Pokud je tak „hloupá“, že uvěří všemu…, nic si neověří a ještě k tomu nepřihlédne ani na zkušenost 9 let a neváží si tě ani jako synovu manželku, aby minulost uzavřela (pokud tomu věří) a začala znova. Je zrovna tak „hloupá“, aby vedla konstruktivní konverzaci, která by měla přínos a něco vyřešila.
Podle mě by se to jen zhoršilo. Vyříkat by si to určitě chtělo, ale aby to k něčemu vedlo, tak asi s pomocí mediace.
Do manželské poradny bych určitě šla, váš problém není neřešitelný, určitě stojí za to, udělat vše, co se dá. A hlavně nestranný pohled z venčí by vám mohl hodně pomoci.
A pak člověk, většinou opakuje ty samé chyby, i kdyby to nevyšlo, pomůže Ti poradna do budoucnosti s dalšími vztahy.
Drž se :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1310
23.9.19 11:49

Sorry, ale je to celé divne. Myslím, že svým „nenapadnym“ nasazováním na manzelovu matku mu vlastně dáváš za pravdu, že jsi ty ta „spatna“. Neres je. Vubec. Před ním. Hlavně si nerozhazej vztah s manželem. Poradna muze pomoct. Za mě i osobní konfrontace s jeho rodinou, ale to bych udělala prvni ja, tobě momentálně spis neradim. Ale hlavně musí cítit, že vy dva se podporujete, že nejsi semetrika, že se rád vrací domu. A pokud ani pak nebude vás vztah ok, bude verit drbnam a uprednostnovat svoji puvodni rodinu pred tebou, nazdar, drahý muj manželi! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.10.19 09:03

Zdravím, děvčata!

Po skoro měsíci se hlásím se zprávou, ze které jsem ještě teď docela v šoku - ale příjemně. Manžel byl minulý víkend u rodičů. Ptala jsem se ho včera, jak to dopadlo, jestli něco řešili. Řekl, že s rodiči ne, že ti vůbec nemají zájem to řešit, ale, že babička na něj vybafla s tím, že by ode mě takový podraz nečekala. Manžel se prý naštval, protože už toho má taky dost a dost jasně jí řekl, ať si uvědomí, že jsme spolu už tolik let a nikdy problém nebyl, a že všichni znají jen jednu verzi, ale se mnou nikdo nikdy mluvit nechtěl. Že tohle mu nepřijde jako dospělé chování a dost se v rodině tímto přístupem zklamal. Doufá, že babička to rodičům přetlumočí a pokud ne, tak jim to řekne sám bez ohledu na to, jestli se o tom bavit chtějí a nebo ne. Do Vánoc to chce mít vyřešené a mít klid, protože je z toho taky nešťastný. Mně pak řekl, že ať to dopadne jakkoliv, pochopí, když nebudu chtít na Vánoce jet k jeho rodině, a že by byl rád, kdybychom 25.12. byli u mé rodiny a ne u jeho, jako každý rok.

Možná patlám páté přes deváté, řekl mi toho včera hodně, ale jsem z toho úplně „v zadku“. Manžel, pro kterého byla rodina vždycky nr. 1 a řekl mi, že o Vánocích chce být s rodinou z mé straby a ne s tou jeho… to mě fakt dostalo.

Věřím, že teď už to bude jen dobré. A pokud ne, vím, že manžel při mě bude stát, ať se děje, co se děje. :srdce:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová